"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18 C
Trikala

«Ο πλανήτης φαίνεται ότι προετοιμάζεται για πόλεμο», προειδοποιεί ο Γκορμπατσόφ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μια ιδιαίτερα ανησυχητική εκτίμηση έκανε ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, σε άρθρο του για το περιοδικό «Time», σημειώνοντας πως «Ο κόσμος φαίνεται σαν αν προετοιμάζεται για πόλεμο».

Αναλυτικότερα, ο Γκορμπατσόφ επισημαίνει ότι «οι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες ακούγονται όλο και περισσότερο έτοιμοι για πόλεμο με τους σχολιαστές και τους δημοσιογράφους να συμμετέχουν στην «πολεμοχαρή χορωδία». Φαίνεται σαν ο κόσμος να προετοιμάζεται για πόλεμο».

«Κανένα πρόβλημα δεν επείγει περισσότερο αυτή τη στιγμή από τη στρατιωτικοποίηση της πολιτικής και τα όπλα. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Η κατάσταση είναι υπερβολικά επικίνδυνη», τονίζει στο άρθρο του ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα τόσο προς τον Ντόναλντ Τραμπ, όσο και προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, να συνεργαστούν προκειμένου να επιτευχθεί μείωση στα πυρηνικά όπλα σε όλο τον κόσμο.

Ο Γκορμπατσόφ υπογραμμίζει πως η πυρηνική απειλή είναι πλέον πραγματική, συνεπώς η καταστροφή αυτών των όπλων θα πρέπει να καταστεί η απόλυτη προτεραιότητα για όλο τον πλανήτη.

Τέλος, ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, καλεί τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να ενθαρρύνουν τις πρωτοβουλίες για ένα νέο ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σχετικά με την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πυρηνικής απειλής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης