Στον Άρειο Πάγο παραπέμπεται ο Β. Μαρινάκης για τα «στημένα» Reviewed by Momizat on . Τον τελικό λόγο για τους στημένους αγώνες στο χώρο του ποδοσφαίρου θα έχει, με την είσοδο του νέου έτους, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Και αυτό γιατί, ο α Τον τελικό λόγο για τους στημένους αγώνες στο χώρο του ποδοσφαίρου θα έχει, με την είσοδο του νέου έτους, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Και αυτό γιατί, ο α Rating: 0

Στον Άρειο Πάγο παραπέμπεται ο Β. Μαρινάκης για τα «στημένα»

Στον Άρειο Πάγο παραπέμπεται ο Β. Μαρινάκης για τα «στημένα»

Τον τελικό λόγο για τους στημένους αγώνες στο χώρο του ποδοσφαίρου θα έχει, με την είσοδο του νέου έτους, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Και αυτό γιατί, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, άσκησε αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για τους στημένους αγώνες.

Πριν από λίγες ημέρες, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, παραπέμφθηκε σε δίκη, με ψήφους 2 έναντι 1, με την κατηγορία της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος (κακούργημα), σχετικά με τη μεγάλη υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, σύμφωνα με το ίδιο βούλευμα, παραπέμπεται και με την κατηγορία της σύστασης συμμορίας, που είναι πλημμέλημα. Η αρχική κατηγορία σε βάρος του για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, είχε μετατραπεί από το Συμβούλιο Εφετών σε πλημμέλημα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απαλλάσσεται από τις κατηγορίες που του είχαν αρχικά αποδοθεί για απάτη, εκβίαση (τετελεσμένη και σε απόπειρα), καθώς και για ηθική αυτουργία σε έκρηξη, σχετικά με την υπόθεση της έκρηξης σε φούρνο διαιτητή στην Καλαμάτα.

Παράλληλα, εκτός από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για την ίδια υπόθεση παραπέμπονται συνολικά 27 άτομα, παράγοντες του ποδοσφαίρου για διάφορα αδικήματα, που σχετίζονται με τα παράνομα στοιχήματα και τους στημένους αγώνες.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, σε ό,τι αφορά την ποινική μεταχείριση του προέδρου του Ολυμπιακού, ελήφθη κατά πλειοψηφία, με ένα μέλος της συνθέσεως, και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Κώστα Σταμαδιάνο, να έχει μειοψηφήσει υπέρ της πλήρους απαλλαγής του από το σύνολο των αξιοποίνων πράξεων.

Τέλος, με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών απαλλάσσονται πλήρως άλλα επτά άτομα, από αυτά τα οποία αρχικά είχαν παραπεμφθεί

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή