"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.3 C
Trikala

Γαλλικές εκλογές: Νίκη Μακρόν με 65,1% έναντι της Λεπέν προβλέπουν τα exit polls

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο φιλελεύθερος ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ μακρόν εκλέγεται 8ος πρόεδρος της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας, με ποσοστό 65,1% έναντι, 34,9% της κυρίας Μαρίν Λε Πεν.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Kantar Sofres ο Εμανουέλ Μακρόν είναι νικητής των εκλογών με ποσοστό 65,5% έναντι 34,5% της Μαρίν Λεπέν.

Άλλα γαλλικά τηλεοπτικά δίκτυα ανεβάζουν το ποσοστό του κ. Μακρόν στο 65,9%.

Το ποσοστό αποχής ανέρχεται στο ποσοστό 25,5%.

Εφόσον επιβεβαιωθεί ότι ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει ποσοστό από 65,1% μέχρι 65,9% θα πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό που λαμβάνει ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας από το 1958. Το ρεκόρ κατέχει ο Ζακ Σιράκ που εξελέγη το 2002 με ποσοστό 82,2% και το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό είχε συγκεντρώσει το 1958 ο Σαρλ ντε Γκωλ που είχε λάβει το 78,5% των ψήφων. 

«En Marche»

Ο κ. Μακρόν ο οποίος δημιούργησε το κίνημά του “En Marche”, πριν από μόλις έναν χρόνο, κατάφερε από απόλυτο outsider να θριαμβεύσει στις γαλλικές εκλογές, καθώς μέσα σε μόλις 9 μήνες το κίνημά του απέκτησε 250.000 μέλη. Περισσότερα, από το ιστορικό Σοσιαλιστικό κόμμα της Γαλλίας.  

Οι δημοσκοπήσεις να επιβεβαιώνουν ότι για τον ανεξάρτητο υποψήφιο και ηγέτη του κινήματος “En Marche” ήταν ένας …περίπατος νικώντας τη σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν.

Από το αρχηγείο του στο Παρίσι , ο Εμανουέλ Μακρόν ετοιμάζεται να κάνει δηλώσεις ενώ στο Λούβρο τα πάντα είναι έτοιμα για την επινίκεια ομιλία του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης