"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12 C
Trikala

Προς υλοποίηση ποδηλατικό πάρκο 12 χλμ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δημοπρατείται σε 20 ημέρες το έργο που θα αποτελέσει «οδηγό» για τους λάτρεις του ποδηλάτου στα Τρίκαλα. Πρόκειται για το έργο που συνδέει την πόλη με τα χωριά με έναν νέο τρόπο μετακίνησης, που «προσφέρει» τη φύση στους ποδηλάτες και διαμορφώνει αναβαθμίζει την έννοια της άθλησης.
Η δημοπράτηση αφορά στο έργο με τον τίτλο «Περιαστική ποδηλατική διαδρομή στις δημοτικές ενότητες Φαλώρειας και Καλλιδένδρου, του Δήμου Τρικκαίων». Ο τίτλος όμως είναι περισότερο πολύπλοκος από την πραγματικότητα, η οποία είναι απλή: δημιουργείται μια μήκους 12 χιλιομέτρων ποδηλατική διαδρομή από τις παρυφές των Τρικάλων, προς δύο δάση ισάριθμων χωριών του Δήμου.
Η διαδρομή θα ξεκινά από τα όρια Ρογγίων και Πυργετού και θα φτάνει μετά από 4 χλμ. στο δάσος της Φωτάδας. Αφού θα κινείται για 2 χλμ. εντός του δάσους, θα καταλήγει (μετά από 6 χλμ.) στο δάσος του Διαλεχτού. Συμπεριλαμβάνει, επίσης, κίνηση δίπλα στις όχθες του Πηνειού ποταμού, σε ανάχωμα που θα διαμορφωθεί καταλλήλως, με πλάτος 4 μέτρων.
Κατά μήκος του πρώτου τμήματος της διαδρομής, θα κατασκευαστεί ένα ξύλινο κιόσκι με καθιστικό με σκοπό την ξεκούραση των επισκεπτών – ποδηλατών. Επίσης, κατά μήκος των διαδρομών εντός του δάσους της Φωτάδας, και προκειμένου να εξασφαλιστεί η ξεκούραση και αναψυχή του ποδηλάτη, προβλέπεται να τοποθετηθούν ξύλινα καθιστικά και τραπεζοκαθίσματα . Επιπλέον, δεδομένης της ύπαρξης φυσικού ρέματος εντός του δάσους, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, θα κατασκευαστούν δύο ξύλινες γέφυρες πλάτους 2 περίπου μέτρων που θα εξασφαλίζουν την ομαλή ροή του.
Στο υπόλοιπο τμήμα της διαδρομής με προορισμό το δάσος Διαλεχτού, το οποίο ακολουθεί την πορεία του Πηνειού ποταμού, προβλέπεται εκσκαφή και επίχωση με θραυστό υλικό όπου απαιτείται, και τελική επίστρωση με κοκκινόχωμα. Επιπλέον προβλέπεται η δημιουργία μιας ακόμα θέσης-στάσης με την τοποθέτηση τριών ξύλινων καθιστικών. Τέλος, κατά μήκος της διαδρομής σε κομβικά σημεία-στάσεις προβλέπεται εγκατάσταση ιστών με φωτοβολταϊκά πάνελ, σχετική σήμανση και η τοποθέτηση ξύλινων ενημερωτικών πινακίδων.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 369.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και η χρηματοδότησή του θα γίνει από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 (μέτρο 41, άξονας 4). Η δημοπράτηση θα γίνει την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014.

 

Από το γραφείο Τύπου

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης