Εκδηλώσεις αλληλεγγύης για το κορίτσι που διάβαζε κάτω από στύλο φωτισμού στην Αγριά Βόλου Reviewed by Momizat on . Ένα «κύμα» αλληλεγγύης δέχτηκε η οικογένεια από την Αγριά που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και το Υπουργείο Εργασίας μέσω του γραφείου της κ. Φωτίο Ένα «κύμα» αλληλεγγύης δέχτηκε η οικογένεια από την Αγριά που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και το Υπουργείο Εργασίας μέσω του γραφείου της κ. Φωτίο Rating: 0

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης για το κορίτσι που διάβαζε κάτω από στύλο φωτισμού στην Αγριά Βόλου

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης  για το κορίτσι που διάβαζε κάτω από στύλο φωτισμού στην Αγριά Βόλου

Ένα «κύμα» αλληλεγγύης δέχτηκε η οικογένεια από την Αγριά που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και το Υπουργείο Εργασίας μέσω του γραφείου της κ. Φωτίου αναλαμβάνει να λύσει όλα τα ζητήματα με τα επιδόματα και τις προνοιακές παροχές που τυχόν δικαιούται η οικογένεια, αλλά δεν κινητοποιήθηκε για να διεκδικήσει. Από το γραφείο της κ. Φωτίου επικοινώνησαν με φορείς που ήδη κινητοποιήθηκαν ώστε να ενημερωθεί η οικογένεια για τις κοινωνικές παροχές που δεν έχει αξιοποιήσει και ήδη δρομολογήθηκαν όλες οι διαδικασίες.

Το πρόβλημα αναδείχθηκε μετά από παρέμβαση του πρώην δημοτικού συμβούλου κ. Ζάχου, ο οποίος σοκαρίστηκε από το θέαμα ενός ανήλικου παιδιού της οικογένειας που διάβαζε στο πεζοδρόμιο του σπιτιού, κάτω από τον στύλο του δημοτικού φωτισμού, «σήκωσε» ένα «τσουνάμι» ανθρωπιάς. Η οικογένεια με τα τρια ανήλικα κορίτσια, που μέχρι χθες ζούσε με κομμένο ρεύμα, ενισχύθηκε οικονομικά από συγγενείς και γείτονες και έγινε η άμεσα η επανασύνδεση, μετά την δημοσιότητα που έλαβε το πρόβλημα ενώ στην πόρτα της εμφανίστηκαν και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, τις οποίες η μητέρα ζήτησε να αποχωρήσουν λέγοντας πως εάν χρειαστεί κάποια στήριξη θα επικοινωνήσει μαζί τους.

Με διακριτικότητα θα χειριστούν το θέμα των δυο κοριτσιών που φοιτούν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, οι εκπαιδευτικοί καθώς κλήθηκαν από τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας και τον διευθυντή κ. Σαβελλίδη να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα των παιδιών, με όσα μέσα απαιτούνται.

Το ζήτημα έλαβε πανελλήνια διάσταση και δεκάδες άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν να προσφέρουν βοήθεια στην οικογένεια, ακόμα και από το εξωτερικό. Ήδη από το πρωί η οικογένεια δέχεται στήριξη από ανθρώπους που δεν αντιμετωπίστηκαν όπως οι κοινωνικές υπηρεσίες, με την ευγενική άρνηση της μητέρας να δεχτεί τη βοήθειά τους.

Σημειώνεται ότι το επίδομα αναπηρίας του πατέρα διεκόπη για να περάσει ξανά από επιτροπή και δεν υπάρχει εισόδημα στο σπίτι.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή