Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη Reviewed by Momizat on .   Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων–ανέργων Ν. Τρικάλων Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, Όλοι μαζί, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΝΔ, το   Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων–ανέργων Ν. Τρικάλων Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, Όλοι μαζί, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΝΔ, το Rating: 0

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη

 

Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων–ανέργων Ν. Τρικάλων

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Όλοι μαζί, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων που ψήφισαν ή στήριξαν το 3ο μνημόνιο, το κουαρτέτο, η Ε.Ε, το Δ.Ν.Τ, ο Σ.Ε.Β και άλλες εργοδοτικές οργανώσεις ετοιμάζονται να φέρουν νέο οδοστρωτήρα αντεργατικών μέτρων.   

Προετοιμάζουν το έδαφος για:

•    την απελευθέρωση των απολύσεων και την αύξηση του ορίου από το 5 στο 10% καθώς και το δικαίωμα στους εργοδότες να απαντούν με λοκ-άουτ  στους  αγώνες των εργαζομένων και νέο συνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

•    Την νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ για τους νεοπροσλαμβανόμενους και των 511 ευρώ για τους νέους κάτω των 25 χρονών

•    την κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, την σφαγή στα προνοιακά επιδόματα, την νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών

•    την πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού και την παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης

•    την παραπέρα αύξηση της φορολόγησης με νέα μεγάλη μείωση στο αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ.

Και όλα αυτά τη στιγμή που ήδη η εργατική τάξη στενάζει κυριολεκτικά αφού οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε  εργασιακή ζούγκλα. Όταν με τρομοκρατία, εκβιασμούς, τον φόβο της απόλυσης πάνω απ’ το κεφάλι τους οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να δουλεύουν χωρίς ΣΣΕ, με μισθούς πείνας και εξαντλητικά ωράρια εργασίας που φτάνουν πολλές φορές τις 10,11 και 12 ώρες την ημέρα και με εντατικοποίηση της δουλειάς.

Η κατάσταση στους χώρους εργασίας, οι μισθοί πείνας, οι μειώσεις στις συντάξεις, η διαρκής αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι, έχουν οδηγήσει σε ραγδαία επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων και σε αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης. Αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί με την υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από το 3ο μνημόνιο.

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες-νέοι-άνεργοι-συνταξιούχοι,
Η καπιταλιστική κρίση καλά κρατεί, βρίσκεται σε εξέλιξη, οξύνει τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους  καπιταλιστές και στα κράτη και εξακολουθεί να καθορίζει τα οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις.

Ο καπιταλισμός είναι βαριά άρρωστος και δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει στην εργατική τάξη τα αυτονόητα: εργασία με δικαιώματα, αξιοπρεπή μισθό, κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη. Αντίθετα, η ανεργία βρίσκεται στα ύψη, τα εργασιακά δικαιώματα αφαιρούνται ή ποδοπατούνται, ο μισθός και το μεροκάματο δεν επαρκούν για αξιοπρεπή διαβίωση, η κοινωνική ασφάλιση συντρίβεται, τα αποθεματικά των ταμείων λεηλατήθηκαν και εξακολουθούν να λεηλατούνται, και οι συντάξεις μετατρέπονται σε επιδόματα φτώχειας.

Οι διακηρύξεις περί του τέλους της κρίσης, της έναρξης της ανάπτυξης και της εξόδου στις λεγόμενες αγορές, είναι φούμαρα. Η παραπέρα λεηλασία του εισοδήματός μας και η πλήρης κατάργηση των κατακτημένων με αγώνες και αίμα δικαιωμάτων μας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, οι ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια, στο νερό, την υγεία, είναι άμεσος στόχος τους. Το 4ο μνημόνιο αποτελεί την μόνη ρεαλιστική προοπτική τους.

Από αυτή την κατάσταση στην οποία μας έριξε η καπιταλιστική κρίση και τα μνημόνια, δηλαδή οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους, δεν πρόκειται να βγούμε αν δεν αμφισβητήσουμε και δεν ακυρώσουμε τον δρόμο και την διαδρομή που αυτοί προβάλουν σαν μονόδρομο. Διότι μονόδρομο αποτελεί για αυτούς, για να βγουν από την κρίση τους σε βάρος μας, όχι όμως για εμάς.

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Η απεργία στις 8 Δεκέμβρη αποτελεί μια μάχη που πρέπει να την δώσουμε και να την κερδίσουμε όλοι μαζί, με ενιαίο μέτωπο! Όσο και αν οι γραφειοκράτες, εξαγορασμένοι, συμβιβασμένοι και καρεκλοκένταυροι που βρίσκονται στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα, και στα Τρίκαλα, υπονομεύουν, διασπούν ή προσπαθούν να περιορίσουν την δυναμική των απεργιών, η απεργία στις 8 Δεκέμβρη πρέπει να πετύχει!

Να αποκρούσουμε την νέα επίθεση στα δικαιώματά μας και να διεκδικήσουμε αποφασιστικά:

•    αύξηση του μισθού, του μεροκάματου και της σύνταξης, ΣΣΕ με υποχρεωτική-αναδρομική και γενικευμένη ισχύ

•    Δουλειά για όλους με δικαιώματα, μέτρα για την ανεργία και τους άνεργους, κοινωνική ασφάλιση και αξιοπρεπή σύνταξη, αναβαθμισμένη δημόσια και δωρεάν παιδεία, πρόνοια και υγεία για όλο το λαό.

Στις διεκδικήσεις μας πρέπει να εντάξουμε και ζητήματα που συνδέονται άμεσα με την επιδείνωση της θέσης μας και πάνω τους σκοντάφτουν όλες οι διεκδικήσεις μας. Τέτοιο ζήτημα αποτελεί το δημόσιο χρέος και για αυτό πρέπει να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε την μονομερή διαγραφή του πράγμα που θα σημάνει την έναρξη μιας συνολικής σύγκρουσης που μπορεί να οδηγήσει στην συνολική αμφισβήτηση του καπιταλιστικού συστήματος και του νόμου του κέρδους.

Να οργανώσουμε και να κλιμακώσουμε την πάλη μας μέσα από τον συντονισμό σωματίων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, σε συνδυασμό με την οργάνωση των σωματείων στους χώρους δουλειάς και την αναζωογόνηση των ήδη υπαρχόντων σε ενωτική και ταξική κατεύθυνση, ανεξάρτητα από ιδεολογία, θρησκεία, φυλή, χρώμα και εργασιακής σχέσης (άνεργοι/συμβασιούχοι/μόνιμοι).

Στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης της πάλης να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις μετά τις 8/12 όλων των σωματείων, συλλόγων και φορέων του συνδικαλιστικού κινήματος με σκοπό την Γενική Πολιτική Απεργία για την ακύρωση των μνημονιακών πολιτικών και για την ικανοποίηση των διεκδικήσεών μας.

Όλοι στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Κανένας για δουλειά! Κάτω τα μνημόνια και οι κυβερνήσεις που τα υπηρέτησαν και τα υπηρετούν!

Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων–ανέργων Ν. Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή