Η Τρικαλινή εργασιακή «ζούγκλα»  είναι εδώ . Ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι , δουλεύουν, αμείβονται και ζουν …μερικώς. Reviewed by Momizat on . Μετά από οκτώ χρόνια μνημονιακών πολιτικών και αντεργατικών νόμων στο όνομα της εξόδου της χώρας από την κρίση και με την …προσμονή της ανάπτυξης, η εργατική τά Μετά από οκτώ χρόνια μνημονιακών πολιτικών και αντεργατικών νόμων στο όνομα της εξόδου της χώρας από την κρίση και με την …προσμονή της ανάπτυξης, η εργατική τά Rating: 0

Η Τρικαλινή εργασιακή «ζούγκλα»  είναι εδώ . Ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι , δουλεύουν, αμείβονται και ζουν …μερικώς.

Η Τρικαλινή εργασιακή «ζούγκλα»  είναι εδώ . Ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι , δουλεύουν, αμείβονται και ζουν …μερικώς.

Μετά από οκτώ χρόνια μνημονιακών πολιτικών και αντεργατικών νόμων στο όνομα της εξόδου της χώρας από την κρίση και με την …προσμονή της ανάπτυξης, η εργατική τάξη  γίνεται «θύμα» άγριας εκμετάλλευσης .

Απλήρωτη υπερ-εργασία -ούτε λόγος για κυριακάτικα, νυχτερινά και επιδόματα·, μεροκάματα πολύ χαμηλά , αδήλωτη εργασία , παραβίαση του ωραρίου των εργαζομένων , είναι κάποια από τα  στοιχεία της κατάστασης όπως αυτή διαμορφώνεται και στην Τρικαλινή αγορά εργασίας .

Υπό την απειλή της απόλυσης και τον εφιάλτη της ανεργίας, καλούνται εκβιαστικά  εργαζόμενοι να αποδεχτούν ατομικές συμβάσεις, μετατροπής βασικών όρων της εργασιακής σχέσης όπως περικοπή ωρών εργασίας με αντίστοιχη ή μεγαλύτερη περικοπή αποδοχών.

Και βέβαια αρίθμητες είναι οι καταγγελίες εργαζομένων στην επιθεώρηση εργασίας , στο ΙΚΑ  [ Εργατικό Κέντρο εδώ και καιρό δεν υπάρχει ] για την κατάφορη καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Κ.Κ.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή