«Ζούγκλα» η Τρικαλινή αγορά εργασίας με μεροκάματα 15 ευρώ Reviewed by Momizat on . Με «ζούγκλα» μοιάζει και η Τρικαλινή αγορά εργασίας καθώς οι νέες θέσεις που δημιουργούνται στον ιδιωτικό τομέα είναι φθηνές και ευέλικτες.  Εργασία λίγων ωρών, Με «ζούγκλα» μοιάζει και η Τρικαλινή αγορά εργασίας καθώς οι νέες θέσεις που δημιουργούνται στον ιδιωτικό τομέα είναι φθηνές και ευέλικτες.  Εργασία λίγων ωρών, Rating: 0

«Ζούγκλα» η Τρικαλινή αγορά εργασίας με μεροκάματα 15 ευρώ

«Ζούγκλα» η Τρικαλινή αγορά εργασίας με μεροκάματα 15 ευρώ

Με «ζούγκλα» μοιάζει και η Τρικαλινή αγορά εργασίας καθώς οι νέες θέσεις που δημιουργούνται στον ιδιωτικό τομέα είναι φθηνές και ευέλικτες. 

Εργασία λίγων ωρών, πλήρης απασχόληση αλλά με 10ωρα και χαμηλά ημερομίσθια, είναι οι νέες εργασιακές συνθήκες… επιβίωσης. 

Η επέλαση της μερικής απασχόλησης στα Τρίκαλα συνεχίζεται ακάθεκτη ενώ πολλοί  εργοδότες, επιλέγουν να δηλώνουν τον εργαζόμενο 4ωρης  απασχόλησης καθώς με αυτό τον τρόπο αποφεύγουν και την καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών ενώ αποδίδουν στο ΙΚΑ ποσά της τάξεως των… 120 ευρώ τον μήνα.

Ο εργαζόμενος μπορεί να δουλεύει περισσότερες από τέσσερις ώρες αλλά την υπόλοιπη αμοιβή του την εισπράττει με μαύρα ή συνήθως καθόλου.
Μερικής ή εκ περιτροπής απασχόληση είναι οι περισσότερες νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται στον ιδιωτικό τομέα και οι πλήρους απασχόλησης είναι με μισθούς πείνας.
Απλήρωτη υπερ-εργασία -ούτε λόγος για κυριακάτικα, νυχτερινά και επιδόματα·,μεροκάματα πολύ χαμηλά , αδήλωτη εργασία , παραβίαση του ωραρίου των εργαζομένων , είναι κάποια από τα  στοιχεία της κατάστασης όπως αυτή διαμορφώνεται και στην Τρικαλινή αγορά εργασίας .
Έχει πλέον καταργηθεί στην πράξη το λεγόμενο πενθήμερο ή το 8ωρο  και υπό τον εφιάλτη της ανεργίας, καλούνται εκβιαστικά  εργαζόμενοι να αποδεχτούν ατομικές συμβάσεις, μετατροπής βασικών όρων της εργασιακής σχέσης όπως περικοπή ωρών εργασίας με αντίστοιχη ή μεγαλύτερη περικοπή αποδοχών.

Σχόλια (1)

  • ΝΙΚ

    Αφού γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι πως γίνεται να υπάρχει εργασιακή ζούγκλα?
    Ο κρατικός μηχανισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει άψογα στη μάσα με διοριζόμενους καλοφαγάδες σε υψηλές θέσεις να μαζεύουν το χρήμα. Κάτι σαν μαφία δηλαδή.
    Το ταμείο γεμίζει του ΣΥΡΙΖΑ και του κράτους αδειάζει.

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή