"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

24.4 C
Trikala

ΟΑΕΔ: Ρεκόρ ανεργίας τον Σεπτέμβριο με πάνω από ένα εκατομμύριο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Νέο αρνητικό ρεκόρ ανεργίας κατέγραψε ο ΟΑΕΔ, καθώς οι εγγεγραμμένοι άνεργοι το Σεπτέμβριο ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, πράγμα που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στα χρονικά του οργανισμού.

Πιο συγκεκριμένα, από το 2013 κι έπειτα ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων το Σεπτέμβριο βρισκόταν σταθερά κοντά στο ψυχολογικό όριο του ενός εκατομμυρίου χωρίς ποτέ να το ξεπερνάει. Συγκριτικά με τον Αύγουστο οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 59 χιλιάδες λόγω της πρόσληψης των εκπαιδευτικών. Σε σχέση όμως με το Σεπτέμβριο του 2019, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 117 χιλιάδες.

Σύμφωνα με το δελτίο του ΟΑΕΔ, σφοδρότερα έχουν πληγεί οι γυναίκες αφού αποτελούν τα δύο τρίτα του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων. Οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται μόλις στους 161 χιλιάδες.

Σύμφωνα με την ΕΡΓΑΝΗ, ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας στο πρώτο εννιάμηνο του 2020 υπολείπεται κατά πολύ της αντίστοιχης περίοδο πέρυσι, με μόλις 154 χιλιάδες έναντι 287 χιλιάδων. Τα στοιχεία αυτά έρχονται να συμπληρώσουν την εικόνα που δίνει το ΙΝΕ ΓΣΕΕ για την πλήρη απορρύθμιση του εργασιακού τοπίου. Με αυτά τα δεδομένα φαίνεται ότι τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης, αυτή τη φορά της πανδημικής, τις πληρώνουν ακριβά για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης