ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Αποδοκιμάζουμε τις παράλογες αξιώσεις της Μ. Δουσίκου Reviewed by Momizat on . Επίσκεψη στον Δήμο Πύλης και συνάντηση με τον Δήμαρχο Κώστα Μαράβα  πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, προκειμένου να ενημερωθεί για το εξαι Επίσκεψη στον Δήμο Πύλης και συνάντηση με τον Δήμαρχο Κώστα Μαράβα  πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, προκειμένου να ενημερωθεί για το εξαι Rating: 0

ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Αποδοκιμάζουμε τις παράλογες αξιώσεις της Μ. Δουσίκου

ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Αποδοκιμάζουμε τις παράλογες αξιώσεις της Μ. Δουσίκου

Επίσκεψη στον Δήμο Πύλης και συνάντηση με τον Δήμαρχο Κώστα Μαράβα  πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, προκειμένου να ενημερωθεί για το εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει για την περιοχή σχετικά με την αιφνίδια διεκδίκηση χιλιάδων στρεμμάτων από την Ιερά Μονή Δουσίκου.

ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Αποδοκιμάζουμε τις παράλογες αξιώσεις της Μ. Δουσίκου

Η αναιτιολόγητη και προκλητική απαίτηση της Μονής να ιδιοποιηθεί 53.000 στρέμματα δημόσιας, δημοτικής και ιδιωτικής περιουσίας με μόνο επιχείρημα την κατοχή τίτλων προηγούμενων αιώνων αποτελεί μια άνευ προηγούμενου παράλογη και απαράδεκτη αξίωση, η οποία οφείλει να καταγγελθεί τόσο για την ουσία της όσο και για την μεθόδευση της.

Το γεγονός,  λοιπόν,  ότι απ΄τη μια,  η Μονή ποτέ άλλοτε δεν είχε εκδηλώσει τέτοιου είδους προθέσεις, παρά μόνο τώρα με αφορμή τη σύνταξη του Κτηματολογίου, και από την άλλη, η προσπάθεια παραπλανητικού εφησυχασμού των μικροϊδιοκτητών την ίδια στιγμή που έχει στραφεί εναντίον τους δικαστικά, με βάση τις διαδικασίες του Κτηματολογίου,  αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία μας.

Έτσι, η αντιπροσωπεία του  ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρικάλων κατά την συνάντηση δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου να προστατευθούν οι εκτάσεις και οι περιουσίες των δημοτών, ενώ δεσμεύτηκε για περαιτέρω ανάδειξη του ζητήματος σε κοινοβουλευτικό και θεσμικό επίπεδο. 

Επεσήμανε την αναγκαιότητα για εγρήγορση και δυναμική αντιμετώπιση του ζητήματος, προκειμένου να αποφευχθούν τετελεσμένα με δυσάρεστες εξελίξεις, ενώ δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει την αφωνία των τοπικών στελεχών και των βουλευτών της ΝΔ που συστηματικά αποφεύγουν να πάρουν θέση για σοβαρά θέματα που αφορούν στο Νομό.                                                       

Σχόλια (1)

  • Πορτινός

    Κώτσιου να τσι χερισι για του ενδιαφερου που δείχνουν για τα 53000 στρέμματα που θέλει το μοναστήρι απτο Ντούσκο. Εγώ θυμάμαι ότι το 2017 που ρωτούσε το ΚΚΕ στη βουλή αυτοί οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σφυρούσαν σιαπέρα. Τώρα τσ πήρε ο πόνος στα πίσω πίσω; Αυτοί ξεχνάν εσύ Κώτσιο ξεχνάς; Ας είναι καλά τα ψιφαλάκια που τσάκωσες απ αυτοί..

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή