Αλλαγή πλεύσης στη στρατηγική της πράσινης ανάπτυξης, εξήγγειλε ο Kώστας Σκρέκας από τα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Εξαιρετική και συνάμα πολιτικά ορθή η πρόσφατη τοποθέτηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό(Λέσχη 97,6), για Εξαιρετική και συνάμα πολιτικά ορθή η πρόσφατη τοποθέτηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό(Λέσχη 97,6), για Rating: 0

Αλλαγή πλεύσης στη στρατηγική της πράσινης ανάπτυξης, εξήγγειλε ο Kώστας Σκρέκας από τα Τρίκαλα

Αλλαγή πλεύσης στη στρατηγική της πράσινης ανάπτυξης, εξήγγειλε ο Kώστας Σκρέκας από τα Τρίκαλα

Εξαιρετική και συνάμα πολιτικά ορθή η πρόσφατη τοποθέτηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό(Λέσχη 97,6), για το ζήτημα των αιολικών πάρκων.

Ο αρμόδιος Υπουργός δήλωσε, ότι στο προσεχές μέλλον εκπονείται ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τον ορεινό όγκο και προϋπόθεση για οποιαδήποτε επένδυση στο συγκεκριμένο τομέα, θα απαιτεί την συναίνεση των τοπικών κοινωνιών και τη συνεργασία των αυτοδιοικητικών θεσμών της περιοχής.

 
Πρόκειται περί σαφώς ρεαλιστικής και απολύτως λογικής προσέγγισης της πραγματικότητας, αφού κανείς δεν θα είχε αντίρρηση σε άγονα και απόκρημνα βουνά που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν τουριστικά και δεν διαταράσσεται η αισθητική του τοπίου, να στηθούν ανεμογεννήτριες.

Ας ελπίσουμε να αναθεωρηθούν επίσης και οι πολιτικές, που αφορούν την έως σήμερα τυχοδιωκτική προσέγγιση αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας, με την αλόγιστη αδειοδότηση για φωτοβολταϊκά πάρκα, τεράστιων παραγωγικών και εύφορων εκτάσεων.

Κων. Κουτσονάσιος.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή