"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

38.1 C
Trikala

«Αναγεννάται» το κτήριο που θα φιλοξενήσει το Σπίτι Τρικαλινών Δημιουργών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με γοργά βήματα εξελίσσεται το έργο που ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί σε ένα παλιό αρχοντικό των Τρικάλων. Το «αρχοντικό Κυρνάσιου» (η οικία Μάντζαρη) θα αποτελεί σε λίγο διάστημα ένα διπλής σημασίας κτήριο: θα φιλοξενεί το Σπίτι Τρικαλινών Δημιουργών και θα είναι το πρώτο δημόσιο κτήριο στα Τρίκαλα που θα χαρακτηρίζεται ως «παθητικό», δηλαδή με υψηλού επιπέδου θερμική άνεση και άριστης ποιότητας εσωτερική ατμόσφαιρα, με πολύ χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση.
Αυτός ο διπλός στόχος (πολιτισμός σε σύγχρονο τεχνολογικά και φιλικό περιβαλλοντικά κτίσμα) υλοποιείται με δύο υποέργα. Την κτηριακή αναβάθμιση και την τεχνολογική του πρωτοπορία. Για το πρώτο τμήμα, το κτηριακό, η εταιρεία Α. ΛΙΤΟΥ – Γ. ΓΚΕΚΑΣ ΟΕ ανέλαβε το έργο (προϋπολογισμός 666.300€). Ηδη οι εργασίες βρίσκονται σε πολύ καλό στάδιο, και για στατική ενίσχυση του κτιρίου, για ανάδειξη των αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών του, για τα οικοδομικά, για τα ηλεκτρομηχανολογικά και, βεβαίως, για την ενεργειακή θωράκιση και μετατροπή του σε «Πρότυπο Παθητικό Κτήριο».
Ο αντιδήμαρχος Εργων Γιώργος Καταβούτας ενημερώθηκε την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 από τα στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Εργων του Δήμου Τρικκαίων για την πορεία των εργασιών και για τη γενικότερη «αναδόμηση» στο κτήριο. Μετά το πέρας των εργασιών, ακολουθεί το δεύτερο μέρος του έργου, αυτό του εξοπλισμού του με τα τεχνολογικά εφόδια, προκειμένου ο Κώστας Βίρβος, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Σαμολαδάς, ο Χρήστος Κολοκοτρώνης, ο Δημήτρης Μητροπάνος, να «φανερώνονται» στους επισκέπτες με τη χρήση αυτών των σύγχρονων μέσων.

Από το γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης