"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.7 C
Trikala

Κορωνοϊός: Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης οι ανακοινώσεις για τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα προβεί σε ανακοινώσεις, για τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες την Τρίτη 24 Αυγούστου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας.

Γεραπετρίτης: Η μάσκα θα παραμείνει στη ζωή μας όσο χρειαστεί

O υπουργός Επικρατείας, δήλωσε στο Mega ότι η κυβέρνηση εξετάζει βήμα βήμα την επιδημιολογική εικόνα της χώρας

.

Μέσα σε αυτό, αναμένεται να είναι και η απόφαση για καθολική χρήση μάσκας από όλους στους εξωτερικούς χώρους.

«Οι μάσκες ουδέποτε βγήκαν από τη ζωή μας», επισήμανε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι αποτελούν τον «πιο βασικό παράγοντα ανάσχεσης της πανδημίας. Η μάσκα ήταν και θα παραμείνει στη ζωή μας όσο χρειαστεί. Μας προστατεύει, λάλα προστατεύει και τους γύρω μας από τη διασπορά του ιού».

Ο Γ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε τη σημασία της χρήσης μάσκας ακόμα και από εμβολιασμένους, καθώς «και αυτοί μπορούν να νοσήσουν», ενώ φορώντας μάσκα, εκτός από τον εαυτό μας, προστατεύουμε και τους γύρω μας «ιδίως τους ευάλωτους συμπολίτες μας».

«Είναι αναγκαίο, ιδίως όταν υπάρχει συγχρωτισμός, να φοράμε τη μάσκα» συμπλήρωσε.

Περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους

Η φετινή χρονιά είναι διαφορετική από την περσινή, καθώς «υπάρχουν εμβόλια που είναι διαθέσιμα για όλο τον πληθυσμό», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

«Όσοι εμβολιάστηκαν θα πρέπει να επιστέψουν στην κανονική τους ζωή, είναι θέμα ηθικής», τόνισε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι «όσον αφορά τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν πολύ αυστηρά υγειονομικά μέτρα, να τεστάρονται και να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες».

Οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα συναντήσουν και μια σειρά από περιορισμούς «σε αναγκαίες υπηρεσίες» όπως είναι η ψυχαγωγία και η διασκέδαση.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Όπως είναι γνωστό, συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων έχουν ήδη ενταχθεί στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, όπως οι εργαζόμενοι σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων και ΑμέΑ, ενώ από 1η Σεπτεμβρίου τίθενται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και οι υγειονομικοί.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης δεν απέκλεισε την επέκταση του μέτρου και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, κάτι που θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

«Παραμένει πάντοτε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επέκταση του μέτρου αυτού σε μεταγενέστερο χρόνο, αναλόγως με την εξέλιξη του ιού και των δεδομένων» είπε.

topontiki

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης