"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.4 C
Trikala

Τα “Κίτρινα Γιλέκα” συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και απευθύνουν νέο κάλεσμα για διαδηλώσεις το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου..

lafarm

Σχετικά άρθρα

O Μακρόν δεν αύξησε τον κατώτατο μισθό. Επαιξε με τις λέξεις!

Σε αντίθεση με ότι πρότεινε ο Μακρόν ο κατώτατος μισθός δεν θα αυξηθεί κατά 100 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου.
Θα αυξηθεί περίπου 1,8% όπως προβλέπει η νομοθεσία. δηλαδή γύρω στα… 15 με 20 ευρώ.

Τα υπόλοιπα 80 για τους εργαζόμενους που πληρώνονται με τον βασικό μισθό ή λίγο περισσότερο, είναι η αύξηση που θα γίνει στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης (μπόνους απασχόλησης) -μια εισοδηματική ενίσχυση- για όσους μεταξύ άλλων εντάσσονται ή επανεντάσσονται στην αγορά εργασίας.
Πρόκειται για ένα προνοιακό επίδομα ώστε να φθάσει ο πενιχρός μισθός το κατώτατο εισόδημα.
Καταβάλλεται από το κράτος μέσω των κονδυλίων των οικογενειακών επιδομάτων.
Γιαυτό ο Μακρόν διευκρίνισε πως δεν θα επιβαρυνθούν οι εργοδότες.

Η αύξηση στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης είχε ήδη προγραμματιστεί πολύ πριν τις κινητοποιήσεις των ”κίτρινων γιλέκων”.
Συγκεκριμένα είχε ανακοινωθεί πως θα αυξηθεί 30 ευρώ τον Απρίλιο του 2019, 20 ευρώ τον Οκτώβριο του 2020 και 20 ευρώ τον Οκτώβριο του 2021.
Η πρώτη αύξηση της τάξης των 20 ευρώ έγινε ήδη τον Οκτώβριο του 2018.

Το ”Ελιζέ” επιβεβαίωσε ότι η ανακοίνωση του Μακρόν αντιστοιχεί σε επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος στην εφαρμογή της αύξησης του μπόνους απασχόλησης!
Αντί να δοθεί σταδιακά γίνεται άμεσα και σε συνδυασμό με την νόμιμη αύξηση της τάξης του 1,8% του κατώτατου μισθού!
Επί της ουσίας δεν αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός.
Η εξαγγελία ήταν ένα πυροτέχνημα!

Σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 100 ευρώ χθες η υπουργός εργασίας δήλωσε πως οποιαδήποτε αύξηση του “θα καταστρέψει θέσεις εργασίας”.
Σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις η χρηματοδότηση του μέτρου μιας και δεν θα βάλει το χέρι στην τσέπη η εργοδοσία θα γίνει από φορολογικά έσοδα και τις κοινωνικές εισφορές.
Ο Μακρόν δεν άγγιξε έχοντες, εργοδοσία και δεν επανέφερε τον φόρο αλληλεγγύης στις μεγάλες περιουσίες που είναι από τις βασικές αξιώσεις των ”κίτρινων γιλέκων”. Δεν ανακοίνωσε τίποτα για τους άνεργους, για τους νέους, για τους αγρότες, τους μαθητές λυκείου, τους φοιτητές, τις μονογονεικές οικογένειες.

Με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος δύσκολα η Γαλλία θα επιτύχει τον στόχο για το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ.
Την ίδια ώρα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντίδραση των Βρυξελλών που δεν επέτρεψαν ανάλογες αξιώσεις στην Ιταλία.

Η Γαλλία βυθίζεται ακόμα περισσότερο σε μια πρωτόγνωρη κοινωνική κρίση με απρόβλεπτο αντίκτυπο όχι μόνο για το μέλλον της χώρας αλλά και της Ευρώπης…

Απογοήτευση στα ”κίτρινα γιλέκα” από το διάγγελμα του Μακρόν, σύμφωνα με τις αντιδράσεις στα οδοφράγματα όπως μεταδίδει η γαλλική τηλεόραση.
Oμόφωνα δηλώνουν πως τους έδωσε ψίχουλα, πως συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και απευθύνουν νέο κάλεσμα για διαδηλώσεις το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης