ΔΙΚΤΥΟ ‘’αλληλεγγύη για όλους’’ στα ΤΡΙΚΑΛΑ εξασφάλιση τροφής και δημοψήφισμα Reviewed by Momizat on . ‘’Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε.’’ (Κ. Π. Καβάφης) Η δημιουργία, πριν από τρία περίπου χρόνια, του δικτύου ‘’αλληλεγγύη για ό ‘’Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε.’’ (Κ. Π. Καβάφης) Η δημιουργία, πριν από τρία περίπου χρόνια, του δικτύου ‘’αλληλεγγύη για ό Rating: 0

ΔΙΚΤΥΟ ‘’αλληλεγγύη για όλους’’ στα ΤΡΙΚΑΛΑ εξασφάλιση τροφής και δημοψήφισμα

diktyo_al
‘’Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,
όχι θα ξαναέλεγε.’’
(Κ. Π. Καβάφης)

Η δημιουργία, πριν από τρία περίπου χρόνια, του δικτύου ‘’αλληλεγγύη για όλους’’, που εμπνέεται από το τρίπτυχο Αλληλεγγύη – Αντίσταση – Ανατροπή και με σύνθημα ‘’κανείς μόνος του στην κρίση’’ είχε ως σκοπό την αντιμετώπιση των δύσκολων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που δημιούργησε η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας.
Οι δράσεις του δικτύου για διάθεση προϊόντων ‘’χωρίς μεσάζοντες’’, έδωσαν τη δυνατότητα σε αρκετούς συμπολίτες μας, να προμηθευτούν βασικά είδη διατροφής και καθημερινής ανάγκης (απορρυπαντικά, χαρτικά κ.ά.), σε τιμές χονδρικής, ενώ παράλληλα βοήθησε αρκετούς παραγωγούς και μεταποιητές να προωθήσουν τα προϊόντα τους απ’ ευθείας στους καταναλωτές ώστε να συνεχίσουν να παράγουν.
Σήμερα, μετά από σχεδόν τρία χρόνια εθελοντικής προσπάθειας, το δίπτυχο Αλληλεγγύη – Αντίσταση παραμένει επίκαιρο και η ανάγκη υλοποίησης του στόχου επιτακτικότερη όσο ποτέ άλλοτε.
Η πεντάμηνη σκληρή διαπραγμάτευση, με την τελευταία πρόταση των δανειστών, ειδικά για:
• ένταξη των βασικών τροφίμων σε ΦΠΑ 13%,
• κατάργηση των εκπτώσεων φόρου για τους αγρότες (φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο ντίζελ, φόρος εισοδήματος και αποζημιώσεων από το πρώτο ευρώ με συντελεστή φορολόγησης 26%),
• ειδική φορολόγηση για τους νέους αγρότες,
• αύξηση του φόρου των επιχειρήσεων,
• 100% προκαταβολή φόρου για εταιρικό ή ατομικό εισόδημα μέχρι τέλους του 2016,
θα οδηγήσει αυτόματα σε άνοδο των τιμών σε βασικά είδη διατροφής και διαβίωσης, σε μαζικές εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, στην κατάρρευση της αγροτικής οικονομίας, την περαιτέρω εξαθλίωση των αγροτών, το κλείσιμο των μικρομεσαίων, κύρια όμως την εξάρτηση της χώρας όσον αφορά την τροφή, από το εξωτερικό. Το σχέδιο λοιπόν της κυβέρνησης, για ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας μέσω του πρωτογενούς τομέα και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας με την παράλληλη εξασφάλιση ‘’καθαρής τροφής’’ αντιμετωπίζει τη λυσσαλέα αντίδραση των θεσμών.
Είναι υποκρισία των δανειστών και μεγάλο ψέμα να δηλώνουν, ότι αγωνιούν για το μέλλον της Ελλάδας, όταν ζητούν με την πολιτική τους αιματηρές θυσίες από τον ελληνικό λαό και:
• Δεν αποδέχονται την πρόταση της κυβέρνησης, για έκτακτη εισφορά 12% επί των κερδών των επιχειρήσεων, με κέρδη άνω των 500 000 €, που θα απέφερε έσοδα της τάξης του 1,3 δισεκατομυρίων ευρώ, ώστε να μην χρειαστεί να καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ, να περικοπούν δαπάνες για κοινωνική πρόνοια, να αυξηθούν οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη και σειρά παράλογων μέτρων.
• Διατηρούνται οι φορολογικοί όροι, για φοροαποφυγή μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται και στο χώρο λιανικού εμπορίου τροφίμων, απορρυπαντικών, χαρτικών κ.ά., αρκετές εξ αυτών γερμανικών συμφερόντων, που πλουτίζουν στην Ελλάδα, αλλά φορολογούνται στο εξωτερικό (Ολλανδία, Ελβετία και αλλού). Η ισχύς των φορολογικών διακανονισμών των προηγούμενων ετών, στερεί τη χώρα από έσοδα δισεκατομμυρίων, που θα μπορούσαν να δώσουν ανάσα στην εθνική οικονομία.
Είναι προφανές λοιπόν ότι η πρόταση που επιδόθηκε στην Ελλάδα σαν τελεσίγραφο, διαιωνίζει την καταστροφική λιτότητα και υπονομεύει οποιαδήποτε δυνατότητα οικονομικής ανάκαμψης για τη χώρα, κοινωνικής ανακούφισης για τους χαμηλόμισθους, με απώτερο στόχο μια Ελλάδα αποικία χρέους.
Γι αυτό, μετά από πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας, είναι η στιγμή που πρέπει το ‘’μεγάλο όχι’’ να πούμε.
ΟΧΙ στην συνεχιζόμενη λιτότητα
ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή