"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.3 C
Trikala

Ανθρωπιστική τραγωδία ανοικτά της Λιβύης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Περισσότεροι από 100 μετανάστες αγνοούνται μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε σήμερα ανοικτά των ακτών της Λιβύης όπως έγινε γνωστό από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το πολεμικό ναυτικό της Λιβύης, ενώ γίνεται λόγος για περίπου 100 διασωθέντες.

«Η χειρότερη τραγωδία στη Μεσόγειο φέτος μόλις συνέβη» έγραψε ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι, σε μήνυμά του στο Twitter.

«Το ναυάγιο συνέβη στο ανοικτά των ακτών της λιβυκής πόλης Χομς», σε απόσταση 120 χλμ ανατολικά από την πρωτεύουσα της χώρας, Τρίπολη, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σάφα Μσέχλι, υπεύθυνη επικοινωνιών στο γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στη Λιβύη.

Σύμφωνα με την ίδια, 145 μετανάστες διασώθηκαν από τη λιβυκή ακτοφυλακή και μεταφέρθηκαν στη Χομς. Ορισμένοι επιζώντες περιέγραψαν πως η βάρκα τους ανετράπη, ενώ επέβαιναν σε αυτή περίπου 150 μετανάστες, σύμφωνα με την ίδια.

Ο ναύαρχος Αγιούμπ Κάσεμ και εκπρόσωπος Τύπου του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης ανέφερε σε δηλώσεις του πως «134 μετανάστες διασώθηκαν και ένα πτώμα περισυνελέγη, την ώρα που 115 μετανάστες θεωρούνται αγνοούμενοι».

«Μια ξύλινη βάρκα όπου επέβαιναν 250 παράτυποι μετανάστες, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά, (…) ναυάγησε 5 ναυτικά μίλια από τις ακτές, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων» διευκρίνισε ο Κάσεμ σε ένα δελτίο Τύπου προς το AFP.

Νωρίτερα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) γνωστοποίησε ότι υπάρχουν φόβοι πως έως και 150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο, ενώ 150 διασώθηκαν.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα υποστηρίζουν ότι 400 άνθρωποι επέβαιναν σε τρεις λέμβους και μόνο οι 135 σώθηκαν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης