Θωμάς Παπαγεωργίου : είναι καλύτερα να κλείσουμε την επιχείρηση για να μείνουμε χωρίς δουλειά; Reviewed by Momizat on . Οι ίδιοι οι συνάδερφοι εργαζόμενοι στην ΕΑΣ Τρικάλων έδωσαν την απάντηση στους κατά συρροή λασπολόγους που δε δίστασαν να πιάσουν στο στόμα τους εμένα προσωπικά Οι ίδιοι οι συνάδερφοι εργαζόμενοι στην ΕΑΣ Τρικάλων έδωσαν την απάντηση στους κατά συρροή λασπολόγους που δε δίστασαν να πιάσουν στο στόμα τους εμένα προσωπικά Rating: 0

Θωμάς Παπαγεωργίου : είναι καλύτερα να κλείσουμε την επιχείρηση για να μείνουμε χωρίς δουλειά;

Θωμάς Παπαγεωργίου : είναι καλύτερα να κλείσουμε την επιχείρηση για να μείνουμε χωρίς δουλειά;

Οι ίδιοι οι συνάδερφοι εργαζόμενοι στην ΕΑΣ Τρικάλων έδωσαν την απάντηση στους κατά συρροή λασπολόγους που δε δίστασαν να πιάσουν στο στόμα τους εμένα προσωπικά, ως πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΑΣ Τρικάλων αλλά και τους συναδέρφους της διοίκησης που υπερασπιζόμαστε το αυτονόητο: Να συνεχίσουμε να έχουμε τις δουλειές μας με αξιοπρέπεια. Είναι οι ίδιοι οι συνάδερφοι που τους έδωσαν αποστομωτική απάντηση στη Γενική Συνέλευση της Τρίτης 23 Ιανουαρίου 2018 κατά την οποία με ποσοστό που ξεπερνά το 85% αποφάσισαν να εγκρίνουν την επιχειρησιακή σύμβαση που με επιτυχία διαπραγματευθήκαμε με τη Διοίκηση της Ένωσης.

Δεν ξέρουν οι 54 εργαζόμενοι που ψήφισαν την επιχειρησιακή σύμβαση το καλό τους και ξέρουν οι μόλις 7 που την καταψήφισαν; Από πότε οι μικρές μειοψηφίες μπορούν με τσαμπουκά να επιβάλουν τη θέλησή τους στις συντριπτικές πλειοψηφίες; Αναγνωρίζουν και δέχονται τους κανόνες της δημοκρατίας ή θέλουν να επιβάλουν δικτατορία στο Σωματείο μας; Ποιοι είναι αυτοί που θα μας πουν τι να κάνουμε;

Οι συνάδερφοι που ψήφισαν την επιχειρησιακή ξέρουν ότι πετύχαμε μισθούς πολύ πάνω από το μέσο όρο των μισθών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά εργασίας της ευρύτερης περιοχής μας. Ξέρουν ότι σε μας δεν υπάρχουν ελαστικές μορφές εργασίας όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη αγορά εργασίας. Ξέρουν ότι εμείς έχουμε εκτός από υποχρεώσεις και δικαιώματα.

Για να πούμε όμως όλη την αλήθεια και όχι μισόλογα όπως αυτή θα ήθελαν, γιατί δεν τους ακολούθησαν οι 54 εργαζόμενοι και έμειναν μια μικρή μειοψηφία; Γιατί ήξεραν ότι αυτοί δουλεύουν μόνο για την πάρτη τους. Είναι οι ίδιοι που ξετρυπώνοντας εγκυκλίους και νόμους πριν από τριάντα χρόνια είχαν εν έτη 2018 καθαρές αποδοχές κοντά στις 2.000 ευρώ τον μήνα για απλή δουλειά γραφείου! Δεν τους ένοιαζε αν άλλοι με την ίδια δουλειά ή και περισσότερη δουλειά έπαιρναν τα μισά λεφτά και κάτω. Τους ένοιαζε μόνο να εισπράττουν οι ίδιοι αδιαφορώντας για τους πολλούς.

Ήταν αυτοί που δεν ήθελαν να βάλουν πλάτη για να σωθούν οι εργασίες μας και συκοφαντούσαν την Ένωση απλά για την επιδίωξη προσωπικών και κομματικών επιδιώξεων. Ήταν αυτοί που ήθελαν να κλείσει ο Συνεταιρισμός για να επιβεβαιωθούν στις προβλέψεις τους ως άλλες «Κασσάνδρες». Δεν τους κάναμε το χατίρι.  Που ήταν οι συνδικαλισταράδες που ήρθαν να μας πουν εμάς τι να κάνουμε όταν στη συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων υπογράφονταν όχι επιχειρησιακές αλλά ατομικές συμβάσεις με μειωμένο ωράριο και μισθούς όχι πάνω από 300 ευρώ τον μήνα; Γιατί δεν πάνε εκεί να συμπαρασταθούν στους εργαζομένους και έρχονται σε μας που πετύχαμε αποδοχές πάνω από την εθνική συλλογική σύμβαση και πλήρη ωράρια εργασίας; Ποιες επιδιώξεις εξυπηρετούν και ποιοι κρύβονται από πίσω; Στην τελική, οι «σύντροφοι» γιατί δεν ασχολούνται με τις δικές τους επιχειρήσεις που έκλεισαν αφήνοντας στο δρόμο δεκάδες εργαζομένους, όπως ο 902;  Τι έρχονται να μας πουν; Ότι είναι καλύτερα να κλείσουμε την επιχείρηση για να μείνουμε χωρίς δουλειά; Μας έφεραν για «καθοδήγηση» και κεντρικούς εργατοπατέρες από την ΟΣΕΓΟ.

Αυτούς που έκλεισαν τις υπόλοιπες Ενώσεις, μας τους έφεραν για να μας κλείσουν κι εμάς; Για κορόιδα ψάχνουν;

Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι γιατί εμείς θέλουμε τις δουλειές μας γιατί απ’ αυτές ζούμε τις οικογένειές μας. Δεν είμαστε πληρωμένα κομματικά στελέχη ούτε επαγγελματίες συνδικαλιστές, ούτε μας λέει η Διοίκηση της Ένωσης τη θα κάνουμε. Στηρίζουμε στα καλά τη Διοίκηση γιατί δεν κοιτάμε τη μύτη μας αλλά παραπέρα, αναγνωρίζοντας ότι αυτή κράτησε ανοιχτή την Ένωση όταν οι περισσότερες οδηγήθηκαν σε λουκέτο αφήνοντας στο δρόμο χιλιάδες οικογένειες.

Ας μας αφήσουν στην ησυχία μας να δουλέψουμε γιατί αυτό ξέρουμε να κάνουμε και όχι επαγγελματικό συνδικαλισμό.

 

Θωμάς Παπαγεωργίου

Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΑΣ Τρικάλων

Σχόλια (6)

 • Ουνα φατσα - ουνα ρατσα

  Αρε Μακη …σε ένα Δήμο Πύλης και δεν μπόρεσες να βγεις Πρόεδρος της ΝΔ που ο Μαραβας εδενε κι ελυνε τώρα στο Εργοστάσιο που είσαι το αφτι και το μάτι του Μαραβα θα μας διαφωτισεις;

  Απάντηση
 • Αριστοτέλης Παπαδόπουλος

  Ο Λιούτας σου τα έγραψε αυτά;Και σ ανώτερα…στη ρουφιανιά δεν υπάρχει πάτος…αλλά ποιον θα υποστηρίξεις…το Λιουτα που έχεις συμπεθερο..που σ έβαλε στην ΕΑΣΤ και σ έκανε και προεδρο του σωματείου,αφού πρώτα απέλυσε καμποσους που ήταν ενοχλητικές φωνές..που θα βρισκες καλύτερα;λες ότι σου λένε και κανεις μια χαρά τη δουλειά σου…τέτοια δουλειά όλοι ξέρουνε…δεν την κάνουν όμως όλοι…γιατί τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν …το ρουφιανο κανείς

  Απάντηση
 • ΠΠ

  Αυτά έλεγες Μάκη και έχασες την προεδρεία τοπικής της ΝΔ Πύλης.

  Απάντηση
 • LOUKANIKA

  Ippokome tou Liouta kai tou Marava fae kana loukaniko kai min milas!!!!

  Απάντηση
 • Ζεύς

  Άλλο ένα …. Άξιος,άξιος!

  Απάντηση
 • Ζεύς

  Τόσους μήνες απλήρωτοι,μπορεί να εξηγήσει ο “κύριος” πως τα φέρνει βόλτα; Βγάζει τον σκύλο του στο κλαρί; Πως τα καταφέρνει να μας πει την συνταγή και την εκτέλεσή της.

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή