Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση της λύσσας Reviewed by Momizat on . Το Τμήμα Κτηνιατρικής Τρικάλων ενημερώνει τους κατοίκους του Νομού ότι: Στο πλαίσιο των λαμβανόμενων μέτρων καταπολέμησης της λύσσας στη Χώρα μας, θα πραγματοπο Το Τμήμα Κτηνιατρικής Τρικάλων ενημερώνει τους κατοίκους του Νομού ότι: Στο πλαίσιο των λαμβανόμενων μέτρων καταπολέμησης της λύσσας στη Χώρα μας, θα πραγματοπο Rating: 0

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση της λύσσας

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση της λύσσας

Το Τμήμα Κτηνιατρικής Τρικάλων ενημερώνει τους κατοίκους του Νομού ότι:

Στο πλαίσιο των λαμβανόμενων μέτρων καταπολέμησης της λύσσας στη Χώρα μας, θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο εμβολιασμός των κόκκινων αλεπούδων, που αποτελούν και τη βασική δεξαμενή του ιού της λύσσας, προκειμένου να αναχαιτισθεί η εξάπλωση της νόσου.

Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί από αέρος με τη ρίψη εμβολίων δολωμάτων που περιέχουν ζωντανό εξασθενημένο ιό της λύσσας.

Η ρίψη των εμβολιακών δολωμάτων ξεκινάει στις 15/12/2014 και θα διαρκέσει περίπου 10 ημέρες.

Όσον αφορά τα εμβολιακά δολώματα, το κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι:

  • Σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων δολωμάτων σε αγροτικές και δασώδεις περιοχές ( είναι μικροί κύβοι χρώματος λαδί – καφέ με οσμή ψαριού)

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΟΥΝ Ή ΝΑ ΤΑ ΠΑΤΟΥΝ.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΑ.

  • Τα εμβολιακά δολώματα περιέχουν ζωντανό ιό και σε περίπτωση επαφής με αυτό πρέπει να ακολουθήσει άμεσα επίσκεψη στο γιατρό.

Σε κάθε περίπτωση ο πολίτης να ενημερώνει άμεσα τις Τοπικές Κτηνιατρικές Αρχές.

 

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

& ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

 

ΤΡΙΚΑΛΑ 16-12-2014

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή