Ληστεία-θρίλερ 2,5 ωρών σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας Reviewed by Momizat on . Άγνωστο το ποσό που πήραν οι δράστες - Εισέβαλαν στο υποκατάστημα στις 13.30 - Στις 16:05 ενημερώθηκε η Αστυνομία Ληστεία με «άρωμα τρομοκρατίας» έγινε σήμερα τ Άγνωστο το ποσό που πήραν οι δράστες - Εισέβαλαν στο υποκατάστημα στις 13.30 - Στις 16:05 ενημερώθηκε η Αστυνομία Ληστεία με «άρωμα τρομοκρατίας» έγινε σήμερα τ Rating: 0

Ληστεία-θρίλερ 2,5 ωρών σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας

Ληστεία-θρίλερ 2,5 ωρών σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας

Άγνωστο το ποσό που πήραν οι δράστες – Εισέβαλαν στο υποκατάστημα στις 13.30 – Στις 16:05 ενημερώθηκε η Αστυνομία

Ληστεία με «άρωμα τρομοκρατίας» έγινε σήμερα το μεσημέρι στους Αμπελοκήπους, μια ανάσα από τη ΓΑΔΑ.  Τέσσερις  κουκουλοφόροι, ένοπλοι,  πιθανότατα με  καλάσνικοφ, εισέβαλαν σε τράπεζα στη λεωφόρο Κηφισίας, περίπου στη μιάμιση το μεσημέρι.  Οι δράστες ζήτησαν από τον διευθυντή του καταστήματος να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και ζήτησαν όλα τα χρήματα που υπήρχαν, ενώ απέκλεισαν την έξοδο για τους πελάτες, κρατώντας τους ομήρους.

Οι δράστες έδειξαν ότι δεν είχαν κανένα λόγο να βιάζονται, αφού βγήκαν τελικά από την τράπεζα στις 4.05′, δηλαδή, περίπου 2,5 ώρες  αργότερα. Τότε, αφότου έφυγαν, ενημερώθηκε η αστυνομία.

Το modus operandi των δραστών δημιουργεί τη βάσιμη υπόνοια ότι πιθανότητα δεν είναι του κοινού ποινικού δικαίου. Η αστυνομία εκτιμά ότι η συγκεκριμένη ληστεία έχει «άρωμα» τρομοκρατίας για αυτό το λόγο έχει ενημερωθεί και η Αντιτρομοκρατική. Σημειώνεται ότι πολλές φορές στο παρελθόν, πρόσωπα που έχουν κατηγορηθεί ή ακόμη και καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες έχουν συμπράξει με κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου στη διάπραξη ληστειών με στόχο την ενίσχυση του λεγόμενου «επαναστατικού ταμείου».

Στην προκειμένη περίπτωση, η «σιγουριά» των δραστών και η ψυχραιμία με την οποία έδρασαν, αφού έφτασαν στο σημείο να παραμείνουν μέσα στο υποκατάστημα για 2,5 ώρες αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι δεν πρόκειται για κοινούς κακοποιούς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, οι ληστές, όχι μόνο απαίτησαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, αλλά και όλα τα ταμεία του υποκαταστήματος, αλλά φέρονται να κατέβηκαν στο υπόγειο αναζητώντας θυρίδες.

Παραμένει άγνωστο το ποσό που απέσπασαν οι δράστες. Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει το υλικό από τις κάμερες προκειμένου να καταφέρουν να εξιχνιάσουν τη ληστεία.   Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πάντως, οι δράστες φέρονται να έχουν απομακρυνθεί με τα πόδια από την τράπεζα, αλλά είναι άγνωστο αν σε κοντινό σημείο τους περίμεναν συνεργοί τους, οι οποίοι τους διευκόλυναν στην απομάκρυνσή τους.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή