"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.9 C
Trikala

Από τα μπλόκα στις κάλπες – Στις 16 Σεπτεμβρίου βγαίνουν τα τρακτέρ στους δρόμους της χώρας

lafarm

Σχετικά άρθρα

agrotes
Σπάει η παράδοση πολλών χρόνων, όπου σε προεκλογική περίοδο οι κοινωνικές τάξεις-και ειδικά οι αγρότες- αφήνουν τις διεκδικήσεις και τα αιτήματά τους για μετά τις εκλογές, μιας και για πρώτη φορά, εφέτος, θα υπάρξουν αγροτικές κινητοποιήσεις εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
Πιο συγκεκριμένα, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων (ή αλλιώς Farmers Union), αποφάσισε για τις 19 Σεπτεμβρίου να βγάλει τα τρακτέρ στους δρόμους και να συνεχίσει να διεκδικεί λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ειδικά μετά τη φορολογική λαίλαπα των επώδυνων Μνημονιακών μέτρων.
Σύμφωνα με την Π.Σ.Ε.Α.&Κ., και με κοινή απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων των συλλόγων που την απαρτίζουν, μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, με το οποίο ανακοίνωσε τις πρόωρες εκλογές, έβγαλε το δικό της διάγγελμα, στο οποίο τονίζει:

«Από τα μπλόκα στις κάλπες»

Στις 16 Σεπτεμβρίου όλοι οι άνθρωποι με τα αγροτικά τους μηχανήματα θα συγκεντρωθούν σε δρόμους-τελωνεία-λιμάνια, που έχουν επιλεγεί από τις κατά τόπους συνελεύσεις, αναδεικνύοντας τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν από τους όρους του 3ου Μνημονίου και φτωχοποιούν τον πρωτογενή τομέα:
– Φορολογικό
– Ασφαλιστικό
– ΦΠΑ αγροτικών εφοδίων
Και καταλήγει: Ζητάμε δικαίωμα στην παραγωγή, Δικαίωμα στη ζωή.
agrotes
Κληθέντες από την «Α.ε» να σχολιάσουν τις κινήσεις των αγροτών, τόσο το ιδρυτικό μέλος της Π.Σ.Ε.Α.&Κ από τη Δράμα κ. Χρήστος Γκόντιας, όσο και ο νέος πρόεδρος των κτηνοτρόφων Δράμας κ. Γιάννης Κιτσουκάκης, ανέφεραν λακωνικά πως «δεν αναβάλουμε τίποτα, ενόψει εκλογών, τα τρακτέρ θα βγουν κανονικά στα μπλόκα» και πως «τα μηνύματα που θέλουμε να στείλουμε δεν είναι μόνο στη σημερινή κυβέρνηση και στα κόμματα που ψήφισαν τα συγκεκριμένα μέτρα αλλά και στην κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές»
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αν όντως πραγματοποιηθούν τα μπλόκα που προγραμματίζει να στήσει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή στις 16 Σεπτεμβρίου, τότε αυτό ενδεχομένως να λειτουργήσει ως ντόμινο και για τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας μας, όπως είναι η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων της Νίκαιας (Βαγ. Μπούτας), η Πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του αγροτικού χώρου (Θ. Παπακωνσταντίνου) και η νεοσύστατη Εθνική Συνδικαλιστική Επιτροπή (συνεταιριστές) και να βλέπουμε τα μπλόκα να «ξεφυτρώνουν» σαν τα μανιτάρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης