Ορθή η άποψη του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα αλλά…. Reviewed by Momizat on . Η άποψη του υπουργού περιβάλλοντος κου Σκρέκα σε ότι αφορά την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο είναι σύμφωνη με τις απόψεις μου που διατύπωσα στο ά Η άποψη του υπουργού περιβάλλοντος κου Σκρέκα σε ότι αφορά την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο είναι σύμφωνη με τις απόψεις μου που διατύπωσα στο ά Rating: 0

Ορθή η άποψη του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα αλλά….

Ορθή η άποψη του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα αλλά….

Η άποψη του υπουργού περιβάλλοντος κου Σκρέκα σε ότι αφορά την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο είναι σύμφωνη με τις απόψεις μου που διατύπωσα στο άρθρο μου με τίτλο « Παρέμβαση για τις ανεμογεννήτριες στον Ασπροπόταμο – Η χρόνια παθογένεια και η αιτία της διαμάχης» που η φιλόξενη ΤrikkiPress το δημοσίευσε την 15/04/2021.

Ειδικότερα στην τελευταία παράγραφο του κειμένου ανέφερα «Σε ότι αφορά το ζήτημα της ανάπτυξης, είτε με όρους συμβατικούς, είτε με όρους αειφορίας, πρέπει πρώτα και αυτό κρίνεται άμεσα αναγκαίο, να γίνει η ορθολογική μελέτη των χρήσεων γης και των αντίστοιχων δυνατοτήτων ανάπτυξης της κάθε εδαφικής μονάδας, πάντα προς όφελος των Ελλήνων πολιτών.»

Δεν αρκεί όμως αυτό, η γενικότερη αντιμετώπιση του ζητήματος που αφορά την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής μέσω της αιειφόρου ανάπτυξης απαιτεί την εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού η οποία υπογράφηκε την 22 Απριλίου 2018 και κυρώθηκε από την ΕΕ στις 5 Οκτωβρίου 2016 με την απόφαση 2016/1841.

Η εργασία αυτή αποτελεί άμεση αναγκαιότητα γιατί η χώρα μας δεν έχει κάνει κάτι σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα.

Συνεπώς μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του όλου θέματος περνάει μέσα από την εν λόγω συμφωνία η οποία είναι νομικά δεσμευτική για τη χώρα μας.

Το βασικό μήνυμα της συμφωνίας του Παρισιού ήταν « Σκέψου παγκόσμια, δράσε τοπικά» και η τοπικότητα στην προκειμένη περίπτωση περνάει στη χώρα μας μέσω των δήμων.

Παναγιώτης Δημ. Βλάχος
Οικονομολόγος- Περιβαλλοντολόγος

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή