"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.9 C
Trikala

Μόσιαλος: Πιθανό το τέταρτο κύμα πανδημίας τον Δεκέμβριο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Επιστροφή στην κανονικότητα όταν θα έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού  πάνω από το 60% του ελληνικού πληθυσμού ή το 70% – 75% των άνω των 50 ετών εκτίμησε ότι θα υπάρξει ο Ηλίας Μόσιαλος σε διαδικτυακή ομιλία του για τον κορονοϊό.

Ωστόσο ο Ηλίας Μόσιαλος υπογράμμισε την ανάγκη μελέτης για ανοσία του πληθυσμού και την παρακολούθηση εξέλιξης των μεταλλάξεων του κορονοϊού, καθώς δεν αποκλείεται ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας τον Δεκέμβριο, η οποία όμως θα επηρεάσει μικρότερες ομάδες πληθυσμού και ομάδες που δεν έχουν έχουν κάνει το εμβόλιο (π.χ. αρνητές εμβολίων). Ο ίδιος, μάλιστα, εξέφρασε την αισιοδοξία και την ψυχραιμία του για τις εξελίξεις, εφόσον οι εμβολιασμοί προχωρήσουν ομαλά.

Μιλώντας στη διαδικτυακή εκδήλωση που φιλοξένησε η Generali σε συνεργασία με την Affidea και κεντρικό ομιλητή τον διακεκριμένο καθηγητή, ο Ηλίας Μόσιαλος αναφέρθηκε στα self-test και χαρακτήρισε γενναία την απόφαση παροχής τους από την ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο σημείωσε ότι ο έλεγχος είναι πιο αποτελεσματικός όταν γίνεται στοχευμένα σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες και όχι στον γενικό πληθυσμό.

Ο εμβολιασμός ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας

Με επιστημονικό αλλά ιδιαίτερα κατανοητό τρόπο ο κ. Μόσιαλος εξήγησε στο κοινό με ποιον τρόπο ο εμβολιασμός ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα με τη δημιουργία αντισωμάτων και μέσω κυτταρικής ανοσίας. Μεταφέροντας τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα ανέφερε ότι το ποσοστό ανοσο-απόκρισης των εμβολίων αγγίζει μέχρι και το 99%. Ωστόσο, τόνισε ότι καθώς το ιικό φορτίο που μένει στον οργανισμό μας αν έχουμε νοσήσει είναι πολύ μικρό, η πιθανότητα μετάδοσης του κορονοϊού σε τρίτους είναι μόλις 10% έως 20% βάσει μέχρι τώρα μελετών. Για το λόγο αυτό, συνεχίζει να παραμένει προτεραιότητα η τήρηση των μέτρων μέχρι να εμβολιαστεί η πλειοψηφία του πληθυσμού.

Οι επιπτώσεις του κορονοϊού στον οργανισμό

Σε ό,τι αφορά στις επιπτώσεις του κορονοϊού στον οργανισμό, ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ότι έχουν παρατηρηθεί νεφρολογικές, καρδιακές και νευρολογικές επιπτώσεις στην υγεία και ότι οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Σημαντικές, όπως είπε, είναι και οι επιπτώσεις του lockdown  στην ψυχική υγεία, οι οποίες θα πρέπει να συνεκτιμηθούν, ειδικά σε νεότερες ομάδες πληθυσμού.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο καθηγητής αναφέρθηκε με αισιοδοξία στην επόμενη μέρα τονίζοντας ότι η εξέλιξη των εμβολιασμών και η μεταφορά των δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους – όπου σύμφωνα με έρευνες η μετάδοση του ιού είναι σημαντικά μικρότερη – θα συμβάλλουν στη μετάβαση στην επόμενη μέρα. Ωστόσο, όπως τόνισε η τήρηση των μέτρων προστασίας (μάσκες, αποστάσεις, μέτρα υγιεινής) παραμένει κλειδί στην ανακοπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

ethnos.gr

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σύμφωνα με την Λογική , αφού είναι πιθανό ένα τέταρτο κύμα, είναι πιθανό και να ΜΗΝ έχουμε τέταρτο κύμα.

    Επίσης:
    Κατά τη γνώμη μου, προϋπόθεσεις της Δημοκρατίας σχετικά με μια ιατρική πράξη είναι η Συναίνεση και η Ενημέρωση.

    Ως εκ τούτου, διαβάζω από την επίσημη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) που υπάρχει στο Διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, σχετικά με την Άδεια Κυκλοφορίας ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ που πήρε χρονολογικά πρώτα ένα συγκεκριμένο εμβόλιο εταιρείας , ότι υπάρχει ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ σχετικά με κρίσιμα ζητήματα όπως:
    1) Η δράση του σε άτομα που έχουν ήδη προσβληθεί από covid-19 (όχι σχετικά με πρόσθετες ανεπιθύμητες ενέργειες , όπως αναφέρεται)
    2) Αν μπορεί αυτό το εμβόλιο να μειώσει τη μετάδοση του ιού από το ένα άτομο στο άλλο
    3) Πόσο διαρκεί η προστασία μετά τον εμβολιασμό.

    Ανάλογη αβεβαιότητα για τα παραπάνω ζητήματα διαβάζω στην Ιστοσελίδα του EMA ότι ισχύει και στην δεύτερη κατα χρονολογική σειρά Άδεια Κυκλοφορίας Υπό Όρους εμβολίου άλλης εταιρείας.
    Και κάποιες ερωτησούλες που θέλω να πιστεύω ότι οι αρμόδιοι της Κυβέρνησης και των υποστηρικτών της δεν θα είναι ΑΡΝΗΤΕΣ στο να απαντήσουν:

    Σύμφωνα με ειδικούς , καλό στο ανοσοποιητικό σύστημα κάνει η σωστή Διατροφή, η καλή Ψυχολογία και η συστηματική σωματική Άσκηση. Γιατί οι κυβερνώντες δεν κάνουν μια καμπάνια ανάλογου βεληνεκούς με το “Μένουμε Σπίτι” και με τα Εμβόλια, για να μας καθοδηγήσουν σωστά και να σώσουν ζωές?

    Τα Μνημόνια που, σύμφωνα με αναλυτές, ΕΚΟΨΑΝ λεφτά από τη Δημόσια Υγεία, έσωσαν ή έβαλαν σε κίνδυνο ζωές?

    • H ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Κάνετε copy-paste αποσπασματικά, χωρίς να έχετε συνολική γνώση και κατανόηση και βγάζετε και συμπεράσματα μετά…

  2. Η περίπτωση της Astrazeneca, με τις παρενέργειες και τους θανάτους, δικαιώνει όσους τόνιζαν την επικινδυνότητα των εμβολίων με την mRNA τεχνολογία, για τον άνθρωπο.
    Πολλές χώρες διέκοψαν τον εμβολιασμό της συγκεκριμένης εταιρείας και εργοστάσιο της Αμερικής σταμάτησε την παραγωγή του, παρά τις συστάσεις και προτροπές του EMA.
    Ποιος εγγυάται ότι κάτι ανάλογο δε θα συμβεί και με τις άλλες εταιρείες? Εξάλλου, υπάρχουν επίσημα κρατικά στοιχεία σε Ηνωμένο Βασίλειο και Αμερική, με πολλές παρενέργειες και θανάτους από το εμβόλιο της Pfizer.
    Για τους θανάτους αυτούς ποιος θα τιμωρηθεί και θα λογοδοτήσει?
    Ο στυγνός εκβιασμός του τύπου:
    “εμβολιασου ή απολύεσαι” παραπέμπει σε φασιστικές, ναζιστικής προέλευσης, πρακτικές.
    Η λύση βρίσκεται στην ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας.

    • Η υπό διερεύνηση συγκεκριμένη επιπλοκή του εμβολίου είναι της τάξης 1 στο εκατομμύριο, όταν πεθαίνει 1 ή 2 στους 10 ηλικιωμένους ασθενείς από κορονοϊο. Υπάρχει σε εξέλιξη εμπορικός πόλεμος, μεταξύ των κρατών για την αγορά των εμβολίων, ειδικά κατά του φτηνότερου , και εσείς παπαγαλίζετε πράγματα που δεν καταλαβαίνετε. Υποχρεωτικός είναι και ο εμβολιασμός για εγγραφή στα σχολεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης