"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.9 C
Trikala

Φιλαρμονικές… επισκέψεις στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μαθητές και μαθήτριες από τέσσερις εκπαιδευτικές δομές επισκέφθηκαν τις τελευταίες ημέρες τη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικκαίων. Επρόκειτο για τη η Γ’ τάξη του 1ου Γυμνασίου Πύλης, το ΚΔΑΠ Σταθμός του Δήμου Τρικκαίων, το 10ο Γυμνάσιο Βόλου και του Γυμνάσιο Στεφανοβίκεου. Οι επισκέψεις στο μεγαλοπρεπές κτήριο της Δωροθέας Σχολής, εκτυλίχθηκαν σε ουσιαστική ξενάγηση στον κόσμο της μουσικής και ειδικά της φιλαρμονικής μουσικής, που στα Τρίκαλα έχει μια ιστορία 127 ετών. Τόσο η μαέστρος κ. Μαίρη Μητσοπούλου, όσο και ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων κ. Οδ. Τράντος, προσέφεραν όλα τα απαραίτητα στοιχεία σε επίπεδα ενημέρωσης, πρακτικής, ιστορίας, για να μπορούν τα παιδιά να γνωρίζουν καλύτερα τη σημασία και την προσφορά των φιλαρμονικών. Ειδικά για τα Τρίκαλα, έγινε λεπτομερής ενημέρωση για όλο το πλαίσιο λειτουργίας τη Δημοτικής Φιλαρμονικής με βάση την προσφορά της και τη μακρόχρονη ιστορία της.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, οι επισκέψεις συνέπεσαν με πρόβα των μελών της Φιλαρμονικής, οπότε υπήρχε άμεση επαφή και γνωριμία με το ηχητικό σύνολο ή με ορισμένα όργανα πουμαθητές/τριες δεν έχουν την ευκαιρία να συναντούν συχνά.

Σημειώνεται ότι οι περισσότερες επισκέψεις συνδυάζονταν με άλλες δραστηριότητες σε μια πόλη γεμάτη μουσική, καθώς η εκπαίδευση συνεχιζόταν στο Μουσείο Τσιτσάνη ή και στη «Γωνιά Μητροπάνου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης