“Εκεί η πουθενά” – του Στέφανου Βαβύλη Reviewed by Momizat on . Αρχικά δεν είναι δυνατόν να υποκύπτουμε ως Δήμος Τρικκαίων σε οποιοδήποτε εκβιασμό ακόμα και για για ένα έργο τέτοιου βεληνεκούς. Στέφανος Βαβύλης Εμείς γνωρίζο Αρχικά δεν είναι δυνατόν να υποκύπτουμε ως Δήμος Τρικκαίων σε οποιοδήποτε εκβιασμό ακόμα και για για ένα έργο τέτοιου βεληνεκούς. Στέφανος Βαβύλης Εμείς γνωρίζο Rating: 0

 “Εκεί η πουθενά” – του Στέφανου Βαβύλη

 “Εκεί η πουθενά” – του Στέφανου Βαβύλη

Αρχικά δεν είναι δυνατόν να υποκύπτουμε ως Δήμος Τρικκαίων σε οποιοδήποτε εκβιασμό ακόμα και για για ένα έργο τέτοιου βεληνεκούς.

Στέφανος Βαβύλης: H δημοτική Αρχή δεν πρέπει να λειτουργεί με τη λογική εισπρακτικής εταιρείας
Στέφανος Βαβύλης

Εμείς γνωρίζουμε καλύτερα από όλους την αρχιτεκτονική της πόλης μας και μόνο ο ίδιος ο Δήμος Τρικκαίων και οι πολίτες της περιοχής, μπορούν να κρίνουν το περιβάλλον στο οποίο θα είναι πιο ταιριαστό ένα τέτοιο έργο.

Υπάρχουν πολλά σημεία, στα οποία θα μπορούσε να τοποθετηθεί το εν λόγω έργο. Το γεγονός ότι οι διαχειριστές του έργου θέτουν ως δίλημμα το ή σε εκείνο το σημείο ή πουθενά, μονάχα σαν εκβιασμό μπορώ να το λάβω και σίγουρα δεν αποτελεί κριτήριο και λογική λειτουργίας τόσο του δήμου μας όσο και εν γένει της ανεξάρτητης τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ειδικά σε μία περίοδο, κατά την οποία πραγματοποιούνται διάφορα έργα, είναι κρίσιμο να μπορέσουμε να προστατέψουμε τα σημεία εκείνα και τα μνημεία εκείνα που είναι συνδεδεμένα με τη συναισθηματική μας μνήμη.

Μπορεί η εν λόγω βρύση να μην ήταν μνημείο ή ορόσημο, αλλά σίγουρα όλοι μας έχουμε συνδεδεμένες αναμνήσεις με το σημείο. Η συναισθηματική μνήμη διαφορετικών γενεών διαμορφώνει τμήμα της παράδοσης μας.

Η ανανέωση και ανάδειξη του τόπου μας δεν έχουν ως προαπαιτούμενο την καταστροφή και την φοινικιακή αναγέννηση από τις στάχτες. Απαιτείται η εναρμονισμένη συνύπαρξη του παραδοσιακού με το σύγχρονο τοπίο.

Να δημιουργήσουμε λοιπόν ένα κράμα παράδοσης και ανανέωσης. Επ’ ουδενί όμως σε αυτή τη σκέψη δεν χωρούν εκβιασμοί. Με τη σύμφωνη γνώμη λοιπόν του δημοτικού συμβουλίου θα έπρεπε πρώτον να αντιπροτείνουμε ένα διαφορετικό σημείο (ενδεχομένως στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως) για την τοποθέτηση του γλυπτού, στο οποίο θα εντάσσεται πιο φυσικά, και δεύτερον τη δρομολόγηση έργων για τη βελτίωση τις μέχρι σήμερα εγκατεστημένης βρύσης που αποτελούσε ορόσημο στη συναισθηματική μνήμη των πολιτών μας, στη συναισθηματική μνήμη ολόκληρων γενεών.

Σχόλια (6)

 • Jim Riflevinegar

  Η μόνη συναισθηματική μας μνήμη με την εν λόγω βρύση, ήταν η στιγμή που μία …γάτα έπινε νερό από την κάνουλα που έσταζε. Κατά τα άλλα ουδείς την πρόσεξε τόσα χρόνια. Επίσης, ούτε 10 άτομα στην πόλη δεν γνωρίζουν ποίος την κατασκεύασε.
  Υ.Γ. Αφήστε λοιπόν τα μίση…

  Απάντηση
  • view

   μια χαρά γνωρίζουμε όλοι την ιστορία της πόλης μας και των τοποσημων. σε κάθε περιπτωση υπάρχουν αρμοδιοι για να εκφέρουν αποψη της αξιολόγησης του χωρου για την τοποθέτηση γλυπτων , εργων τεχνης , οπως αρχιτεκτονικος συλλογος , επιτροπή αρχιτεκτονικου έλεγχου κλπ. δεν τοποθετούνται όπου να ναι., δένουν με το περιβάλλον και τα στοιχεία τους . Eπίσης κύριε που απαντάτε ξερά και χωρίς επιχειρήματα σε κάθε παρέμβαση δένουμε το παλιό με το καινούργιο και βεβαίως με την συνέχει α του χώρου.τα 10 άτομα μάλλον είστε εσείς και η παρέα σας που δεν γνωρίζετε .

   Απάντηση
   • Jim Riflevinegar

    Αγαπητέ/η view.
    Σας …καμαρώνω που θεωρούσατε το σπουδαίο αυτό έργο της βρύσης, ως τοπόσημο, ως γλυπτό, ως έργο τέχνης(δικά σας τα λόγια). Πιστέψτε με, έζησα χωρίς δαύτη μισό αιώνα, χωρίς πρόβλημα. Θα χαρώ να δω κάτι νέο και εάν προλάβω,κάτι άλλο.
    Υ.Γ. Εγώ και άλλα 10 άτομα(τουλάχιστον) γνωρίζουμε επίσης, ότι όταν γράφουμε ένα κείμενο, ξεκινάμε με κεφαλαίο γράμμα.

    Απάντηση
 • a a

  Αφού κάνετε αναφορά στη “συναισθηματική μνήμη των πολιτών, και στη συναισθηματική μνήμη ολόκληρων γενεών”, θα έπρεπε να το σεβαστείτε και να μη το γκρεμίσετε ανεξάρτητα αν ήταν μνημείο ή ορόσημο για την πόλη!

  Απάντηση
 • View

  Αυτο καταλαβατε οτι ειπα ? Γλυπτο την βρυση ? Εργο τεχνης ?? Ειπα οτι τα γλυπτα εργα τεχνης (εν προκειμενω Ζογγολοπουλου) δεν τοποθετουνται τυχαια

  Απάντηση
 • Jim Riflevinegar

  Αγαπητέ/η View.
  Ομολογώ, ότι η κάτω από συνθήκες πίεσης ανάγνωση του κειμένου σας, με δημιούργησε την εντύπωση της …θεοποίησης της τέως βρύσης. Σας πήρα …αμπάριζα, παρντόν. Ένοιωσα μία προμνησία (ντεζαβού γαλλιστί), διότι σαν σήμερα 26/5 πριν …569 έτη, οι συμπολίτες μου στην Κωνσταντινούπολη μάλωναν μεταξύ τους, για το εάν οι Άγγελοι είναι …αρσενικού ή θηλυκού γένους. Μετά από τρεις ημέρες, τους έλυσε το πρόβλημα ο …Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ.
  Υ.Γ.(Φιλικά). Αποκαταστήσατε τα κεφαλαία, εις βάρος των τόνων. Επίσης το ερωτηματικό ΜΑΣ,βρίσκεται στο πλήκτρο Q.

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή