Η αποτίμηση των ζημιών από την κακοκαιρία Reviewed by Momizat on . Κατολισθήσεις, πλημμύρες, υπερχείλιση ποταμών είναι ορισμένες από τις καταστροφές που υπέστη ο νομός Τρικάλων, τα προηγούμενα 24ωρα λόγω των έντονων καιρικών φα Κατολισθήσεις, πλημμύρες, υπερχείλιση ποταμών είναι ορισμένες από τις καταστροφές που υπέστη ο νομός Τρικάλων, τα προηγούμενα 24ωρα λόγω των έντονων καιρικών φα Rating: 0

Η αποτίμηση των ζημιών από την κακοκαιρία

Η αποτίμηση των ζημιών από την κακοκαιρία

Κατολισθήσεις, πλημμύρες, υπερχείλιση ποταμών είναι ορισμένες από τις καταστροφές που υπέστη ο νομός Τρικάλων, τα προηγούμενα 24ωρα λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων που έπληξαν την περιοχή.

Πριν, λίγο το Τμήμα Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων εξέδωσε, σχετική ανακοίνωσε, όπου γίνεται καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν πολλές περιοχές του Νομύ.

Στην Πύλη

Στην περιοχή Στουρναρέϊκα και συγκεκριμένα στον Οικισμό Ισιώματα υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας προς τον οικισμό. Επιβάλλεται η κατασκευή τεχνικού έργου για την αποκατάστασή του.

Ροπωτό : κατολισθήσεις μέσα στο χωριό. Ιδιαίτερες πιέσεις από νερό δέχτηκε μια οικία εντός του οικισμού.

Στη μικρή γέφυρα εξόδου της Πύλης προς Περτούλι υπήρξαν καταπτώσεις βράχων. Ελήφθησαν προσωρινά μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων.

Στο Λειβαδοχώρι μια γέφυρα υπέστη ζημιά.

Στην Κορυφή Μεσοχώρας υπήρξαν κατολισθήσεις.

Στο Νεραϊδοχώρι στην πλατεία του χωριού ιδιαίτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στο δρόμο (επιβάλλεται η κατασκευή τεχνικού έργου)

Στο Βροντερό ένα σπίτι πλημμύρησε.

Συνεργεία θα καταγράψουν σήμερα τις ζημίες που έχουν προκύψει στον οδικό άξονα α) προς Γαρδίκι και β) Πύλης – Μεσοχώρας

 

Στο δήμο Φαρκαδόνας

 

Νομή- Κεραμίδι : Ενισχύθηκαν τα αναχώματα προκειμένου ν’ αποφευχθεί η διαρροή νερού από τον Ενιππέα ποταμό προς τους παρακείμενους οικισμούς. Σήμερα έχει μειωθεί ο κίνδυνος δεδομένου ότι η στάθμη του νερού έχει κατέβει 1-1.5 μέτρα περίπου.

 

Στο δήμο Καλαμπάκας

 

Μύκανη: νερά από τα παρακείμενα στο δρόμο χωράφια εισήλθαν στο οδόστρωμα με κίνδυνο να δημιουργηθούν τροχαία ατυχήματα.

Μετέωρα: καταπτώσεις βράχων στην ευρύτερη περιοχή των Ιερών Μονών των Μετεώρων.

Κρανιά: ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του νερού, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στις υφιστάμενες γέφυρες και τον οικισμό.

Από τους σφοδρούς ανέμους υπήρξαν καταπτώσεις δέντρων στις περιοχές Περιστέρα, Βασιλική. Αγ. Θεόδωροι, για τα οποία έγινε επέμβαση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας.

Έγιναν 2 αντλήσεις σε παρακείμενους στάβλους στην περιοχή της Καλαμπάκας και μια στο Καστράκι στο ξενοδοχείο Παπαπούλιου ( από την Π.Υ. Καλ/κας)

 

Στο δήμο Τρικκαίων 

Εξάλοφος- Κωσταρλέϊκα: ποιμνιοστάσια απειλήθηκαν από υδάτινους όγκους. Δημιουργήθηκαν οδοί διαφυγής.

Φωτάδα: στη γέφυρα έγινε ρήψη αδρανών για να ενισχυθούν τα αναχώματα

Ράξα: έγιναν οι απαραίτητες εργασίες για την αποσυμφόρηση ενός καναλιού

Μ. Καλύβια: υπερχείλιση του ποταμού στην ευρύτερη περιοχή Μ. Καλυβίων προς Μαγούλα Καρδίτσης (όπου συναντώνται οι ποταμοί Πάμισος και Πηνειός). Έγιναν εργασίες ενίσχυσης των αναχωμάτων . Εκτιμάται ότι η πληγείσα έκταση ανέρχεται σε 20.000 στρέμματα περίπου.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή