Εθνικό πένθος στην Ιταλία για τους 290 νεκρούς του σεισμού Reviewed by Momizat on . Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε όλη τη χώρα για τις κηδείες των θυμάτων.  Σήμερα το πρωί κηδεύτηκαν τα θύματα της Αρκουάτα και της Πεσκάρα ντελ Τρόντο, που ε Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε όλη τη χώρα για τις κηδείες των θυμάτων.  Σήμερα το πρωί κηδεύτηκαν τα θύματα της Αρκουάτα και της Πεσκάρα ντελ Τρόντο, που ε Rating: 0

Εθνικό πένθος στην Ιταλία για τους 290 νεκρούς του σεισμού

Εθνικό πένθος στην Ιταλία για τους 290 νεκρούς του σεισμού

Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε όλη τη χώρα για τις κηδείες των θυμάτων. 

Σήμερα το πρωί κηδεύτηκαν τα θύματα της Αρκουάτα και της Πεσκάρα ντελ Τρόντο, που είναι μεταξύ των τριών πλέον πληγέντων περιοχών στα Απέννινα Όρη.

Η τελετή έγινε αργά το πρωί σε ένα γυμναστήριο στο Άσκολι Πιτσένο, στους πρόποδες των ορέων, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα και του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Η πρώτη κηδεία θύματος του σεισμού, του 28χρονου Μάρκο Σανταρέλι, έγινε χθες στη Ρώμη. «Δεν βρίσκω λόγια για να περιγράψω την οδύνη του πατέρα που ζει περισσότερο από τα παιδιά του. Ίσως να μην υπάρχουν λόγια» είπε ο πατέρας του, Φίλιπο Σανταρέλι.

Η κηδεία άλλων έξι θυμάτων, μεταξύ των οποίων ενός 8χρονου αγοριού και δύο κοριτσιών ηλικίας 14 και 15 ετών έγινε αργά το απόγευμα χθες στη γενέτειρά τους, την Πομέτσια, στα νότια της Ρώμης.

Ο τελευταίος απολογισμός 

Σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων είναι πλέον 290, από τους οποίους 221 στο Αματρίτσε, ενώ 388 τραυματίες νοσηλεύονται. Κανένας επιζήσας δεν έχει βρεθεί από την Πέμπτη.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή