"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.1 C
Trikala

Αναγκαστική απαλλοτρίωση στη Μεσοχώρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τοιχοκολλήθηκε η ανακοίνωση για αναγκαστική απαλλοτρίωση στην περιοχή της Μεσοχώρας, και όπως ανέφερε μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο πληρεξούσιος δικηγόρος της ΔΕΗ Δημήτρης Πίσπας:

« Είναι γεγονός ότι χθες πήγε ο δικαστικός επιμελητής και τοιχοκολλήθηκε η ανακοίνωση για την αναγκαστική απαλλοτρίωση που αφορά το μεγάλο μέρος του χωριού της Μεσοχώρας. Αυτή η ανακοίνωση είναι η προϋπόθεση για το επόμενο βήμα, αυτό της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης. Ακόμα αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζω ποιος είναι που θα καταβάλλει το ποσό, αλλά και ποιο ακριβώς θα είναι το ποσό, γιατί αυτό θα οριστεί στο Εφετείο. Εκεί θα γίνει και ο προσδιορισμός των δικαιούχων και θα είναι τελεσίδικη η απόφαση.

Η έννοια της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης σημαίνει αυτό ακριβώς που λέει η λέξη, αναγκαστική. Δεν απαιτείται δηλαδή η σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών.»

Το ζήτημα της Μεσοχώρας σχολίασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας στον αέρα της Λέσχης 97,6 λέγοντας χαρακτηριστικά:

« Είμαι πιστός στη δέσμευση της κυβέρνησης μας, αλλά και δικής μου προσωπικά, για το συντομότερο δυνατόν να προχωρήσουμε το έργο της Μεσοχώρας. Η αναγκαστική απαλλοτρίωση είναι μια διαδικασία που ακολουθείται σε όλα τα δημόσια έργα, όπου βεβαίως πριν φτάσουμε στον ορισμό της τιμής από δικαστήριο, υπάρχει και δυνατότητα να οριστεί και τιμή από την εταιρεία προς τους κατοίκους.

Είχα ήδη επισκεφθεί τον οικισμό και είχα πει ότι η αποζημίωση θα είναι διπλάσια της αντικειμενικής αξίας και περίπου 30% πάνω από την εμπορική αξία, και αυτό ισχύει ακόμη. Τους επομένους μήνες θα υπάρξουν λοιπόν και τα χρήματα της αποζημίωσης αυτής.

Η απόφαση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει το έργο και θα γίνει πράξη. Είναι μια τεράστια ευκαιρία το φράγμα και η λίμνη που θα δημιουργηθεί, για να δώσουμε ζωή στην περιοχή και στα γύρω χωριά. Και το σημαντικότερο βέβαια για την ενέργεια που θα κερδίσουμε από το νερό που αυτή τη στιγμή χάνεται. Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει, και ο στόχος μας είναι να υπάρξει η έμφραξη του φράγματος τον Ιούλιο του ’24.»

Την θέση του Δήμου Πύλης για το ζήτημα αυτό σχολίασε ο αντιδήμαρχος Κώστας Ούτρας:

« Είναι μια διαδικασία την οποία περιμέναμε, αλλά νομίζαμε ότι θα παίρναμε και τον πίνακα τιμών που θα λέει τα ποσά που θα πάρει κάθε σπίτι. Θα θέλαμε να έχουμε μια εικόνα από το ύψος των αποζημιώσεων, αλλά η ΔΕΗ ακόμα δεν μας δίνει κάτι τέτοιο. Από μεριάς μας, αν δεν πάρουμε κάποια τέτοια πληροφόρηση, δεν θα προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κάποια παρέμβαση στην περιοχή μας, αν δεν πάρουν οι κάτοικοι τις αποζημιώσεις που πρέπει να πάρουν. Θέλουμε να προστατεύσουμε τους δημότες μας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης