"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.9 C
Trikala

Τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία συνεχίζουν ανοδικά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η ανοδική πορεία των Ελληνικών Γαλακτοκομείων των Δημήτρη και Μιχάλη Σαράντη καταγράφεται για ακόμα μια φορά μέσα από την έκθεσης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης 2018 που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Μέσα από μια καλαίσθητη έκδοση παρουσιάζονται τα επιτεύγματα της σημαντικής αυτής επιχείρησης που έχει καταφέρει να πρωτοπορεί σε πανελλαδικό και σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Λειτουργούμε δημιουργώντας συνθήκες που συμβάλλουν σε ένα βιώσιμο Περιβάλλον, έχοντας επίγνωση ότι οφείλουμε να το κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές σε καλύτερη κατάσταση από εκείνη που το παραλάβαμε» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι Δημήτριος και Μιχάλης Σαράντης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αντίστοιχα της Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε., με τον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας 2018.

Αποτέλεσμα εικόνας για μιχαλης σαραντης ολυμποσ

Και σημειώνουν: «Οι υπεύθυνες κοινωνικές πρακτικές αποτελούν θεμέλιο της επιχειρηματικής φιλοσοφίας του ομίλου μας. Η έννοια άλλωστε της κοινωνικής προσφοράς ήταν πάντα συνυφασμένη με την οικογενειακή μας παράδοση, αξία συνδεδεμένη με τους κτηνοτροφικούς πληθυσμούς της Πίνδου και την τυροκομική οικοτεχνία. Σήμερα, η εταιρική υπευθυνότητα για την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε., τη μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση στο χώρο του γάλακτος, αποτελεί βασικό μέλημα σε κάθε της δραστηριότητα.


Φροντίζουμε διαρκώς για την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων μας, υιοθετώντας έναντι των καταναλωτών μας, τη φιλοσοφία των «ανοιχτών θυρών» για όλα τα στάδια της παραγωγής. Εγγυόμαστε για τους εργαζομένους μας ένα περιβάλλον δημιουργικό και ανταποδοτικό, φροντίζοντας για την εξέλιξή τους και παρέχοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Ενθαρρύνουμε τους προμηθευτές και τους συνεργάτες μας να εφαρμόζουν με τη σειρά τους βασικούς κανόνες κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης, επιλέγοντας να συνεργάζονται με εκείνους που τηρούν κοινά αποδεκτά πρότυπα, σε τομείς όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων. Λειτουργούμε δημιουργώντας συνθήκες που συμβάλλουν σε ένα βιώσιμο Περιβάλλον, έχοντας επίγνωση ότι οφείλουμε να το κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές, σε καλύτερη κατάσταση από εκείνη που το παραλάβαμε.

Επιπλέον μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και προβληματισμούς με τις τοπικές κοινωνίες για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων μέσα από δράσεις σχετικές με το Περιβάλλον, την Εκπαίδευση, την Υγεία και την Περίθαλψη.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε., με πίστη στις παραπάνω αρχές και αξίες, θα συνεχίσει με αφοσίωση να παράγει κορυφαία προϊοντα διατροφής για το τραπέζι της Ελληνικής οικογένειας, τιμώντας σε κάθε βήμα της την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, των καταναλωτών και των ανθρώπων της, που καθημερινά μοχθούν για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Εταιρικό Προφίλ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. είναι μία οικογενειακή επιχείρηση 3ης γενιάς που δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφίμων, συνεχίζοντας την αδιάκοπη λειτουργία της με προσφορά στην ελληνική κοινωνία και στην πρωτογενή παραγωγή. Αναπτύσσεται δυναμικά με τρία εμπορικά σήματα, τόσο στην Eλληνική αγορά όσο και σε 47 χώρες στην Ευρώπη, Αμερική, Αφρική, Ασία και Αυστραλία.

Η βαθιά και ακλόνητη πεποίθηση πως πίσω από κάθε τι καλό υπάρχει κάτι ακόμη καλύτερο αλλά και η σταθερή και πάγια φιλοσοφία για παραγωγή αγνών, γευστικών και ποιοτικών προϊόντων, έχει ως αποτέλεσμα την “εμμονή” στις άριστες πρώτες ύλες. Εξασφαλίζονται έτσι τόσο η ποιότητα όσο και η ασφάλεια, δυο παράγοντες που κατατάσσονται στην ιεραρχεία των προτεραιοτήτων. Η “εμμονή” στην ποιότητα καθορίζεται και από τους ανθρώπους της εταιρείας, οι οποίοι εδώ και χρόνια με το ίδιο πείσμα, μεράκι, πάθος και αφοσίωση φροντίζουν για την προσφορά αυθεντικών ελληνικών προϊόντων, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τα αγαθά που απλόχερα προσφέρει η ελληνική φύση.

Σε όλη της τη διαδρομή, η εταιρεία στηρίζει τους έλληνες παραγωγούς, μέσα από μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας, επιλέγοντας ανθρώπους που αγαπάνε τα ζώα, τη φύση, νοιάζονται για τον τόπο τους και μοιράζονται τις ίδιες αξίες. Οι συνεργάτες από τους οποίους συλλέγεται καθημερινά το γάλα ξεπερνούν πλέον τους 2.000. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εταιρεία πρώτη πίστεψε στην αξία των βιολογικών και κατσικίσιων προϊόντων (2004 και 2010 αντίστοιχα) και από τότε δεν έχει σταματήσει να εμπλουτίζει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο.

Το 2004 επενδύει στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων ενισχύοντας τον Έλληνα κτηνοτρόφο και την ελληνική βιολογική κτηνοτροφία. Όσον αφορά στο κατσικίσιο γάλα, καθώς η ποιότητά του διαφοροποιείται ανάλογα με το αν προορίζεται για τυροκόμηση ή για εμφιάλωση, έχει ήδη τη δική του ιστορία. Χρειάστηκε προσπάθεια, επιμονή και στήριξη των κτηνοτρόφων, έτσι ώστε να αναπτυχθεί η απαραίτητη τεχνογνωσία για να παράγεται ένα προϊόν θρεπτικό, ποιοτικό και ασφαλές, κατάλληλο για το τραπέζι του καταναλωτή.

Πλέον, η απόλαυση και τα οφέλη του κατσικίσιου γάλακτος παύουν να είναι προνόμιο όσων ζουν στην επαρχία και γίνονται προσιτά σε όλους τους καταναλωτές της Ελλάδας. Παράλληλα με τη συνεισφορά της εταιρείας στην ανάπτυξη της γιδοτροφίας στην Ελλάδα, εξασφαλίζεται εργασία σε αγροτικές οικογένειες των ορεινών περιοχών του τόπου μας. Οι συνεργάτες από τους οποίους συλλέγεται καθημερινά το κατσικίσιο γάλα υπερβαίνουν σήμερα τους 700.

Η παραγωγή αγνών και υψηλής ποιότητας προϊόντων, η τόνωση της απασχόλησης στην Ελλάδα, η ανάπτυξη της ελληνικής Οικονομίας και η δημιουργία μιας σύγχρονης αντίληψης για την πρωτογενή παραγωγή, βασισμένη στις ελληνικές αξίες, αποτελούν βασικούς πυλώνες της φιλοσοφίας της εταιρείας μας. Σημαντικό ρόλο στην πορεία της εταιρείας, αποτέλεσε και αποτελεί η ανάπτυξη νέων προϊόντων προστιθέμενης αξίας.

Συνδυάζοντας τις εξαίρετες πρώτες ύλες, την υψηλή τεχνολογία, τις αυστηρές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στην παραγωγή, τα αγαθά της ελληνικής φύσης καθώς και το μεράκι των εργαζομένων, η εταιρεία προσφέρει ολοκληρωμένη σειρά γευστικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας.

Τα προϊόντα επιβραβεύονται καθημερινά από τους Έλληνες καταναλωτές που τα επιλέγουν για την καθημερινή διατροφή τους. Μια σχέση εμπιστοσύνης, ένας δρόμος που οδηγεί από την ελληνική φύση στην ελληνική οικογένεια. Η επένδυση σε καινοτόμο εξοπλισμό, παραγωγικές διαδικασίες και συσκευασίες είναι μια συνεχόμενη και καθημερινή ενασχόληση που δεν σταματάει ποτέ. Με αυτόν τον τρόπο, θωρακίζεται η μελλοντική ανάπτυξη.

Παράλληλα, υλοποιείται ένα μακροχρόνιο εκτεταμένο πρόγραμμα επενδύσεων για νέες γραμμές παραγωγής και για αναβάθμιση των υποδομών στη συλλογή γάλακτος, την επεξεργασία, τη διασφάλιση ποιότητας, την αποθήκευση, τη μεταφορά καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος. Χαρακτηριστικά, η Ελληνικά Γαλακτοκομεία είναι η πρώτη γαλακτοκομική επιχείρηση στην Ν.Α. Ευρώπη που εγκατέστησε ολοκληρωμένο συγκρότημα επεξεργασίας αποβλήτων, συμπεριλαμβάνοντας μονάδα παραγωγής βιοαερίου.

Πιο συγκεκριμένα, η εγκατάσταση της παραγωγής βιοαερίου αποτελεί μια πρωτοποριακή και καινοτόμο επένδυση, μοναδική στον Ευρωπαϊκό χώρο της γαλακτοκομίας, αξίας 10 εκ. ευρώ, στοχεύοντας στην αποτελεσματική επεξεργασία όλων των υγρών αποβλήτων που προκύπτουν από τις παραγωγικές δραστηριότητες του εργοστασίου.

Δέσμευσή της είναι να συνεχίσει και στο μέλλον να στηρίζει την ελληνική πρωτογενή παραγωγή μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες και δράσεις και μέσα από ανάπτυξη νέων προϊόντων προστιθέμενης αξίας, αξιοποιώντας τα αγαθά που απλόχερα προσφέρει η ελληνική φύση. Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία μας πιστή στις αξίες της συνεχίζει να σχεδιάζει, να επενδύει, να καινοτομεί με σκοπό την αειφόρο ανάπτυξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης