Το εμβόλιο και οι «εξυπνάκηδες» Reviewed by Momizat on . Έχουν αναστατωθεί κάποιοι για το εμβόλιο του... Μητσοτάκη. Τα γνωστά: «Νέα τάξη πραγμάτων, ελεύθερη βούληση, το τσιπάκι». Μερικοί, πάλι, λένε ότι θέλουν πρώτα ν Έχουν αναστατωθεί κάποιοι για το εμβόλιο του... Μητσοτάκη. Τα γνωστά: «Νέα τάξη πραγμάτων, ελεύθερη βούληση, το τσιπάκι». Μερικοί, πάλι, λένε ότι θέλουν πρώτα ν Rating: 0

Το εμβόλιο και οι «εξυπνάκηδες»

Το εμβόλιο και οι «εξυπνάκηδες»

Έχουν αναστατωθεί κάποιοι για το εμβόλιο του… Μητσοτάκη. Τα γνωστά: «Νέα τάξη πραγμάτων, ελεύθερη βούληση, το τσιπάκι». Μερικοί, πάλι, λένε ότι θέλουν πρώτα να δοκιμαστεί και μετά θα το κάνουν ή άλλοι ότι δεν είναι κορόιδα ώστε να μην καταλάβουν

την παγκόσμια συνωμοσία των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών που πρώτα έσπειραν τη νόσο και τώρα πουλάνε τη θεραπεία.
Ας σοβαρευτούμε.

Τα εμβόλια δεν είναι κάτι καινούριο. Ένας από τους λόγους που η ανθρωπότητα έχει προοδεύσει είναι και ο εμβολιασμός. Χάρη σ’ αυτόν οι άνθρωποι ασχολούνται με άλλα πράγματα, όπως η μόρφωση, η ανάπτυξη, οι νέες τεχνολογίες, η διασκέδαση, η άθληση, αφήνοντας πίσω ιώσεις και πανδημίες.

Ευλογιά, ανεμοβλογιά, ιλαρά, πολιομυελίτδα, ηπατίτδα Β’, ερυθρά, μηνιγγίτιδες, είναι λίγες από τις ασθένειες που ταλαιπώρησαν την ανθρωπότητα και χάρη στον εμβολιασμό έχουν μετατραπεί σε ξεχασμένες νόσους ή νόσους ήπιων συμπτωμάτων. Μάλιστα στις μέρες μας αυτό φαίνεται πεντακάθαρα.

Ολόκληρο το 2020, αντί οι κοινωνίες να ασχολούνται για να βελτιώσουν την κοινωνική κατάσταση των ανθρώπων, αγωνίζονται κυρίως για την επιβίωσή τους.
Αυτοί που τα γράφουν ή τα λένε αυτά, μπορούν και το κάνουν επειδή οι γονείς τους εμπιστεύτηκαν κάποτε τους γιατρούς και εμβολίασαν τα παιδιά τους. Κι έτσι σήμερα τα παιδιά αυτά μεγάλωσαν κι έγιναν σχεδόν όλοι γονείς.

Κι όμως αυτοί οι γονείς, θέλουν να αρνηθούν αυτήν τη δυνατότητα από τα δικά τους παιδιά. Αν δεν είναι τραγελαφικό ή ανόητο, είναι κακόβουλο ή αυτοκαταστροφικό.

Το εμβόλιο δεν είναι του Μητσοτάκη, όπως κάποιοι λένε νομίζοντας ότι αντιπολιτεύονται την Κυβέρνηση μη αντιλαμβανόμενοι ότι αυτογελοιοποιούνται.

Έχει προκύψει από τεράστιες προσπάθειες και τεράστιες επενδύσεις πολυεθνικών (τι κακιά λέξη ε;) εταιρειών στον χώρο του φαρμάκου. Υπάρχει και το ρωσικό εμβόλιο, το οποίο όμως φαίρεται να έχει κενά στην πιστοποίησή του (αν κανείς αφήσει απ’ έξω την κόντρα της Δύσης με τη Ρωσία).
Οι εταιρείες αυτές, ρισκάροντας ουσιαστικά τεράστιες αποζημιώσεις αστικού τύπου σε περίπτωση λάθους, έχουν εξαντλήσει κάθε επιστημονικό απόθεμα ώστε να δημιουργήσουν ένα εμβόλιο που χρόνια τώρα δεν κατάφεραν. Και φαίνεται πως κάτω από την πίεση της πανδημίας το έχουν καταφέρει. Άλλωστε, πολλές φορές στην ιστορία η ανθρωπότητα έκανε άλματα κάτω από παρόμοια πίεση.

Το κάνουν, λέει, για το κέρδος. Ω, τι ανακάλυψη! Προφανώς το κάνουν για το κέρδος. Όπως το κάνει κι ο έμπορος που θα πουλήσει την πραμάτια του, ο δάσκαλος για τον μισθό του, ο γιατρός για την αμοιβή του του κ.ο.κ. Από πότε το να αμείβεσαι για την εργασία σου αναιρεί το απότελεσμά της; Ακόμη και το κρατικό εμβόλιο της Ρωσίας έχει γίνει εμπόρευμα στα χέρια του υπουργού Εξωτερικών Λαβρόφ.

Πάντως, όλοι αυτοί που φωνάζουν (οι τζάμπα μάγκες για μένα) πιστεύω ότι θα στηθούν πρώτοι-πρώτοι στην ουρά για να εμβολιαστούν όταν θα έρθει η ώρα. Να ξέρουν όμως ότι κανείς δεν πρόκειται να τους κυνηγάει με μια σύριγγα στα χέρια. Κανείς δεν έχει τέτοια όρεξη.

Ήδη οργανώνεται ένα πρόγραμμα εμβολιασμών, βάζοντας μπροστά τούς υγειονομικούς και τα σώματα ασφαλείας και στη συνέχεια τον υπόλοιπο πληθυσμό. Για να επιτευχθεί η προσδοκώμενη ανοσία της αγέλης, σύμφωνα με του ειδικούς, χρειάζεται να εμβολιαστεί το 60% με 70%.

Οι «υποψιασμένοι εξυπνάκηδες» φαίνεται στις στατιστικές ότι δεν ξεπερνούν το 10%. Άρα σε λίγους μήνες φαίνεται ότι θα αρχίσουμε να μπαίνουμε στους φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής, ασχολούμενοι με άλλα πιο ουσιαστικά θέματα.

Βέβαια, οι εξυπνάκηδες θα είναι και τότε μια χαρά προστατευμένοι κάτω από την ομπρέλα της ανοσίας που εμείς τα κουτορνίθια, οι προσκυνημένοι, τα πρόβατα θα έχουμε φτιάξει. Και απερίσπαστοι, με όλο τους το σθένος, θα ριχτούν στη (νυν υπέρ πάντων ο αγών) μάχη του επόμενου εμβολίου του επόμενου Μητσοτάκη.

Από τον Γιάννη Αναστασίου, οδοντίατρο

Σχόλια (2)

 • Στέργιος

  Ήρεμα ντοκτορ. Μην είσαι τόσο σίγουρος, κανείς δεν είναι. Και μην έχεις αυτό το υπερφιαλο και υπεροπτικό ύφος.Μεγαλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες.Μη φτύνεις στο πηγάδι, μπορεί να βρεθείς στην ανάγκη να πιείς από αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν αντιρρηση να πιουν νερό και από ένα πηγάδι όπου έφτυσαν.

  Απάντηση
 • Jim

  Όποιος θεωρεί πως κινδυνεύει ας το κάνει!Πάντως τα υπόλοιπα εμβόλια ντοκτορ που ανέφερες εχουν γίνει έρευνες για την δημιουργία τους πάνω από 8 χρόνια το καθένα για να διασφαλιστεί η μακροχρόνιες συνέπειες που έχουν στον άνθρωπο
  α

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή