Προτάσεις Σιμορέλη, για τον τουρισμό στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Τοποθέτηση για τον Τουρισμό στο Νομό Τρικάλων έγινε από το Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χρήστο Σιμορέλη, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Η επιτρ Τοποθέτηση για τον Τουρισμό στο Νομό Τρικάλων έγινε από το Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χρήστο Σιμορέλη, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Η επιτρ Rating: 0

Προτάσεις Σιμορέλη, για τον τουρισμό στα Τρίκαλα

Προτάσεις Σιμορέλη, για τον τουρισμό στα Τρίκαλα

Τοποθέτηση για τον Τουρισμό στο Νομό Τρικάλων έγινε από το Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χρήστο Σιμορέλη, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Η επιτροπή είχε θέμα την ενημέρωση των Βουλευτών από την Υπουργό Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σιμορέλης τόνισε ότι ο Τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και δεν υπάρχουν περιθώρια για μικροπολιτικά παιχνίδια. Η περυσινή χρονιά ήταν χρονιά ρεκόρ για τα έσοδα, γεγονός που η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να αναγνωρίσει.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στα θέματα του κοινωνικού τουρισμού, καθώς και του θρησκευτικού Τουρισμού στο Δήμο Μετεώρων και στη σύνδεση του με άλλες ήπιες δράσεις, που θα δώσουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να περνάνε περισσότερο χρόνο στο Δήμο. Πρέπει να ενισχυθούν οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις του ορεινού όγκου των Τρικάλων που επλήγησαν από την κρίση και έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες, καθώς δουλεύουν μόνο σαββατοκύριακα και τα βγάζουν πέρα δύσκολα.

Πίσω από αυτές τις επιχειρήσεις βρίσκονται οικογένειες που παλεύουν καθημερινά για την επιβίωσή τους. Από τη μεριά του το υπουργείο πρέπει να κάνει όσες ενέργειες μπορεί για να αυξήσει τον Τουρισμό και να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους να τα βγάλουν πέρα.

Από τη συζήτηση δεν έλειψε το θέμα της λειτουργίας του Μουσείου της Θεόπετρας που δυστυχώς παραμένει κλειστό λόγω υποστελέχωσης. Το Μουσείο και το Σπήλαιο αποτελούν παγκόσμια κληρονομιά και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και πρέπει να ανοίξουν άμεσα.

Τέλος ο Βουλευτής κάλεσε την κα Κουντουρά στα Τρίκαλα για να δει από κοντά τα αξιοθέατα και τις δομές του Νομού και να βοηθήσει στην ενίσχυσή τους.

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή