Λώρεν Κασοπούλου: Ποιος θέλει κλειστό και απαξιωμένο το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Επιλέξαμε ως Κίνημα  Αλλαγής να επισκεφτούμε το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων ανήμερα της απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ, παρ΄ότι γνωρίζαμε ότι δεν θα υπάρχει εκδήλ Επιλέξαμε ως Κίνημα  Αλλαγής να επισκεφτούμε το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων ανήμερα της απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ, παρ΄ότι γνωρίζαμε ότι δεν θα υπάρχει εκδήλ Rating: 0

Λώρεν Κασοπούλου: Ποιος θέλει κλειστό και απαξιωμένο το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

Λώρεν Κασοπούλου: Ποιος θέλει κλειστό και απαξιωμένο το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

Επιλέξαμε ως Κίνημα  Αλλαγής να επισκεφτούμε το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων ανήμερα της απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ, παρ΄ότι γνωρίζαμε ότι δεν θα υπάρχει εκδήλωση.                    

Κι αυτό  γιατί θεωρούμε ότι το Εργατικό Κέντρο  είναι θεσμός και πρέπει να παραμείνει το σπίτι του εργαζόμενου του Νομού μας, ιδιαίτερα σήμερα που οι εργαζόμενοι δέχονται τόσο σκληρή επίθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Εδώ και χρόνια κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν τον θεσμό του Εργατικού Κέντρου με ότι αυτό συνεπάγεται, είτε με διχαστικές  κινήσεις, είτε με ενέργειες που αποσκοπούν σε προσωπικά οφέλη.

Το Εργατικό Κέντρο  ταλανίζεται από δικαστικές περιπέτειες με δεσμευμένους λογαριασμούς που σημαίνει ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα πάγια έξοδα λειτουργίας του.

Είναι αδιανόητο η κόρη του αντιπροέδρου της Διοίκησης να κρατάει όμηρο επί  χρόνια το σπίτι των εργαζομένων και η ΝΔ της οποίας είναι μέλος να μην ζητάει να σταματήσει αυτή η ομηρία. Οφείλει η Διοίκηση να βρει  συμβιβαστική λύση με τις πρώην εργαζόμενες και να σταματήσει η ιδιοκτησιακή αντίληψη μελών της Διοίκησης αλλά και πρώην εργαζομένων.

Το Εργατικό Κέντρο είναι θεσμός του ανεξάρτητου και ακηδεμόνευτου  συνδικαλιστικού κινήματος και οι εργαζόμενοι οφείλουν να περιφρουρήσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του. Όπως επίσης και οι συνδικαλιστές να πάψουν να παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο. Έχουν ευθύνη να λειτουργήσουν το Εργατικό Κέντρο και να μην σύρονται σε μεταξύ τους αντιπαραθέσεις ή  σε αντιδικίες που δεν εξυπηρετούν τους εργαζόμενους.

Τα κόμματα είτε είναι στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση έχουν πρώτιστο καθήκον να προστατεύουν  και να στηρίζουν τους θεσμούς ανεξάρτητα από το όποιο κομματικό όφελος. Πώς όμως συμπεριφέρονται στην προκειμένη περίπτωση;

Η ΝΔ που ελέγχει την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου παρακολουθεί τις δικαστικές αντιδικίες μελών της με την Διοίκηση της οποίας τα μέλη στην πλειοψηφία τους είναι ΝΔ. Προφανώς τώρα που είναι κυβέρνηση δεν νοιάζεται ιδιαίτερα να λειτουργήσει το Εργατικό Κέντρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν κυβέρνηση συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου, τώρα επέλεξε την άλλη πλατεία όπου γνώριζε ότι υπήρχε εξασφαλισμένη πελατεία…… μιας και οι ίδιοι δεν μπορούν να κινητοποιήσουν εργαζόμενους.  Πόσος πολιτικός τυχοδιωκτισμός

Σχόλια (3)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή