Ανευ προηγουμένου η κινητοποίηση στις ΗΠΑ -Μόλις 10 μίλια από τη Φλόριντα ο τυφώνας «Μάθιου» Reviewed by Momizat on . Μόλις δέκα μίλια από τη Φλόριντα βρίσκεται ο τυφώνας Μάθιου, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ενώ στις ΗΠΑ είναι σε εξέλιξη μία άνευ προηγουμένου κινητοποίηση. Σύ Μόλις δέκα μίλια από τη Φλόριντα βρίσκεται ο τυφώνας Μάθιου, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ενώ στις ΗΠΑ είναι σε εξέλιξη μία άνευ προηγουμένου κινητοποίηση. Σύ Rating: 0

Ανευ προηγουμένου η κινητοποίηση στις ΗΠΑ -Μόλις 10 μίλια από τη Φλόριντα ο τυφώνας «Μάθιου»

Ανευ προηγουμένου η κινητοποίηση στις ΗΠΑ   -Μόλις 10 μίλια από τη Φλόριντα ο τυφώνας «Μάθιου»

Μόλις δέκα μίλια από τη Φλόριντα βρίσκεται ο τυφώνας Μάθιου, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ενώ στις ΗΠΑ είναι σε εξέλιξη μία άνευ προηγουμένου κινητοποίηση. Σύμφωνα με το CNN, πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση στις ΗΠΑ των τελευταίων δεκαετιών.

Δείτε εικόνα από τις ακτές της Φλόριντα σήμερα το πρωί – Ο τυφώνας θα χτυπήσει σε λίγες ώρες

Οι περιοχές που θα βρεθούν στη δίνη του τυφώνα είναι η Φλόριντα, η Τζόρτζια, η βόρεια και νότια Καρολίνα. Συνολικά 26 εκατομμύρια πολιτών αναμένεται να επηρεαστούν από το πέρασμά του στις ΗΠΑ.

Κηρύσσοντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι αρχές της Φλόριντα είναι έτοιμοι να κινητοποιήσουν 1.800 μέλη της Εθνοφρουράς. Στο πλαίσιο της επιχείρησης εκκένωσης οι αυτοκινητόδρομοι της περιοχής θα μονοδρομηθούν σε κατεύθυνση από τις ακτές προς την ενδοχώρα. Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες προσπαθούν ν’ αναλύσουν την πορεία του τυφώνα κι εκτιμούν ότι είτε θα κινηθεί προς το εσωτερικό των ΗΠΑ από τις ακτές της Φλόριντα είτε θα απομακρυνθεί προς τον Ατλαντικό ωκεανό, σήμερα το βράδυ.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρικ Σκοτ ζήτησε από κατοίκους περιοχών στα παράλια να φύγουν, ακόμα και όπου δεν έχει εκδοθεί διαταγή εκκένωσης, ή να χρησιμοποιήσουν τα καταφύγια της πολιτείας. Έντεκα παραλιακά διαμερίσματα της πολιτείας βρίσκονται υπό υποχρεωτική εκκένωση και τέσσερα νοσοκομεία έχουν μεταφέρει τους ασθενείς αλλού, είπε ο Σκοτ. «Εάν κάνει στροφή την τελευταία στιγμή (ο τυφώνας), δεν θα έχετε τον χρόνο να προετοιμαστείτε. Θα θέσετε τη ζωή σας και αυτή των δικών σας σε κίνδυνο» προειδοποίησε.

Την ώρα που οι κάτοικοι στην Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία μετράνε τις πληγές τους, καθώς ήδη έχουν πεθάνει πάνω από 340 άνθρωποι, οι Αμερικανοί ετοιμάζονται για την «μετωπική σύγκρουση» με τον τυφώνα. Από την πλευρά τους, οι ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι αν ο «Μάθιου» συνδυαστεί με τον τυφώνα «Νικόλ» που πλήττει ήδη τις ακτές των Βερμούδων, τότε το πέρασμά του θα είναι ακόμα πιο καταστροφικό.

Τα ξενοδοχεία στην ακτογραμμή της Φλόριντα έχουν αδειάσει

Ο τυφώνας «Μάθιου» είναι ο ισχυρότερος τυφώνα που απειλεί την ακτές του Ατλαντικού την τελευταία δεκαετία και μπορεί να είναι ο πιο καταστροφικός στο πέρασμά του από την βόρεια και ανατολική Φλόριντα τα τελευταία 118 χρόνια!

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, έχει κηρύξει τις τρεις αμερικανικές πολιτείες – Φλόριντα, Τζόρτζια και Καρολίνα- σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ύστερα από τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των αρχών, οι περισσότεροι κάτοικοι άρχισαν έστω και τελευταία στιγμή να τις λαμβάνουν σοβαρά. Μάλιστα προτού απομακρυνθούν από τις εστίες τους, πολλοί έβαλαν ένα χεράκι για να προστατεύσουν την περιουσία τους.

Άλλοι τοποθέτησαν στις αυλές των σπιτιών τους σάκους με άμμο ενώ άλλοι έβαλαν μονωτικά στα παράθυρα για να τα θωρακίσουν από το πέρασμα του τυφώνα.

Οι περισσότεροι, πάντως, άδειασαν τα σούπερ μάρκετ της περιοχής τους ενώ φωτογραφίες δείχνουν τις ουρές που σχηματίζονται έξω από τα καταστήματα.

Κομφούζιο στους αυτοκινητοδρόμους από την εκκένωση


Αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή