"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.3 C
Trikala

Να ζήσουμε και να το χαιρόμαστε!!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Θωμάς Δασκάλου Αρχιτέκτων Μηχανικός

ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Πολλές φορές ακούμε ένα νούμερο χωρίς ποτέ να έχουμε την αντίληψη του μεγέθους. ‘Όπως για παράδειγμα με το Ελληνικό χρέος το οποίο ανέρχεται στα 350 δίς ευρώ περίπου.

Ένα ποσό το οποίο όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι τεράστιο, αλλά όταν το ανάγουμε σε εποπτική μαθηματική έκφραση μείνουμε έκπληκτοι. Και επειδή αρέσκομαι σε παρόμοια μαθηματικά παίγνια, διαβάστε τα παρακάτω και είμαι σίγουρος ότι θα εκπλαγείτε.

Η διάμετρος του κάθε νομίσματος του ενός ευρώ, έχει μήκος 2,3 εκατοστά. Υποθέτουμε λοιπόν ότι τοποθετούμε κατά σειρά κέρματα του ενός ευρώ, σε επαφή το ένα με το άλλο και χωρίς ενδιάμεσα κενά.

Μ έναν απλό πολλαπλασιασμό θα έχουμε στρογγυλοποιημένα ένα μήκος=8.000.000 χλμ.

Και για να έχουμε μία πιο απτή εικόνα του μεγέθους αρκεί να αναφέρουμε ότι: Λαμβανομένου υπ’ όψη ότι η μέση απόσταση της σελήνης από την Γη είναι 384.403 χλμ. τότε θα μπορούσαμε να καλύψουμε 20 φορές την απόσταση Γής – Σελήνης με κέρματα του 1 ευρώ.

Επίσης γνωρίζοντας ότι η περίμετρος της Γής στον Ισημερινό έχει μήκος 40.077 χλμ. θα μπορούσαμε να περιτυλίξουμε την Γή 200 φορές με 350.000.000.000 κέρματα του 1 ευρώ.

Και αν θελήσουμε να δούμε τώρα το μέγεθος του χρέους στην διάσταση του χρόνου, ας υποθέσουμε ότι αναθέτουμε σε κάποιον να μετρήσει 350.000.000.000 κέρματα του 1 ευρώ, χωρίς διακοπή, χωρίς να ξεκουράζεται, χωρίς να κοιμάται, χωρίς να τρώει.

‘Ένα ευρώ ανά δευτερόλεπτο. Θα χρειαστούν 11.379 χρόνια.

Δηλαδή αντιστρέφοντας τον χρόνο θα έπρεπε να αρχίσει την μέτρηση από την εποχή της Ατλαντίδος του Πλάτωνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης