"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.9 C
Trikala

Ο Αλέξης ζει στους αγώνες του σήμερα για ζωή- υγεία-παιδεία- ελευθερίες!

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

12 χρόνια μετά, το ερώτημα που έθεσε η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 παραμένει αναπάντητο. Οι λόγοι που έβγαλαν τη νεολαία στους δρόμους είναι ακόμη εδώ και δεν μας αφήνουν να αναπνεύσουμε!

Η εκπαίδευση σε καραντίνα. Τα σχολεία και οι σχολές είναι κλειστά, τα καφενεία των χωριών έχουν μετατραπεί σε σχολικές αίθουσες γιατί δεν υπάρχει ίντερνετ σε κάθε σπίτι, τα βιβλία έχουν αντικατασταθεί από μία οθόνη και ένα μεγάλο μέρος των μαθητών δεν έχει καν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση λόγω έλλειψης των απαραίτητων μέσων! Στην εποχή της πανδημίας και της κρίσης που αυτή γεννά δεν έχουν όλοι λεφτά για να πληρώνουν ίντερνετ και να έχουν προσωπικό υπολογιστή.

Η δουλειά μας σε αναστολή. Οι εργοδότες δεν μας χρειάζονται πια όλους και είτε «αποδεσμεύουν» τους μισούς είτε μας αναγκάζουν να δεχθούμε κομμένους μισθούς, απλήρωτες υπερωρίες και μαύρα λεφτά για να μη χάσουν εκείνοι κέρδη λόγω της πανδημίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς να χάνει χρόνο επαινεί την αυθαιρεσία τους νομοθετώντας το 10ωρο δουλειάς και ποινικοποιώντας την απεργία για να μην μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι.

Η υγεία αργοπεθαίνει – μαζί της και εμείς. Τα νοσοκομεία έχουν κενά σε προσωπικό και εξοπλισμό, οι υγειονομικοί δουλεύουν σε συνθήκες εξόντωσης με υπερβάσεις ωραρίου και απλήρωτες εφημερίες και οι κλίνες ΜΕΘ covid19 είναι ανύπαρκτες. Τη στιγμή που η κοινωνία μετράει 100 νεκρούς τη μέρα, που το υγειονομικό προσωπικό της χώρας νοσεί από covid19 και υπάρχει διασπορά του ιού εντός των νοσοκομείων, η κυβέρνηση μας σερβίρει σχέδια εμβολιασμού σαν πανάκεια όλων των προβλημάτων που η ίδια προκαλεί και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Τη στιγμή που η Θεσσαλία, και ο νομός μας πιο συγκεκριμένα, βιώνει μια απίστευτη κατάσταση ελλείψεων στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, και η πίεση που δέχεται το Δημόσιο Σύστημα Υγείας είναι τεράστια.

Η δημοκρατία στο απόσπασμα. Ο πολιτισμός στα σκουπίδια. Οι ανθρώπινες σχέσεις στον πάγο. Ο κρατικός και κυβερνητικός αυταρχισμός ζει ένδοξες μέρες.  Χαρακτηριστικό δείγμα αστυνομικής αυθαιρεσίας ήταν το περιστατικό στα Σεπόλια, το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου, όπου μεγάλη ομάδα αστυνομικών της ομάδας Δέλτα, αφού πέρασαν μέσα από το πλήθος κόσμου που έφευγε από τη διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, κατέληξαν στην είσοδο μιας πολυκατοικίας σέρνοντας κυριολεκτικά μια ολόκληρη οικογένεια μέσα από την πόρτα του σπιτιού της. Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ, προσαγωγές, διώξεις, συλλήψεις, δικαστική ομηρία, χημικά, ξύλο και τραυματισμοί, στον κόσμο που αντιστέκεται κι επιμένει να αγωνίζεται, στον καθημερινό απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

Μπορεί η ζωή μας να έχει δικαιώματα και αξιοπρέπεια; Μπορούν οι βασικές μας ανάγκες σε υγεία, μόρφωση και εργασία να καλύπτονται χωρίς να ζητάμε ελεημοσύνη;

Εμείς λέμε πως ναι, γι’ αυτό στις 6 Δεκέμβρη τιμούμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αγωνιζόμενοι κι αγωνιζόμενες,  μαζί με τους ανέργους και εργαζόμενους, τους γονείς μας, τους γιατρούς, τους δασκάλους, τους σερβιτόρους, τους μαθητές, την νεολαία και όσους δίνουν καθημερινή μάχη για να μπορέσουν να επιβιώσουν μέσα στην πανδημία.

  • Η ζωή δεν καταστέλλεται. Το μέλλον εξεγείρεται!
  • Ο Αλέξης ζει στους αγώνες του σήμερα για ζωή- υγεία-παιδεία- ελευθερίες!

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. H εκμετάλλευση του φόνου ενός εφήβου για κομματικούς λόγους συνεχίζεται ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας, με κάλεσμα σε συγκεντρώσεις. Αντίθετα οι θάνατοι στην πυρπόληση του υποκαταστήματος MARFIN, περνάνε στα ψιλά, και το μνημείο τους βανδαλίζεται. Η υποκρισία της αριστεράς…

    • TRIKALINOS,
      1) Ποιο ακριβώς κόμμα είναι η Λεσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού ?
      2) Η εκμετάλλευση γίνεται από το ίδιο το σύστημα που βάζει τους αστυνομικούς να σκοτώνουν 15χρονα.
      3) Στην υπόθεση Γρηγορόπουλου ξέρουμε το όνομα του δολοφόνου. Η υπόθεση της Μάρτιν ακόμη να διαλευκανθεί , αν και κάθε νοήμων καταλαβαίνει πως ήταν παρακρατική προβοκάτσια για αντιπερισπασμό

  2. TRIKALINOS,
    1) Ποιο ακριβώς κόμμα είναι η Λεσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού ?
    2) Η εκμετάλλευση γίνεται από το ίδιο το σύστημα που βάζει τους αστυνομικούς να σκοτώνουν 15χρονα.
    3) Στην υπόθεση Γρηγορόπουλου ξέρουμε το όνομα του δολοφόνου. Η υπόθεση της Μάρτιν ακόμη να διαλευκανθεί , αν και κάθε νοήμων καταλαβαίνει πως ήταν παρακρατική προβοκάτσια για αντιπερισπασμό.
    4) Ο υπουργός Χρυσοαυγιδης , είπε σε συνέντευξη του, πως ο ιός δεν κολλάει σε ανοιχτούς χώρους.

  3. Το δημοσίευμα αυτό εκμεταλλεύεται το όνομα του Γρηγορόπουλου και τα έντονα συναισθήματα που δημιουργεί η δολοφονία του, για να περάσει τις ιδεολογικές απόψεις του συγγραφέα.

    Τι σχέση έχει η δολοφονία του παιδιού με την άρνηση μερίδας αριστερών πολιτών να συμμορφωθούν με τα υγειονομικά μέτρα και να διαδηλώνουν;
    Τι σχέση έχει με την πεποίθησή σας ότι οι επιχειρήσεις δεν πλήττονται στην πανδημία και το μέτρο της αναστολής είναι κόλπο της εργοδοσίας κλπ

    Καλό είναι σε ευαίσθητα ζητήματα όπως οι δολοφονίες στη Μαρφιν να είστε πιο μετρημένος πριν διατυπώνετε σενάρια προβοκάτσιας. Αλήθεια πόσο δεκτικός θα ήσασταν σε αντίστοιχα σενάρια που θα θεωρούσαν τη δολοφονία του Αλέξη ως «στημένη» από την άκρα αριστερά;

  4. Έλα ντε, τι σχέση να έχει η κρατική καταστολή , με αυτούς που διαμαρτύρονται και ξεσηκώνονται κατά των εγκληματικών και ληστρικών πολιτικών , με αποτέλεσμα να δολοφονούνται 15χρονα ?? Επειδή εσείς οι Δεξιοί δεν μπορειτε να κατανοήσετε και να συνδέσετε, σύνθετες έννοιες, γεγονότα και νοήματα λόγω συντριπτικά ελλιπούς μορφωτικού και πνευματικού υποβάθρου με αποτέλεσμα να γίνεστε εθελοδουλοι, υποταγμένοι και φερέφωνα του εγκληματικού συστήματος, δεν σημαίνει ότι είναι όλοι σαν και εσάς.

  5. Με τέτοια μυαλά οδήγησε η Αριστερά στον Εμφύλιο μεταπολεμικά την Ελλάδα και το 2015 προσπάθησε να την μετατρέψει σε Βενεζουέλα, για να καταλάβει την εξουσία. Απέτυχε αλλά θα το τίμημα του τυχοδιωκτισμού θα το πληρώνει ο λαός για δεκαετίες…

  6. Το κράτος επί εμφυλίου, είχε στελεχωθεί σε δημόσια διοίκηση, στρατό, αστυνομία με τους ταγματασφαλίτες της κατοχής, ναζιστές, φασίστες, δοσίλογους και αυτούς που φορούσαν κουκούλες στέλνοντας πατριώτες αγωνιστές σε αποσπάσματα (μερικους, δε, από αυτούς τους σκότωσαν μετά οι ίδιοι οι ναζί, γιατί ούτε αυτοι δεν τους εμπιστεύονταν). Ο ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ δεν έχει πάτο.
    Η Βενεζουέλα, έχει πολύ καλύτερο και ποιοτικότερο επίπεδο διαβίωσης από την Ελλάδα των μνημονίων και πολλών άλλων “αναπτυγμένων” χωρών του Δυτικού ” πολιτισμού”, σε πείσμα της ψευδούς καθεστωτικής ρητορικής.

    • Για αυτό άλλωστε όλοι στην Αμερική κοιτάνε να μεταναστεύσουν στη Βενεζουέλα και όχι στις ΗΠΑ…Τέτοια “ανέκδοτα” κυκλοφορούσαν και για το Τείχος του Βερολίνου, ότι το έφταξαν διότι ήθελαν να έρθουν εκατομμύρια στον κομμουνιστικό παράδεισο και όχι για να φύγουν….

      • Οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία κλπ , για να είναι αναπτυγμένες, έχουν περίπου 50 χώρες υπό την κατοχή τους σε υποτελεια, με στρατιωτικά πραξικόπηματα, με μνημόνια και κατοχή με πολλές μορφές, πετώντας δισεκατομμύρια ανθρώπων στην εξαθλίωση.

  7. Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι νοσταλγούν τις εποχές που

    πυροβολούσαν τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να δραπετέυσουν από το τοίχος της Ανατολικής Γερανίας

    ή πνιγόντουσαν προσπαθώντας να περάσουν με βάρκες από τον παράδεισο της Κούβας στις ΗΠΑ

    ή πέθαναν από την πείνα που επέβαλε ο Στάλιν στην Ουκρανία

    ή καλοπερνούσαν στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου και στην Αλβανία του Χότζα

    Μια συζήτηση με πολίτες που έχουν ζήσει στον παράδεισο του υπαρκτού σοσιαλισμού αρκει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης