Κάθε έθνος έχει ΤΌΣΟ έδαφος, όσο ΜΠΟΡΕΊ και ΘΈΛΕΙ να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΊ …. Reviewed by Momizat on . . Φοβάμαι πολύ ότι η ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ειρήνη που εξασφάλισε η συμμετοχή μας στις Ευρωπαϊκούς και υπερατλαντικους θεσμούς, έκανε τους περισσότερους Έλληνες να πιστεύου . Φοβάμαι πολύ ότι η ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ειρήνη που εξασφάλισε η συμμετοχή μας στις Ευρωπαϊκούς και υπερατλαντικους θεσμούς, έκανε τους περισσότερους Έλληνες να πιστεύου Rating: 0

Κάθε έθνος έχει ΤΌΣΟ έδαφος, όσο ΜΠΟΡΕΊ και ΘΈΛΕΙ να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΊ ….

Κάθε έθνος έχει ΤΌΣΟ έδαφος, όσο ΜΠΟΡΕΊ και ΘΈΛΕΙ να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΊ ….

.

Φοβάμαι πολύ ότι η ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ειρήνη που εξασφάλισε η συμμετοχή μας στις Ευρωπαϊκούς και υπερατλαντικους θεσμούς, έκανε τους περισσότερους Έλληνες να πιστεύουν ότι αυτή, είναι κάτι ΔΕΔΟΜΈΝΟ και ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ….
Ιδιαίτερα οι νέοι, πιστεύουν ό,τι ο πόλεμος είναι κάτι που δεν πρόκειται ν ΑΓΓΙΞΕΙ τη χώρα μας…
Κι αν αυτό ΙΣΧΥΕ μερικώς, την εποχή του διπολισμου και του ψυχρού πολέμου, σήμερα τα πράγματα είναι εντελώς ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ …. Ιδίως με την ανάληψη της εξουσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, από τον Ντόναλντ Τραμπ και το “επί θυραις” Brexit….
Νέοι “παίκτες και παράγοντες” , επηρεάζουν τις διεθνείς ισορροπίες….
Η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πουτιν, ΔΕΝ έχει καμμια σχέση μ εκείνη του Μπορις Γιέλτσιν…. Τοτε ήταν ένας γίγαντας με πήλινα πόδια, τώρα είναι μια οικονομική και κυρίως, πολεμική ΥΠΕΡΔΎΝΑΜΗ ….
Η Κίνα είναι ήδη η ΠΡΏΤΗ Οικονομική δύναμη στον κόσμο και απ τις πρώτες ΠΟΛΕΜΙΚΈΣ … Η Ινδία σιγά σιγά ανεβαίνει δυναμικά σ όλους τους τομείς…..
Μικρότερης εμβέλειας οικονομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, βγαίνουν στο προσκήνιο…. Βραζιλία, Νιγηρία, Τουρκία ΑΠΕΙΛΟΎΝ ήδη το Παγκόσμιο σύστημα ισορροπίας….
Η Ευρωπαϊκή Ένωση,παρ ότι ΔΙΈΨΕΥΣΕ όλες τις Κασσανδρες που προέβλεπαν την κατάρρευση της, ΑΝΤΈΧΕΙ τις διεθνείς πιέσεις και τους κραδασμούς από το διαφαινόμενο Brexit…. Παρ όλα αυτά ΑΠΈΧΕΙ πολύ από του να καταστεί ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ δύναμη, ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΎΛΗΣΗΣ για δημιουργία ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ .  Ακόμη περισσότερο που μια υπολογίσιμη στρατιωτική δύναμη, η Μεγάλη Βρετανία, ΑΠΟΧΩΡΕΙ .
Οι ΗΠΑ που επί σχεδόν ένα αιώνα παίζουν το ρόλο της Παγκόσμιας υπερδύναμης, ΧΆΝΟΥΝ συνεχώς έδαφος από Κίνα, Ρωσία, ενώ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ο ηγετικό τους ρόλος κι από μικρότερους περιφερειακους παίκτες….
Οι κινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ στη Συρία, αλλά και έναντι της  Ε. Ε, δείχνουν τις νέες τάσεις της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ  για ΑΠΟΜΟΝΩΤΙΣΜΟ και ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΈΣ συμμαχίες με κράτη ιδιαίτερου ενδιαφέροντος…. (όπως η συμμαχία Ισραήλ, Αιγύπτου, Κύπρου, Ελλάδος.). Και φυσικά οι ΗΠΑ ΔΕΝ θέλουν να ΔΙΑΤΑΡΑΞΟΥΝ έτι περαιτέρω τις σχέσεις τους με την Τουρκία. Γι αυτό και θα της κάνουν τα “χατήρια”, έστω και σε ΒΆΡΟΣ της χώρας μας…. Ας το ΈΧΟΥΜΕ αυτό καλά υπ ΟΨΗ μας…
Μπροστά σ αυτά τα δεδομένα ή χώρα μας πρέπει να επιλέξει :
Ή  θα ΕΝΙΣΧΎΣΕΙ τις διεθνείς και διμερείς συμμαχίες της (π. χ. με Βουλγαρία, που διατρέχει παρόμοιο κίνδυνο από την πολυπληθή Τουρκική μειονότητα) και θα ΕΝΙΣΧΥΘΕΊ στρατιωτικά, ή θα Δορυφοριοποιηθει έναντι του εξ Ανατολων γείτονα….
Η συνεχής ΕΠΙΚΛΗΣΗ του Διεθνούς ΔΙΚΑΊΟΥ, έχει την αξία και πρέπει να γίνεται, αλλά ΔΕΝ ΑΡΚΕΊ…
Γιατί όταν το διεθνές Δίκαιο το ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙ και ΚΑΤΑΠΑΤΕΙ ο ισχυρότερος, εκείνος που ΠΛΗΡΏΝΕΙ συνήθως, είναι το ΘΎΜΑ ….. Μόνο αν το τίμημα της παραβίασης είναι ΒΑΡΎΤΑΤΟ , μπορεί να ΑΠΟΤΡΈΨΕΙ κακόβουλους και άρπαγες, από τις ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΕΣ σκέψεις και ΕΝΔΟΜΥΧΕΣ επιθυμίες τους….
Και βέβαια πέρα και πάνω απ όλα, πρέπει να ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊ υπεύθυνα ο Ελληνικός λαός, ότι οι θυσίες για την ΑΜΥΝΤΙΚΉ μας θωράκιση, αποτελούν την καλύτερη επένδυση για ένα ΕΙΡΗΝΙΚΌ αύριο…
Κι αυτά ΠΡΈΠΕΙ να γίνουν ΤΏΡΑ … Όσο είναι ακόμη καιρός…. Αλλιώς θα είμαστε ΥΠΟΛΟΓΟΙ έναντι των ΕΠΌΜΕΝΩΝ γενεών…. Ο, τι παραλάβαμε μια ΙΣΧΥΡΉ ΠΑΤΡΊΔΑ  και την αφήσαμε ΑΝΟΧΎΡΩΤΗ έναντι εξωτερικών επιβολων… Κάτι που ούτε ΔΙΚΑΙΟΎΜΑΣΤΕ να το κάνουμε, ούτε η ΤΡΙΣΧΙΛΙΕΤΗΣ ιστορία μας, το ΕΠΙΤΡΈΠΕΙ ….

Ηλίας Γ Βλαχογιάννης, τ Νομάρχης και βουλευτής Τρικάλων, Συντονιστής του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας.

Σχόλια (2)

 • Τέως...μακεδονομάχος

  Και το…Μακεδονία ξακουστεί; Το ξέχασε !

  Απάντηση
 • Jim Riflevinegar

  Επίκαιρη γεωπολιτική ανάλυση,για όλους και για όλα,από κάποιον τύπο που βάζει μονίμως, τόνους στα κεφαλαία.Θέλει και να…κυβερνήσει!!!
  ΚΡΆΙ ΜΙ, ΜΆΙ ΜΆΔΕΡ ΚΡΆΙ ΜΙ,ΓΟΥΊΘ ΝΆΙΤ,ΓΟΥΊΘ ΜΟΎΝ!!!

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή