Στα Τρίκαλα θεμελιώθηκε ο πρώτος ναός αφιερωμένος στον Αγιο Παΐσιο -Μητροπολίτης Τρίκκης: «Παλαιότερα οι άνθρωποι έμεναν νηστικοί και έχτιζαν εκκλησίες» Reviewed by Momizat on . Στην θεμελίωση του πρώτου ναού αφιερωμένου στη μνήμη του νεοφανούς Αγίου Παϊσίου του αγιορείτου, προέβη σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος. Ο Στην θεμελίωση του πρώτου ναού αφιερωμένου στη μνήμη του νεοφανούς Αγίου Παϊσίου του αγιορείτου, προέβη σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος. Ο Rating: 0

Στα Τρίκαλα θεμελιώθηκε ο πρώτος ναός αφιερωμένος στον Αγιο Παΐσιο -Μητροπολίτης Τρίκκης: «Παλαιότερα οι άνθρωποι έμεναν νηστικοί και έχτιζαν εκκλησίες»

Στα Τρίκαλα θεμελιώθηκε ο πρώτος ναός αφιερωμένος στον Αγιο Παΐσιο -Μητροπολίτης Τρίκκης: «Παλαιότερα οι άνθρωποι έμεναν νηστικοί και έχτιζαν εκκλησίες»

Στην θεμελίωση του πρώτου ναού αφιερωμένου στη μνήμη του νεοφανούς Αγίου Παϊσίου του αγιορείτου, προέβη σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος.

Ο ναός αυτός θα είναι παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων και ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος μετά την θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ναό έκανε την κατάθεση του θεμέλιου λίθου τονίζοντας στους πρευρισκόμενους ότι «Η Εκκλησία, αποτελεί για όλους το πρώτο μας σπίτι. Αν γυρίσουμε στο παρελθόν θα δούμε, ότι οι μεγάλοι και ιστορικοί ναοί, κτίστηκαν μέσα στην κατοχή και την σκλαβιά, μέσα σε εποχές δύσκολες, που δεν υπήρχαν ούτε χρήματα, ούτε φαγητό, και οι άνθρωποι δεν είχαν ούτε αυτοκίνητα, ούτε facebook και internet. Παρόλα ταύτα όμως, ο λαός προτιμούσε να μείνει νηστικός και να χτίζει εκκλησίες».

Νωρίτερα ο κ. Χρυσόστομος είχε προεξάρχει στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την παρουσία πολλών πιστών

 

orthodoxia.info

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή