Ο Σόιμπλε «απαντά» στον Τσίπρα: Πρώτα θα πάρετε τα μέτρα και μετά -αν χρειαστεί- θα δούμε το χρέος Reviewed by Momizat on .   Μόνο μετά την εφαρμογή όλων των μέτρων θα εξεταστεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους είναι η απάντηση του Βερολίνου στα όσα είπε στη συνέντευξή του στο κεν   Μόνο μετά την εφαρμογή όλων των μέτρων θα εξεταστεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους είναι η απάντηση του Βερολίνου στα όσα είπε στη συνέντευξή του στο κεν Rating: 0

Ο Σόιμπλε «απαντά» στον Τσίπρα: Πρώτα θα πάρετε τα μέτρα και μετά -αν χρειαστεί- θα δούμε το χρέος

Ο Σόιμπλε «απαντά» στον Τσίπρα: Πρώτα θα πάρετε τα μέτρα και μετά -αν χρειαστεί- θα δούμε το χρέος

 

Μόνο μετά την εφαρμογή όλων των μέτρων θα εξεταστεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους είναι η απάντηση του Βερολίνου στα όσα είπε στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Αλέξης Τσίπρας.
 
Ο πρωθυπουργός είπε πως «αν δεν πάρουμε ελάφρυνση του χρέους, ακυρώνω τα μέτρα». Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Ντένις Κόλμπεργκ μετά από σχετική ερώτηση του ανταποκριτή του ΑΝΤ1, ανέτρεψε τις θέσεις του πρωθυπουργού.
 
«Το πακέτο των μέτρων συγκεκριμενοποιείται αυτές τις ημέρες στις διαπραγματεύσεις που γίνονται στην Αθήνα με τους επικεφαλής των δανειστών και υπολογίζουμε πως θα εφαρμοστούν», είπε ο Κόλμπεργκ.
 
Πρόσθεσε δε, ότι «υπάρχει ένα σημείο στη συμφωνία του 2016 που αναφέρει πως μόνο όταν εφαρμοστούν όλα τα μέτρα και υλοποιηθεί με επιτυχία το σύνολο του τρέχοντος προγράμματος, δηλαδή το 2018, το Eurogroup θα εξετάσει τα μέτρα για το ελληνικό χρέος, εφόσον κριθεί πως είναι αναγκαίο για να είναι βιώσιμο το χρέος».
 
(πληροφορίες: enikos.gr/ANT1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή