Απίστευτοι αγιορείτες: Διεκδικούν και την Αμφίπολη με… χρυσόβουλο! Reviewed by Momizat on . Το λόφο Καστά στην Αμφίπολη φαίνεται να διεκδικεί η εκκλησία και συγκεκριμένα μονή του Αγίου Όρους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονία. Όπως αναφέρε Το λόφο Καστά στην Αμφίπολη φαίνεται να διεκδικεί η εκκλησία και συγκεκριμένα μονή του Αγίου Όρους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονία. Όπως αναφέρε Rating: 0

Απίστευτοι αγιορείτες: Διεκδικούν και την Αμφίπολη με… χρυσόβουλο!

Απίστευτοι αγιορείτες: Διεκδικούν και την Αμφίπολη με… χρυσόβουλο!

Το λόφο Καστά στην Αμφίπολη φαίνεται να διεκδικεί η εκκλησία και συγκεκριμένα μονή του Αγίου Όρους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονία.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, ο λόφος είναι τμήμα έκτασης της μονής Παντοκράτορος του Αγίου Όρους και ανήκει στο μετόχι Μαρμαρίου, που ξεκινάει από τον Στρυμωνικό κόλπο και περιλαμβάνει τους οικισμούς της Αμφίπολης, της Μεσολακκιάς, της Παλαιοκώμης και τις εκτάσεις γύρω από αυτούς.

Η Μονή φαίνεται να ισχυρίζεται ότι διαθέτει βυζαντινό χρυσόβουλο του Μανουήλ Β΄ του Παλαιολόγου, ενώ οι εκπρόσωποι της Μονής δηλώνουν ότι δεν θα διεκδικήσουν τις κατοικημένες περιοχές.

Οι μοναχοί δήλωσαν στην εφημερίδα: “Το ζήτημα είναι να εφαρμοστεί ο νόμος και να επιλυθεί. Δηλαδή, εφόσον οι απαλλοτριώσεις δεν συντελέστηκαν, καθώς δεν δόθηκαν αποζημιώσεις για τα μετόχια, είτε να δοθούν τώρα είτε να ανακληθούν οι απαλλοτριώσεις”.

Ολόκληρο το αποκαλυπτικό δημοσίευμα εδώ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή