"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.1 C
Trikala

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα κατέβαζε καντήλια…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οσοι πολιτικοί της ΝΔ παρακολουθήσουν την κηδεία του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου το μόνο που θέλουν είναι να ψηφοθηρούν αναίσχυντα, αδιαφορώντας για την απώλεια κάθε ίχνους πολιτικής.

Η παράταξη της Δεξιάς  ήταν πάντα φιλοβασιλική. Το ίδιο και οι ηγέτες της. Όμως, στη δεκαετία του ’60 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με διάφορες αφορμές συγκρούστηκε με το τότε βασιλικό ζεύγος Παύλου και Φρειδερίκης και έφυγε από την Ελλάδα.

Ο Καραμανλής είχε καταλάβει τι ήταν ο Θρόνος. Και μόλις επέστρεψε, μετά την κατάρρευση της δικτατορίας το 1974, οργάνωσε το δημοψήφισμα, με το οποίο καταργήθηκε ο θεσμός της βασιλείας. Το βράδυ του δημοψηφίσματος, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο Καραμανλής δήλωσε: «Ένα καρκίνωμα αποκόπηκε σήμερα από το σώμα του έθνους».

Αυτό το καρκίνωμα εκπροσωπούσε ο Κωνσταντίνος. Και είναι μεγάλο ψέμα ότι αποδέχτηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Αντίθετα, συνωμοτούσε με στόχο την ανατροπή του Καραμανλή με πραξικόπημα.

ο σχέδιο πρόβλεπε ακόμα και τη δολοφονία του. Αυτό αποκαλύπτεται από έγγραφα που υπάρχουν στο Αρχείο Καραμανλή και έχουν δημοσιευθεί πρόσφατα στην «Καθημερινή».

Ιδού ο αποκαλυπτικός τίτλος:

«Οταν ο τέως βασιλιάς συνωμοτούσε για την «εξουδετέρωση του Καραμανλή

Έγγραφα από το Αρχείο Κωνσταντίνου Καραμανλή ρίχνουν φως στις ζυμώσεις της περιόδου 1975-1978 για την ανατροπή του τότε πρωθυπουργού, σχέδιο που προέβλεπε ακόμη και τη δολοφονία του».

Αυτόν τον «ιδιώτη» θα σπεύσουν να «τιμήσουν» τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ.

Αλλά δεν ήταν καθόλου ιδιώτης. Ήταν εκπρόσωπος ενός ξενόφερτου θεσμού, που απομύζησε επί δεκαετίες το ελληνικό κράτος. Εξανάγκασε σε παραίτηση τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση της Ενώσεως Κέντρου το 1964. Όρκισε τη χούντα το 1967. Και συνωμοτούσε κατά του Καραμανλή ακόμα και μετά το δημοψήφισμα του 1974.

Με την παρουσία τους στην κηδεία του οι υπουργοί και οι βουλευτές της ΝΔ δικαιώνουν και μετά θάνατον αυτόν το συνωμότη. Και προσβάλλουν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον ιδρυτή της παράταξής τους. Ο οποίος, αν ζούσε και τους έβλεπε να συνωστίζονται ανάμεσα στους εστεμμένους στη Μητρόπολη, θα κατέβαζε κάμποσα καντήλια.

Όσοι θα πάνε στη Μητρόπολη για να «τιμήσουν» τον έκπτωτο συνωμότη, τον τελευταίο εκπρόσωπο ενός καταστροφικού θεσμού, είναι πολιτικά ανθρωπάκια που ψηφοθηρούν αναίσχυντα, αδιαφορώντας για την απώλεια κάθε ίχνους πολιτικής αξιοπρέπειας. Φυσικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την πρώτιστη ευθύνη που το επέτρεψε.

Πρώτα οι υποκλοπές και τώρα οι «τιμές» στον έκπτωτο συνωμότη αφαιρούν και το τελευταίο ίχνος «κεντρώου» λούστρου…

Γιώργος Καρελιάς

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σταράτο άρθρο με ”ανδρικές” κουβέντες. Σίγουρα, αύριο θάβουμε ένα καρκίνωμα(από τα πολλά) της χώρας. Για όσους αμφιβάλλουν για τις ενέργειες του για την ανατροπή της(εύθραυστης) Δημοκρατίας μας το ΄75-΄76, ας ανατρέξουν στο πραξικόπημα της …πυτζάμας τον Φεβρουάριο του ΄75. Εκεί πρωτεύοντα ρόλο έπαιξε και ο αλήστου μνήμης των γεγονότων του Πολυτεχνείου, Νικόλαος Ντερτιλής (τον είχαμε προαγάγει σε …ταξίαρχο). Στο θέμα μας: Ο εκλιπών μόνον αρνητικά κατέγραψε για την χώρα. Οι διαφωνούντες, ας καταγράψουν τα θετικά. Όμως…
    Όμως: Εάν θέλουμε να ονομάζουμε τους εαυτούς μας ”μεγάλους”, που παραδέχονται (το όποιο) παρελθόν τους, ας τον αποχαιρετίσουμε ειρηνικά, χωρίς κακίες που προσδίδουν μικρότητες, ”κλείνοντας” οριστικά αυτό το κεφάλαιο της Ιστορίας μας.
    Υ.Γ. Το σημείωμα ως μνημόσυνο στον στρατιώτη γείτονα μου Νίκο, που τον έφεραν από την Κρήτη σε σφραγιστό φέρετρο τον Δεκέμβριο του ΄67 και δίπλα του ήσαν 10 ΕΣΑτζήδες αρματωμένοι, μετά το αποτυχημένο αντι-πραξικόπημα του εν λόγω. Πνίγηκε, κάνοντας μπάνιο μας είπανε. Ο διοικητής του δεν βρέθηκε ποτέ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης