"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.9 C
Trikala

Παρασκήνιο με οικονομικές προεκτάσεις για την επίθεση του Ευθύμη Λέκκα στον Δημήτρη Κουρέτα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έξι μήνες μετά τις καταστροφές των πλημμυρών και ενώ όλοι περιμένουν να οριστικοποιηθεί το σχέδιο, ανασυγκρότησης ώστε η Θεσσαλία να «θωρακιστεί» από πλημμυρικά φαινόμενα, ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ, αποφάσισε να έρθει σε μετωπική σύγκρουση με τον Περιφερειάρχη κ. Κουρέτα.

Δήλωσε ότι ο περιφερειάρχης αποφασίζει σε «κλειστό κύκλο επιστημόνων το μέλλον της Θεσσαλίας» αγνοώντας τον ίδιο και τις προτάσεις που έχει καταθέσει στον δημόσιο διάλογο”.

Ο καθηγητής Διαχείρισης Καταστροφών κ. Λέκκας που όλοι όσοι τον γνωρίζουν δεν αναφέρονται μόνο στο στο κύρος του και τις γνώσεις του αλλά και στο γεγονός ότι είναι μια “ήρεμη δύναμη”, αιφνιδίασε με την επιλογή του να επιτεθεί ανοιχτά στον κ. Κουρέτα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν μετέχει στην μεγάλη ομάδα επιστημόνων που έχουν συμβουλευτικό ρόλο δίπλα στον περιφερειάρχη, ο οποίος επέλεξε να φέρει η επιστημονική ομάδα συνεργατών του την σφραγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο κ. Κουρέτας αποφασίζει για τα κρίσιμα ζητήματα με τους Καθηγητές του Π.Θ και η συγκρότηση αυτής της επιστημονικής ομάδας παρουσιάστηκε και σε συνέντευξη Τύπου, ενώ ο συμβουλευτικός ρόλος τους δεν εδράζεται  σε καμία οικονομική συνεργασία, όπως επίσημα είχε ανακοινωθεί. Ο κ. Λέκκας εμφανίστηκε  επί της ουσίας να αμφισβητεί ευθέως όχι μόνο τον περιφερειάρχη- που αυτό είναι ένα πολιτικό ζήτημα-  αλλά τον επιστημονικό συμβουλευτικό ρόλο 20 περίπου επιστημόνων και καθηγητών, δίπλα στον κ. Κουρέτα και αυτή η κίνηση προκαλεί αντιδράσεις.

Μπορεί αυτή η “κόντρα” που έχει ξεσπάσει μεταξύ του κ. Λέκκα και του κ. Κουρέτα να έχει οικονομικές προεκτάσεις, με φόντο πανεπιστημιακά τμήματα; Ενδεχομένως, να συμβαίνει και αυτό.

Ο κ. Λέκκας είχε ζητήσει για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από το Τμήμα του,  55.000 ευρώ, με έγγραφό του προς τον κ. Τριαντόπουλο και στον πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό.

Το έγγραφο κοινοποιήθηκε 1,5 μήνα μετά τις πλημμύρες, ώστε να “γίνει αποτύπωση της εξέλιξης και αναλυτική περιγραφή των επιπτώσεων των καταιγίδων”.

Ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος κατέθεσε την πρότασή του στις 20 Οκτωβρίου και πρότεινε να υπάρξει απευθείας ανάθεση στο Καποδιστριακό.

Ο πρώην περιφερειάρχης κ. Αγοραστός δεν μπορούσε να αναλάβει απόφαση συνεργασίας και να υπογράψει την σύμβαση, χωρίς την έγκριση του κ. Κουρέτα και σύμφωνα με πληροφορίες  η πρόταση σε ότι αφορά την Περιφέρεια δεν έγινε αποδεκτή, γιατί ο κ. Κουρέτας είχε όλα τα στοιχεία από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το τι έπραξε ο κ. Τριαντόπουλος δεν το γνωρίζει κανείς, αλλά ο περιφερειάρχης έδωσε “στίγμα” πως θα προχωρήσει με όλους όσοι επέλεξε προσωπικά.

Η πρόταση του κ. Λέκκα

  

gegonota.news

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης