"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Μετά τον κορωνοϊό έρχεται βαθιά κρίση και πανδημία των φτωχών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με άρθρο που υπογράφουν οι οικονομολόγοι Ηannes Schwandt και Till von Wachter στο επίσημο blog του ΔΝΤ,  για τα εκατομμύρια των νέων σε όλο τον κόσμο η ύφεση που προκάλεσε η πανδημία δεν θα δυσκολέψει απλά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας αλλά θα θέσει επίσης σε κίνδυνο τις χρηματικές απολαβές τους για δεκαετίες

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από σχετικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία» σε ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Ισπανία, Βέλγιο, Νορβηγία και Ιαπωνία.

Με βάση τα ευρήματά περίπου τα 6,8 εκατομμύρια νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ το 2020, οι οποίοι αναζήτησαν την πρώτη τους εργασία πλήρους απασχόλησης το 2020, ενδέχεται να χάσουν περίπου 400 δισεκατομμύρια δολάρια εισοδήματος τα πρώτα 10 χρόνια της επαγγελματικής τους ζωής. Και αυτό, αν τελικά το 2021 επιτευχθεί μια γρήγορη οικονομική ανάκαμψη.

Εάν η ύφεση που προκαλείται από πανδημία συνεχιστεί το επόμενο έτος, οι προοπτικές θα είναι ακόμα χειρότερες.

Εργασία - Νέοι
Πηγή: ΔΝΤ

Το εντυπωσιακό είναι ότι η απειλή δεν αφορά μόνο τους ανειδίκευτους εργαζόμενους, αλλά και αποφοίτους πανεπιστημίων με μεταπτυχιακές σπουδές και υψηλή εξειδίκευση. Ωστόσο ενώ οι νέοι με πτυχία κολλεγίου θα δουν μια απώλεια αποδοχών περίπου 6% όταν εισέλθουν, τα άτομα χωρίς πανεπιστημιακές σπουδές θα βρεθούν αντιμέτωπα με μείωση των αποδοχών έως και 15%.

Σε αυτό το πλαίσιο οι δύο οικονομολόγοι, υποστηρίζουν ότι είσοδος σε αυτή την αγορά εργασίας σχετίζεται όχι μόνο με σημαντικές απώλειες εισοδήματος βραχυπρόθεσμα, αλλά και με ευρείες κοινωνικές και υγειονομικές συνέπειες που βλάπτουν διαρκώς τα οικονομικά των νοικοκυριών, τη δημιουργία οικογένειας και την ποιότητα της υγείας.

Η καπιταλιστική κρίση που επιταχύνθηκε εξαιτίας της πανδημίας φαίνεται ότι θα πλήξει κάθε πτυχή της ζωής τους εργαζόμενου λαού αλλά και της νεολαίας. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η επιτροπή για την πανδημία δεν υπολογίζει το κόστος που έχουν τα διάφορα μέτρα σε διάφορες κοινωνικές ομάδες. Οι εισηγήσεις της επιτροπής υπερβαίνουν τα όρια της ιατρικής επιστήμης. Στις εισηγήσεις της επιτροπής θα έπρεπε να υπάρχει και η συμμετοχή από τις κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί , ώστε να υπάρχει η κοινωνική νομιμοποίηση. Η συζήτηση θα ήταν διαφορετική και η κατανομή των πόρων που τώρα δεν εξειδικεύεται. Παράγονται κίνδυνοι αλλά η επιτροπή δεν έχει άποψη για τις κοινωνικές επιπτώσεις γιατί δεν είναι τεχνοκρατική . Ο μεγάλος αδικημένος , τα παιδιά . Η τηλε-διάσκεψη εθίζει τα παιδιά περισσότερο στα ψηφιακά μέσα. Η γνώμη του παιδαγωγού απουσιάζει από την επιτροπή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης