"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.7 C
Trikala

Στην πρώτη γραμμή για το αγαθό της Υγείας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το 4ο κύμα της πανδημίας, με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας να καλείται να αντιμετωπίσει μία ιδιαίτερα πιεστική κατάσταση. Η προσπάθεια που γίνεται στο Νοσοκομείο Τρικάλων, αλλά και τα Κέντρα Υγείας του Νομού είναι τιτάνια, με το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, αλλά και το σύνολο του προσωπικού να δίνει για μία ακόμη φορά με αυταπάρνηση τη μάχη για να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας, που χρειάζονται τις υπηρεσίες τους.

Ασφαλώς, δεν μπορεί να μην επισημανθεί ο κομβικός ρόλος του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κωνσταντίνου Γρηγορίου, που σε συνεργασία με το προσωπικό του Ιδρύματος, με άμεσες και κομβικές αποφάσεις, έχει καταφέρει να διατηρήσει την εύρυθμη λειτουργία του, παρά τις πολύ πιεστικές συνθήκες.

Σε αυτή την προσπάθεια, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων έχουν μπει μπροστά και στηρίζουν με κάθε τρόπο τον αγώνα των ανθρώπων του ΕΣΥ. Με συνεχείς παρεμβάσεις και ουσιαστικά έργα στήριξης της Δημόσιας Υγείας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, αποδεικνύει στην πράξη πως αυτή τη στιγμή η Υγεία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια.

Σε αγαστή συνεργασία με την 5η ΥΠΕ και τον Διοικητή κ. Φώτη Σερέτη, γίνονται στοχευμένες κινήσεις ενίσχυσης του ΕΣΥ, με μία διαδικασία που εξελίσσεται καθημερινά. Ταυτόχρονα η Περιφέρεια συνεχίζει τον προγραμματισμό της με έργα αναβάθμισης της Δημόσιας Υγείας, με ένα «ζωντανό» σχεδιασμό που συνεχώς ενισχύεται, ώστε οι πολίτες να λαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.

Όμως, στην προσπάθεια αυτή δεν θα μπορούσε να μην συμβάλλει και ο ιδιωτικός τομέας της υγείας. Η παραχώρηση ξεχωριστής πτέρυγας 19 κλινών για την φιλοξενία περιστατικών Covid 19 από την κλινική «Αποκατάσταση», αποτελεί παράδειγμα και ασφαλώς αξίζουν συγχαρητήρια στον ιδιοκτήτη της κλινικής και γιατρό κ. Περικλή Στοφόρο για την άμεση ανταπόκρισή του. Σε αυτή τη μάχη άλλωστε, το γνωρίζουμε όλοι πως δεν περισσεύει κανείς.

Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων σε συνεργασία με την Περιφέρεια και όλους τους αρμόδιους φορείς, θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας. Θα συνεχίσει να βρίσκεται ουσιαστικά δίπλα, σε όλες τις Δομές Υγείας του Νομού, στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στον Τρικαλινό πολίτη.

Χρήστος Μιχαλάκης

Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης