"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

28.1 C
Trikala

Με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο Β’ του Μονακό ο Παπαστεργίου στο «Elafonisos Eco Week»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του «Elafonisos Eco Week» καλωσόρισε εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον Πρίγκιπα Αλβέρτο Β’ του Μονακό ως επίτιμου προσκεκλημένου και τον ευχαρίστησε για τη στήριξη της προσπάθειας που γίνεται για την επίτευξη των στόχων της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι η δουλειά που πρέπει να γίνει για την επίτευξη των στόχων είναι αρκετή, «διότι θα πρέπει να αλλάξουμε δεδομένα και συνήθειες, κακές ως επί το πλείστον, δεκάδων ετών» και να επικεντρωθεί στους εξής τέσσερις άξονες, που περιλαμβάνονται και στη Συμφωνία Δημάρχων:

Στην ενέργεια που σημαίνει μείωση κατανάλωσης, παραγωγή καθαρής ενέργειας και αποθήκευση ενέργειας.

«Δεν έχει νόημα, είπε ο κ. Παπαστεργίου, να παράγουμε απλά καθαρή ενέργεια, αν τα κτίριά μας παραμένουν ενεργοβόρα. Άρα πρέπει να έχουμε μείωση της κατανάλωσης και παραγωγή καθαρής ενέργειας. Η χώρα έχει πολλές ΑΠΕ και ο στόχος μας πρέπει να είναι η μεγαλύτερη αποθήκευση ώστε να έχουμε ενέργεια όταν τη χρειαζόμαστε».

Στα απορρίμματα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ  «η Αυτοδιοίκηση θέλει να «παλέψει» περισσότερο και το κράτος πρέπει σε ρόλο ρυθμιστικό να βάλει σε μια σειρά τα θέματα που αφορούν την ανακύκλωση, με αρχή, μέση και τέλος. «Αναφορικά με το τέλος ταφής, για το οποίο διαφωνούμε ως Αυτοδιοίκηση, πρέπει να δούμε πώς θα επιστρέψει γρήγορα πίσω στους Δήμους, ώστε να τρέξουν προγράμματα διαλογής στην πηγή και να τρέξουν οι μονάδες ανάκτησης ανακύκλωσης».

Στη βιώσιμη κινητικότητα. «Δεν έχει κανένα νόημα στις περισσότερες ελληνικές πόλεις, εξαιρώ τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, να κινούμαστε τόσο πολύ με αυτοκίνητα, ακόμα και αν αυτά τα αυτοκίνητα είναι ηλεκτρικά» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη, για ανασχεδιασμό και «άνοιγμα» των πόλεων ειδικά τώρα που τρέχουν τόσο πολλά χρηματοδοτικά προγράμματα αναπλάσεων».

Κινητοποίηση πολιτών. «Τίποτε από όλα αυτά, ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου, δεν θα δουλέψει εάν δεν καταφέρουμε να κινητοποιήσουμε τους ανθρώπους μας, τους πολίτες μας».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει σειρά από δραστηριότητες, όπως το Συμπόσιο για την Οικολογική Βιωσιμότητα, τη  Σύνοδο Κορυφής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του Δήμου Ελαφονήσου.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Οικολογικό Σύλλογο Ελαφονήσου και
διαρκεί έως τις 4 Ιουνίου.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ποιός την χάρη μας,με τον διάσημο δήμαρχο που έχουμε… μεγαλύτερη “φούσκα” δημάρχου από τον Παπαστεργίου δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ποτέ παγκοσμίως..ο κύριος “τίποτα”δουλεύει τους πάντες.. κορόιδα Τρικαλινοί φάτε τον στην μάπα…

  2. Οι επαγγελματίες ψεύτες έχουν εκπαιδευτεί τόσα καλά στο ψέμα ,που στο τέλος πείθουν και τον εαυτό τους και η συμπεριφορά τους δεν τους προδίδει.. τέτοιος είναι και ο Παπαστεργίου…

  3. Έπρεπε να φέρει τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό,να τον δείξει την κεντρική πλατεία που την έχει κάνει μποστάνι,τους κατεστραμμένους δρόμους ,τα drones που πάνε φάρμακα στα γεροντάκια,τα ρομποτάκια που σε φέρνουν τα τσιγάρα από το περίπτερο,τους πλημμυρισμένους δρόμους όταν βρέχει,τα άκοπα χόρτα στα οικόπεδα,τις διαλυμένες παιδικές χαρές..και στο τέλος να φάει και μια κλήση από τους μουτζαχεντίν της δημοτικής αστυνομίας..

  4. Μια επίσης μεγάλη μουφα του Δήμου μας είναι η λεγόμενη υπηρεσία περισυλλογής αδέσποτων.Εχουν δωθεί εδώ και δύο μήνες αλλεπάλληλα αιτήματα για σκύλο σε κοντινή περιοχή της πόλης ο οποίος είναι επιθετικός και μάλιστα έχει διευκρινιστεί στο τηλεφωνικό κέντρο πώς ενίοτε βγάζει σάλια και αίμα από το στόμα.Ακομη έρχονται…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης