"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.4 C
Trikala

Καθιστική διαμαρτυρία από άτομα με αναπηρία για τις ράμπες στα Τρίκαλα την Κυριακή των Βαΐων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε καθιστική διαμαρτυρία σκοπεύουν να προβούν άτομα με αναπηρία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις ράμπες προσβασιμότητας στα Τρίκαλα. Η κινητοποίηση προγραμματίζεται για την Κυριακή των Βαΐων.

Της Βιβής Μαργαρίτη

Η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στις πόλεις γίνεται με δυσκολία. Ράμπες ανύπαρκτες ή όπου υπάρχουν στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι προβληματικές, πεζοδρόμια κατειλημμένα από πάσης είδους εμπορεύματα, τραπεζοκαθίσματα κ.α., οδηγοί που σταθμεύουν όπου βρουν, πάνω σε ράμπες και πεζοδρόμια κάνοντας τη μετακίνηση των ανθρώπων με αναπηρία από εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη.

rampa

Κάπως έτσι μας περιγράφει την κατάσταση και για την πόλη των Τρικάλων η πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «Η ΑΡΩΓΗ» Ελένη Καϊμά. «Οι ράμπες είναι ελάχιστες και δεν εξυπηρετούν τους ανθρώπους με αναπηρία για να μετακινηθούν. Όπου υπάρχουν είναι ελαττωματικές και δυσκολεύουν την προσπέλαση με το αναπηρικό αμαξίδιο. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της ράμπας στην κεντρική πλατεία όπου δημιουργείται λακκούβα κι όταν βρέχει μαζεύει νερό» εξηγεί. Όσο για τα πεζοδρόμια; «Η κατάσταση στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι απογοητευτική. Τα πεζοδρόμια είναι σε τέτοια κατάσταση που καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την ήδη δύσκολη μετακίνησή των ανθρώπων με αναπηρία» τονίζει.

 

Διαμαρτυρία

Εκείνο που ζητούν τα μέλη του Συλλόγου ως άνθρωποι με αναπηρία είναι να ληφθεί μέριμνα από όλους τους φορείς προκειμένου να διευκολύνονται οι μετακινήσεις τους. Αυτός είναι κι ο σκοπός της καθιστικής διαμαρτυρίας που προγραμματίζουν για την Κυριακή των Βαΐων (24 Απριλίου).

Τα μέλη

Να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία «Η ΑΡΩΓΗ» είναι ένας από τους πλέον ενεργούς συλλόγους του Νομού. Αριθμεί περί τα 450 μέλη και δραστηριοποιείται δυναμικά σε θέματα αναπηρίας. Μία από τις σημαντικότερες δράσεις είναι και η συγκέντρωση καπακιών για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων σε άτομα με αναπηρία που τα χρειάζονται και δεν έχουν τη δυνατότητα να προβούν στην αγορά τους.

Δημοσιευμένο στη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης