"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

«Σκάι» ο τζίτζικας στη Συγγρού…..

lafarm

Σχετικά άρθρα

Νέες αναταράξεις προκαλεί στο εσωτερικό της Ν.Δ. η επιλογή της ηγεσίας του κόμματος να εκδώσει ανακοίνωση ουσιαστικά υπέρ του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου, ιδιοκτήτη του «Σκάι», μετά την απόφαση του εισαγγελέα για δέσμευση των προσωπικών περιουσιακών του στοιχείων και λίγες μέρες πριν από τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών. 

Κι αυτό όχι γιατί το όλον της Ν.Δ. δεν τάσσεται στο πλευρό του επιχειρηματία, το αντίθετο μάλιστα. Αν σε κάτι συμφωνούν στο κόμμα είναι ότι με «την επιχείρηση άδειες τηλεοπτικών καναλιών η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει το μιντιακό τοπίο και να συγκροτήσει τη νέα διαπλοκή». 

Αλλά η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να εκδώσει, την ίδια μέρα της εισαγγελικής απόφασης, ανακοίνωση για τον Γ. Αλαφούζο, όταν η Ν.Δ., δύο εβδομάδες τώρα, δεν έχει εκδώσει παρά μια γενικόλογη ανακοίνωση για την υπόθεση του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Αν. Γεωργίου, έχει ξεσηκώσει το καραμανλικό στρατόπεδο. 

Οσοι βρίσκονται πολύ κοντά στον πρώην πρωθυπουργό μέμφονται τη σημερινή ηγεσία ότι δεν υπερασπίζεται τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων Καραμανλή, σιωπώντας για την υπόθεση Γεωργίου. 

Καθόλου τυχαία χθες ο Γιάννης Μιχελάκης, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος επί ημερών Σαμαρά, ο οποίος διατηρεί πλέον αγαστές σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό, έγραψε άρθρο στον ιστότοπο που διευθύνει (The pressroom), υπενθυμίζοντας ότι ο Γ. Στουρνάρας στις 23 Μαΐου του 2011 με τις ιδιότητες του γενικού διευθυντή του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και του καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφερόμενος στο έλλειμμα είχε πει ότι «το 2009 είχε μετατραπεί σε έλλειμμα περίπου 10% του ΑΕΠ». 

«Η συγκεκριμένη αναφορά του κ. Στουρνάρα», γράφει ο Γ. Μιχελάκης, «ενισχύει σαφώς όσους υποστηρίζουν ότι το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνητά για να φτάσει στο 15,4% από την κυβέρνηση Παπανδρέου και να οδηγηθεί, από αυτή την κυβέρνηση, η χώρα στα μνημόνια και στην επιτροπεία από το ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς». 

Και καταλήγει απευθυνόμενος στον Κυρ. Μητσοτάκη: «Η επισήμανση Στουρνάρα είναι διαφωτιστική και χρήσιμη για την ηγεσία της Ν.Δ., η οποία θα έπρεπε να αξιοποιήσει πολιτικά την εξέλιξη της υπόθεσης Γεωργίου και να προβάλει όλα τα επιχειρήματα που καταρρίπτουν τον “μύθο του 2009” που κόστισε πολιτικά και ηθικά στην παράταξη». 

Οι επικριτές του νυν προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν απορούν πάντως με την επιλογή Μητσοτάκη να εκδοθεί ανακοίνωση για τον Γιάννη Αλαφούζο, λίγο-πολύ ταυτόσημη με εκείνη που εξέδωσε ο ιδιοκτήτης του «Σκάι». 

Οι πολύ καλές σχέσεις του Κυριάκου, λένε, με τον ιδιοκτήτη του σταθμού του Φαλήρου είναι παγκοίνως γνωστές.

Ο «Σκάι» είχε σαφώς στηρίξει τον πρόεδρο της Ν.Δ. στην εσωκομματική μάχη για την ηγεσία.

Βεβαίως, ο κ. Αλαφούζος διατηρεί, παραδέχονται, και εξαιρετικές σχέσεις με τον Κ. Καραμανλή, τον οποίο επισκέπτεται στο γραφείο του από καιρού εις καιρόν.

Πολύ καλές σχέσεις είχε άλλωστε, τουλάχιστον ώς το τέλος του 2015, και με τον έτερο πρόεδρο της Ν.Δ., τον Αντ. Σαμαρά, και μάλλον εξακολουθεί. 

Γεγονός είναι ότι η Ν.Δ. προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις ανταγωνιστικές «βάρκες» του Αλαφούζου και του ορκισμένου εχθρού του, του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, εκτός των παραδοσιακών σχέσεων που έχει με άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Κάποιοι μάλιστα διατείνονται ότι τα αδέλφια Μητσοτάκη «δεν βρίσκονται ακριβώς στο ίδιο επιχειρηματικό στρατόπεδο».

Πού το στηρίζουν; Η αδελφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ντόρα Μπακογιάννη, είχε προ ημερών βρεθεί σε πάρτι για τα γενέθλια του εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γ. Κουρτάκη, εφημερίδας που συνδέεται με τον Β. Μαρινάκη. 

Στην ίδια εκδήλωση είχε παραβρεθεί και ο εκ των αντιπροέδρων της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Γιάννη Αλαφούζο να τους «καρφώσει» καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

«Στεναχωρήθηκα παρά πολύ που είδα την κυρία Μπακογιάννη μαζί με τους κυρίους Κουρτάκη και Μαρινάκη. Καταλαβαίνετε τους λόγους», είχε πει χαρακτηριστικά ο Γ. Αλαφούζος. 

Κάπως έτσι φτάσαμε στην προχθεσινή ανακοίνωση της Ν.Δ., στην οποία φρόντιζε να τονιστεί ο σεβασμός της στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της (το επίθετο ανεξάρτητη είχε… παραλειφθεί) και να θέτει τον προβληματισμό της για τη χρονική συγκυρία -βλέπε τηλεοπτικές άδειες- της απόφασης δέσμευσης της προσωπικής περιουσίας Αλαφούζου. 

Για την περίπτωση Γεωργίου όμως, η λακωνική ανακοίνωση του κόμματος περιοριζόταν να αναφέρει: «Ακόμη ηχούν στα αυτιά του ελληνικού λαού το “λεφτά υπάρχουν” του κ. Παπανδρέου, νυν προέδρου του ΚΙΔΗΣΟ.

Και, δυστυχώς, για το ΠΑΣΟΚ, οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση». 

Κουβέντα για τη Δικαιοσύνη, κουβέντα για τον Κ. Καραμανλή. Τις επόμενες ώρες και ημέρες δεν αποκλείεται κάποια από τα στελέχη να εκφράσουν και δημόσια τη δυσαρέσκειά τους.

Και πάντως η υπόθεση Γεωργίου θα εξακολουθήσει να ταλανίζει για καιρό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

efsyn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης