Δήλωση Μελών του Δ.Σ. Παρασκευής Φούντα και Κωνσταντίας Κατσάνου επί της απόφασης του Ιατρικού Συλλόγου για τον Μύλο των Ξωτικών Reviewed by Momizat on . Ως μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων κληθήκαμε σε έκτακτη τηλε-συνεδρίαση στις 01/12/2021 με θέμα την θέση του Ιατρικού Συλλόγου για τον Μύλο των ξωτ Ως μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων κληθήκαμε σε έκτακτη τηλε-συνεδρίαση στις 01/12/2021 με θέμα την θέση του Ιατρικού Συλλόγου για τον Μύλο των ξωτ Rating: 0

Δήλωση Μελών του Δ.Σ. Παρασκευής Φούντα και Κωνσταντίας Κατσάνου επί της απόφασης του Ιατρικού Συλλόγου για τον Μύλο των Ξωτικών

Δήλωση Μελών του Δ.Σ. Παρασκευής Φούντα και Κωνσταντίας Κατσάνου επί της απόφασης του Ιατρικού Συλλόγου για τον Μύλο των Ξωτικών

Ως μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων κληθήκαμε σε έκτακτη τηλε-συνεδρίαση στις 01/12/2021 με θέμα την θέση του Ιατρικού Συλλόγου για τον Μύλο των ξωτικών. Λόγω των ανειλημμένων υποχρεώσεων μας, ως γιατροί πρώτης γραμμής στο Γ. Ν. Τρικάλων μέσα στην περίοδο της πανδημίας, δεν κατέστη δυνατόν η διαδικτυακή μας συμμετοχή στο Δ.Σ. του ΙΣΤ.

Με e-mail που αποστείλαμε εγκαίρως στην Γραμματέα του Συλλόγου μας , πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ενημερώσαμε τον Ιατρικό Σύλλογο για την αδυναμία μας να συμμετέχουμε διαδικτυακά στην συνεδρίαση του Δ.Σ. και συγχρόνως ότι διαφωνούμε κατηγορηματικά με την εφετινή λειτουργία του Μύλου των ξωτικών στην πόλη μας.

Η αντίθεσή μας αυτή προκύπτει όχι από κανέναν άλλο λόγο, παρά μόνο από την βιωματική μας εμπειρία στο Γ.Ν. Τρικάλων στη μακρά διάρκεια της πανδημίας που με τόση σφοδρότητα ενέσκηψε και στην πόλη μας και άφησε τόσα θύματα έως σήμερα και εξακολουθούμε δυστυχώς να βρισκόμαστε ακόμη στην καρδιά της πανδημίας και της απειλής.

Η ομόφωνη, όπως αναφέρεται, Απόφαση του Δ.Σ. προφανώς εκφράζει την ομοφωνία των παρόντων μελών στην έκτακτη διαδικτυακή συνεδρίαση του Δ.Σ. και προφανώς δεν λαμβάνει υπόψη την εκπεφρασμένη εγκαίρως δική μας επιστολική μας διαφωνία και παραβλέπει βέβαια και την ομόφωνη Απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου των Νοσοκομειακών ιατρών Τρικάλων (ΕΙΝΚΥΝΤ), οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας και δέχονται τις συνέπειες της υπερμετάδοσης και που ξεκάθαρα δήλωσαν την αντίθεσή τους στη διενέργεια του “μύλου των ξωτικών” υπό τις σημερινές συνθήκες έξαρσης της πανδημίας.

Άποψή μας είναι ότι οι όροι και προϋποθέσεις για την λειτουργία των θεματικών πάρκων καθορίζονται κεντρικά από την Πολιτεία με την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ, όπως και έγινε και ότι δεν χρειάζεται η λήψη οποιασδήποτε απόφασης των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων για την κάλυψη ή την «ευλογία» των πολιτικών Αποφάσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βαρύνουν αυτή και μόνον αυτή.

Άλλωστε, είναι λίγο οξύμωρο ο ΙΣΤ που συναισθανόμενος των κινδύνων της πανδημίας να πραγματοποιεί όλες του τις συνεδριάσεις διαδικτυακά, προφανώς για την προφύλαξη των μελών του από την πανδημία, έστω και εάν πρόκειται για συνεδρίαση 11 μελών πλήρως εμβολιασμένων, να μην εκφράζει την ανησυχία του για τα αποτελέσματα που θα επιφέρει στην τοπική κοινωνία η υπερσυγκέντρωση πληθυσμού που θα προκύψει, αυξάνοντας έτσι και τον κίνδυνο υπερμετάδοσης.

Κατσάνου Κωνσταντία

-Επιμελήτρια Α’ Γενικής Ιατρικής
-Εφημερεύων ιατρός του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Γ.Ν. Τρικάλων
-Μέλος του Δ.Σ. του Ι.Σ.Τ.
-Αντιπρόεδρος της ΕΙΝΚΥΝΤ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας Τρικάλων)

Φούντα Παρασκευή

-Διευθύντρια Νεφρολογικού τμήματος Γ. Ν. Τρικάλων

-Μέλος Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων & εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Σχόλια (5)

 • Dimis

  Επιτέλους!!! ν ακουστεί η φωνή της λογικής και μάλιστα από γιατρούς της πρώτης γραμμής του Γ, Νοσοκομείου Τρικάλων! Και είναι απορίας άξιον, 1ο ενώ μέχρι πριν κάποιες μέρες, ο πρόεδρος του Ι.Σ.Τ. ήταν κάθετα αντίθετος με τη λειτουργία του Μύλου, τι μεσολάβησε και άλλαξε γνώμη? 2ο ήταν πράγματι ομόφωνη η απόφαση του Ι.Σ? Γιατί όπως γράφεται στο παραπάνω κείμενο,υπήρχε εκπεφρασμένη διαφωνία κάποιων μελών, καθώς και την ομόφωνη Απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου των Νοσοκομειακών ιατρών Τρικάλων (ΕΙΝΚΥΝΤ) και 3ο ( κατά τη γνώμη μου το πιο σημαντικό), γιατί ο Ι.Σ. που έχει 11 μέλη (πλήρως εμβολιασμένα), συνεδριάζει διαδικτυακά! για τον φόβο του κορονοιού, και δεν δείχνει ν ανησυχεί καθόλου για τη λειτουργία του Μύλου (έστω και με γνωστά μέτρα- αυτό έλειπε -) όπου θα συνωστιστεί πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι. Και καλά οι μεγάλοι θα δείχνουν τα πιστοποιητικά τους, τα μικρά παιδιά? πως θα μπαίνουν? Δεν ακούνε τι γίνεται στα σχολεία με τα κρούσματα? Και δεν συλλογίζονται ότι τα μικρά παιδιά το μεταφέρουν στο σπίτι, με αποτέλεσμα να νοσούν οι μεγαλύτεροι? Αλλά τι περιμένεις από Ι.Σ. όπου η πλειοψηφία τους είναι γιατροί με ιδιωτικά ιατρεία και δεν νοιώθουν την απελπισία των γιατρών των νοσοκομείων που δίνουν καθημερινά επί δύο χρόνια μάχη και το μόνο που εισπράττουν είναι κανένα χειροκρότημα- και αν- άντε και τίποτα ψίχουλα -ελεημοσύνη-, τη στιγμή που αρνούνται να βάλουν χείρα βοηθείας στα νοσοκομεία και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερες απολαβές από τους ήρωες των νοσοκομείων!!! Απλά βγάζουν κάτι “δεκάρικους” έτσι για το θεαθήναι. Θα μου πεις εδώ έχουν κοτζάμ καθηγήτρια ιατρικής στη επιτροπή που μας έλεγε ότι δεν πειράζει να μεταλαβαίνουν οι άνθρωποι και μετά κατηγορούν τους πνευματικούς που ως γιατροί συμβουλεύουν τους πιστούς! Έλεος πια. Αυτή η δοκιμασία θα μας δείξει, θα ξεκαθαρίσει και θα μας διδάξει, πολλά!

  Απάντηση
 • Άντε..

  Για ποιο Ιατρικό σύλλογο μιλάμε?αυτό των ιδιωτών που φοβούνται να μιλήσουν και τηλεφωνικά με νοσούντα από κορονοιο?που δεν πήγε ούτε ένας ιδιώτης να βοηθήσει τους πραγματικούς ήρωες ,που πήρανε στις πλάτες τους 2 χρόνια την πανδημία…? αυτούς που περιμένουν τι θα τους πούνε τα Αθηναϊκά παπαγαλάκια της εξουσιας?η κοινωνία έχει μάτια και βλέπει και αφουγκραζεται την αγωνία των νοσοκομειακών υγιεινομικων…οι κότες ας καθήσουν στα αυγά τους κ ας αφήσουν τα παληκάρια να κάνουν την δουλειά τους…άντε γιατί πολλά έχουμε μαζέψει…

  Απάντηση
 • Τα καρναβάλια

  Ο Ιατρικός σύλλογος και η δημοτική αρχή , παίρνει αποφάσεις για τις ζωές μας,ακούγοντας τα Εξαδάκτυλα παγώνια και όχι τους νοσοκομειακούς γιατρούς μας..

  Απάντηση
 • Κατερίνα

  Επιτέλους ακούστηκαν οι φωνές μας μέσα από τη δική σας γραφή. Σας ευχαριστούμε πολύ για την προσπάθειά σας!!!!

  Κατερίνα Κουκουρλή.

  Απάντηση
 • Κική

  Μπράβο για τη σωστή αντίδρασή σας σ’ αυτό που θεωρείται αυτονόητο!!!!!!

  Κική
  Ευαγγελία

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή