Έργο του Άι Γουέι Γουέι από 14.000 σωσίβια προσφύγων, στο Βερολίνο Reviewed by Momizat on . Στη μνήμη χιλιάδων προσφύγων που έχουν πνιγεί στην Μεσόγειο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη, ο Κινέζος καλλιτέχνης Άι Γουέι Γουέι κάλυψε την πρόσοψ Στη μνήμη χιλιάδων προσφύγων που έχουν πνιγεί στην Μεσόγειο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη, ο Κινέζος καλλιτέχνης Άι Γουέι Γουέι κάλυψε την πρόσοψ Rating: 0

Έργο του Άι Γουέι Γουέι από 14.000 σωσίβια προσφύγων, στο Βερολίνο

Έργο του Άι Γουέι Γουέι από 14.000 σωσίβια προσφύγων, στο Βερολίνο

Στη μνήμη χιλιάδων προσφύγων που έχουν πνιγεί στην Μεσόγειο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη, ο Κινέζος καλλιτέχνης Άι Γουέι Γουέι κάλυψε την πρόσοψη του Konzerthaus του Βερολίνου με 14.000 σωσίβια που βρέθηκαν στην Λέσβο.

Ο Άι και η ομάδα του δημιούργησαν την εγκατάσταση το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, τυλίγοντας τα σωσίβια γύρω από τους έξι κίονες της εισόδου του διάσημου κτηρίου, όπου σήμερα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, θα γίνει η φιλανθρωπική εκδήλωση τουΙδρύματος Κινηματογράφος για την Ειρήνη, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Ο Γουέι Γουέι παρακολουθεί και καταγράφει την τραγωδία των προσφύγων εδώ και πολλές εβδομάδες. Επισκέπτεται τακτικά τηνΛέσβο, όπου δημιούργησε και στούντιο, με στόχο την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για το προσφυγικό. Με τη συνεργασία των τοπικών αρχών, ο ακτιβιστής καλλιτέχνης συγκέντρωσε 14.000 σωσίβια, σύμβολα του αγώνα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που εγκαταλείπουν τη ρημαγμένη από τον πόλεμο πατρίδα τους, ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Φωτογρ.:  Ai Weiwei / Instagram (@aiww)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή