Η αμήχανη στιγμή για τη ΝΔ στο Μακεδονικό Reviewed by Momizat on . H αναμενόμενη συμφωνία στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το θέμα του Μακεδονικού προκάλεσε ήδη μετακίνηση στη θέση της ηγεσίας της ΝΔ ενώ η στάση διαφόρων ακραίω H αναμενόμενη συμφωνία στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το θέμα του Μακεδονικού προκάλεσε ήδη μετακίνηση στη θέση της ηγεσίας της ΝΔ ενώ η στάση διαφόρων ακραίω Rating: 0

Η αμήχανη στιγμή για τη ΝΔ στο Μακεδονικό

Η αμήχανη στιγμή για τη ΝΔ στο Μακεδονικό

H αναμενόμενη συμφωνία στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το θέμα του Μακεδονικού προκάλεσε ήδη μετακίνηση στη θέση της ηγεσίας της ΝΔ ενώ η στάση διαφόρων ακραίων κύκλων εντός και εκτός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της δημιουργούν προβληματισμό, ενόψει της πολύ πιθανής λύσης.

Η συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου έφερε τον αναμενόμενο ελιγμό στο θέμα της ονομασίας, που αναγκάζει τη ΝΔ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που μετέθετε το προηγούμενο διάστημα. Είναι η… δική της εθνική θέση για το ζήτημα της ονομασίας και τα στελέχη της αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών η μικροπολιτικής.

Την ίδια ώρα ακραίοι κύκλοι στη Βόρεια Ελλάδα, υπερπατριώτες και οργανώσεις επιχειρούν με συλλαλητήρια και συλλογές υπογραφών να αναβιώσουν την εθνικιστική υστερία, που είχε προκαλέσει το πρόβλημα πριν από 25 χρόνια, προκειμένου να επανέλθουν στο προσκήνιο. Αυτό δεν ανησυχεί την κυβέρνηση, που έχει τη χρυσή ευκαιρία να λύσει το πρόβλημα, που απέτυχαν να αντιμετωπίσουν οι προηγούμενοι.

Ανησυχεί ποικιλοτρόπως το παλιό πολιτικό σύστημα που εγκλωβίστηκε στη μαξιμαλιστική ρητορική εκείνων των εποχών ενώ κάποιοι μέσα και έξω από τα κόμματα, έχουν επενδύσει και οφείλουν την πολιτική τους ύπαρξη σε αυτή τη δημαγωγία, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Η κυβέρνηση, όπως συνηθίζει, έστειλε τη μπάλα στο γήπεδο της αντιπολίτευσης, που εμφανίζεται αμήχανη με ορατό το ενδεχόμενο σοβαρών εσωτερικών προβλημάτων. Ίσως το παλιό πολιτικό προσωπικό δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η εθνική στρατηγική που καθόρισε πριν 10 χρόνια θα είναι η ρεαλιστική λύση που θα πιστωθεί μια αριστερή κυβέρνηση.

tvxs.gr

Σχόλια (1)

 • Γαλάζιος Κόμης

  Έγραψε κάτι ο γόνος στην Εστία για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων;
  Όλο με θεματάκια με μηδενικό πολιτικό κόστος καταπιάνεται.
  Ας μας πει τις θέσεις του για το συγκεκριμένο θέμα μπας και μας διαφωτίσει.
  Όσο για τους ήδη πολιτευτές αυτοί σε λίγο δεν θα τους θυμάται κανείς.
  Το παιχνίδι παίζεται τώρα στους νέους πολιτικούς με ξεκάθαρες θέσεις.
  Τα χαμόγελα και τα χτυπήματα στην πλάτη πέρασαν ανεπιστρεπτί.
  Μόνο στον τοίχο της ΝΟΔΕ έχουν θέση οι φωτογραφίες τους κι όχι στα επόμενα ψηφοδέλτια.
  Ο νοών νοείτο!

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή