ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ:Χαιρετίζουμε την τροπολογία του ΚΚΕ για κατάργηση των διοδίων Reviewed by Momizat on . Μια σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία πήρε τις τελευταίες μέρες το ΚΚΕ. Κατέθεσε τροπολογία-προσθήκη σε σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για κατάργηση των διοδίων. Το Μια σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία πήρε τις τελευταίες μέρες το ΚΚΕ. Κατέθεσε τροπολογία-προσθήκη σε σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για κατάργηση των διοδίων. Το Rating: 0

ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ:Χαιρετίζουμε την τροπολογία του ΚΚΕ για κατάργηση των διοδίων

DIODIA
Μια σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία πήρε τις τελευταίες μέρες το ΚΚΕ. Κατέθεσε τροπολογία-προσθήκη σε σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για κατάργηση των διοδίων.
Το σχετικό προτεινόμενο για ψήφιση άρθρο έχει επί λέξει ως εξής:
1. Καταργείται κάθε υποχρέωση καταβολής οποιουδήποτε τέλους και εν γένει αντιτίμου για τη χρήση οδικών δικτύων σε όλη την ελληνική επικράτεια. Από την ψήφιση του παρόντος, κάθε αντίθετη διάταξη νόμου, σύμβασης ή άλλης κανονιστικής πράξης καταργείται.

2. Καταργείται το αξιόποινο κάθε πράξης που σχετίζεται με τη μη καταβολή τέλους ή εν γένει αντιτίμου για τη χρήση οδικών δικτύων. Επίσης καταργούνται και δεν εισπράττονται τυχόν επιβληθέντα διοικητικά ή άλλου είδους πρόστιμα για την ως άνω αιτία.

Χαιρετίζουμε τη θετική τούτη πρωτοβουλία του ΚΚΕ. Είναι σημαντικό που ένα κοινοβουλευτικό κόμμα συντάσσεται χωρίς μισόλογα και στηρίζει μέσα στη Βουλή το χρόνιο αίτημα του μακρόχρονου δραστήριου πανελλαδικού κινήματος κατά των διοδίων για πλήρη κατάργησή τους.

Η παραπάνω τροπολογία του ΚΚΕ είναι ουσιαστικά ταυτόσημη με τα αιτήματα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο ψηφίσματος που έφερε πρόσφατα το Κίνημά μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων, αλλά αυτό το απέρριψε ομόφωνα! Ήταν μια απ’ τις πιο κακές στιγμές του Δ.Σ. Τρικάλων.

Αφήστε το σχόλιο σας