"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

32.8 C
Trikala

Μητσοτάκης: «Στις 25 Ιουνίου κρίνεται ποιος θα είναι πρωθυπουργός και όχι ποιος θα κάνει αντιπολίτευση»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το μήνυμα ότι στις εκλογές του Ιουνίου θα κριθεί ποιος θα είναι πρωθυπουργός και όχι ποιος θα κάνει αντιπολίτευση έστειλε από τις Βρύσες Αποκορώνου στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον δεύτερο σταθμό της σημερινής περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε αναφορά στην πορεία προκοπής και ανάπτυξης που είχε η χώρα τα τελευταία χρόνια ζητώντας να προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές μια κυβέρνηση σταθερότητας με ορίζοντα τετραετίας. Συμπλήρωσε, δε, ότι το στοίχημα στα Χανιά ειναι η ΝΔ να εκλέξει τέσσερις βουλευτές, χτίζοντας πάνω στο αποτέλεσμα των εκλογων του Μαΐου.

Οι εκλογές που έρχονται δεν είναι ματς-ρεβάνς, το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου δεδομένο, θα είχαμε αυτοδυναμία αν δεν υπήρχε η νάρκη της απλής αναλογικής και θα την απενεργοποιήσουμε αν επανεκλέγουμε, τόνισε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στην ολοκλήρωση των έργων που αποτελούσαν, όπως είπε, πόθο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, φέρνοντας το παράδειγμα του ΒΟΑΚ για τον οποίο «έχουμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση». «Ο ΒΟΑΚ θα είναι σε όλη την Κρήτη, γι’ αυτό και ξεκίνησα την περιοδεία μου από τη Σητεία και θα φταστώ στο Καστέλι», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε δεκτός με θέρμη από τους κατοίκους της περιοχής που του είχαν ετοιμάσει και την ακόλουθη μαντινάδα: «Από τη Σητεία ως τα Χανιά όλη η Κρήτη αξίζει και ο ψηλός από ψηλά τη βλέπει και δακρύζει. Βλέπει τον Κυριάκο, βλέπει και την Ντόρα πώς άλλαξαν το χρώμα της και είναι γαλάζια τώρα».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στον Πλατανιά όπου συνομίλησε με πολίτες και απόλαυσε κρητικά εδέσματα αλλά και τσικουδιά. Μάλιστα επανέλαβε ότι στόχος είναι η ΝΔ στα Χανιά να βγάλει τέσσερις έδρες λέγοντας μάλιστα ότι το μεγαλύτερο κίνητρο τώρα το έχει ο Βασίλης Διγαλάκης.

Τα μηνύματα από το Ρέθυμνο

Τις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας για την Κρήτη, περιέγραψε από τον Μυλοποτάμο Ρεθύμνου ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος περιοδεύει στο νησί.

Μιλώντας σε κατοίκους, οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα, λουλούδια και μαντινάδες, αφού τους ευχαρίστησε, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση.

«Χρειαζόμαστε να έχουμε μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αντίστοιχη -γιατί όχι και μεγαλύτερη- με αυτή την οποία είχαμε την περασμένη τετραετία, ώστε με λυμένα τα χέρια να μπορούμε να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες έχουμε μιλήσει. Αυτή η σταθερή κυβέρνηση σήμερα είναι προϋπόθεση ευημερίας για την ελληνική κοινωνία. Διότι το τελευταίο το οποίο θα θέλαμε, πιστεύω, είναι να έχουμε μια κυβέρνηση με μια ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δεν το χρειαζόμαστε αυτό», ανέφερε.

Ιδιαίτερη ήταν η μνεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και σε όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που ξεκίνησαν ή θα ξεκινήσουν στην Κρήτη. Ο ίδιος τόνισε ότι το προσωπικό του στοίχημα, να’ ναι η Κρήτη γαλάζια στον εκλογικό χάρτη, επετεύχθη, ζητώντας κάτι ανάλογο και στις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

«Ένα πράγμα να ξέρετε: ότι με Μητσοτάκη Πρωθυπουργό τα καλύτερα είναι μπροστά μας για την Κρήτη μας. Αυτό να το ξέρετε. Το έχουμε αποδείξει στην πράξη και θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε και την επόμενη τετραετία. Οπότε να σας ζητήσω, φίλες και φίλοι, να μην υπάρχει καμία επανάπαυση σε αυτές τις εκλογές. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Η κάλπη είναι άδεια πάλι. Δεν είναι πρώτος και δεύτερος γύρος εδώ. Δεν είναι ποδοσφαιρικό ματς, ‘’κερδίσαμε 4 – 0 και κρατάμε το σκορ αυτό στο δεύτερο ματς’’. Εδώ ξεκινάμε από την αρχή. Από την αρχή, λοιπόν, πάμε να γεμίσουμε τις κάλπες με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε τον αέρα στα πανιά μας. Είμαστε νικητές, δεν είμαστε αλαζόνες. Είμαστε χαρούμενοι αλλά δεν είμαστε υπερφίαλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον τρόπο με τον οποίο κινούνται, αλλά και τις αναφορές που κάνουν στα προγράμματά τους.

«Εμείς δεν έχουμε κρύψει τίποτα. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ του δικού μας προγράμματος και του προγράμματος των αντιπάλων μας είναι ότι εμείς έχουμε εξηγήσει με απόλυτη σαφήνεια τι θέλουμε να κάνουμε και από πού θα βρούμε τα λεφτά. Γιατί έχουμε μια υποχρέωση να το κάνουμε, καθώς ως κυβέρνηση έχουμε καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ξερουμε ότι έχουμε δεσμευτικούς στόχους και κάθε ευρώ είναι μετρημένο.

Οι αντίπαλοί μας είναι αυτοί που έχουν «χάσει τα αυγά και τα πασχάλια» και τη μία μέρα μας λένε ότι θα αυξήσουν ξανά τη φορολόγηση στις εισφορές, τώρα έρχεται και το ΠΑΣΟΚ και μας λέει ότι περίπου θα αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα αυξήσει τη φορολόγηση στα μερίσματα. Κάθε μέρα μας λένε κάτι διαφορετικό.

Ίσως έχουν την πολυτέλεια να το κάνουν, ξέρετε, επειδή οι ίδιοι έχουν αποποιηθεί της ευθύνης να κυβερνήσουν τη χώρα. Τι μας λένε; «Ενδιαφερόμαστε για το ποιος θα είναι πρώτος στην αντιπολίτευση». Δεν ενδιαφέρει αυτό τους πολίτες, οι πολίτες ψηφίζουν για κυβέρνηση, όχι για αντιπολίτευση.

Και γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι και πάλι θα μας εμπιστευτούν με ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά και θα μας δώσουν αυτή τη δύναμη να μπορούμε να συνεχίσουμε το έργο μας, να δουλεύουμε για το καλό όλων σας», ανέφερε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε την ιδιαίτερη σχέση που είχε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τον Μυλοπόταμο. «Την ίδια σχέση έχω κι εγώ, δεν θα βρείτε καλύτερο σύμμαχο απο εμένα για την αναβάθμιση της ποιοτικής κτηνοτροφίας στην περιοχή», σημείωσε.

Υποσχέθηκε ακόμα ότι θα βρεθεί χρόνος για να γίνει μία μεγάλη γιορτή στον Ψηλορείτη, ενώ αναφέρθηκε και σε ένα άρθρο των New York Times όπου αναδεικνύει τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κανείς στην Κρήτη και τον Ψηλορείτη και σημειώνει πως αποτελεί τον καλύτερο τουριστικό προορισμό την άνοιξη.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μεταβεί στα Χανιά, όπου θα επισκεφθεί τις Βρύσες, τον Πλατανιά, την Κίσσαμο και το Θέρισο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης